BREAKING NEWS! Primaria Timisoara si primarul Nicolae Robu ar putea fi trasi la raspundere penala dupa operatiunea "ghilotina", in urma careia mii de persoane fizice si juridice din centrul orasului au ramas fara internet, semnal TV si telefonie    Solista banateana de muzică populara Liliana Savu Badea trece prin momente cumplite, după ce sotul ei a murit pe o autostrada din Ungaria     Judecatoria Timisoara si-a motivat hotararea de a respinge actiunea civila a prim-procurorului Claudia-Irina Chivu, de la Parchetul Timisoara, impotriva avocatei Carmen Obirsanu    Initiativa Timisoara si alte organizatii civice cer presedintelui Klaus Iohannis ca, in 26 mai, cand romanii sunt chemati la urme pentru alegerile europarlamentare, sa organizeze un referendum pe tema Justitiei     Judecatoarea Corina Corbu ar putea fi acuzata de abatere disciplinara, dupa ce a facut parte din completul care l-a sanctionat pe adjunctul sefului DNA Marius Iacob, desi a fost trimisa in judecata de DNA pe vremea lui Kovesi-Iacob    Comisia Europeana se opune prelungirii apartenentei Marii Britanii la Uniunea Europeana pana la 30 iunie, dupa cum a cerut, miercuri, premierul Theresa May

FRUSTRANT! Concursul pentru un post de director in Primaria Timisoara, organizat la sediul Institutiei Prefectului din Arad. ANFP are mai mare incredere in autoritatile din judetul vecin?

Agentia Nationala a Functionarilor Publici (ANFP) a reusit sa-i bulverseze complet pe viitorii candidati la concursul pentru ocuparea functiei de director executiv al Directiei de Evidenta a Persoanelor din cadrul aparatului de specialitate al primarului municipiului Timisoara, anuntand ca sustinerea probei scrise nu va avea loc in orasul de pe Bega, cum s-ar fi asteptat tinerii favorizati de soarta, ci la sediul Institutiei Prefectului din Arad.

Dosarele de inscriere la concurs se depun la sediul Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, in perioada 11 ianuarie – 30 ianuarie 2019, iar data de sustinere a probei scrise este 11.02.2019, ora 10.

Printre alte obligatii de serviciu, castigatorul concursului va trebui sa indeplineasca atributiile de stare civila, potrivit legii si delegarii de atributii de catre Primarul Municipiului Timisoara, dar sa si identifice amenintarile sau vulnerabilitatile care ar putea conduce la savarsirea unor fapte de coruptie si fraude in cadrul activitatilor curente din domeniul sau de activitate, aplicand masurile necesare pentru a preveni aceste fapte.

Cu alte cuvinte, un fost politist sau magistrat, obisnuiti cu vigilenta de serviciu, ar avea o sansa in plus, din start.

Tot in aceasta perioada, Primaria Timisoara a anuntat scoaterea la concurs a altor functii de conducere vacante, printre care cele de director executiv la Directia Cladiri Terenuri II Vest, Directia Cladiri Terenuri I Est, Directia Dezvoltare, sefi Serviciu Scoli Spitale, Serviciu Certificari si Autorizari, sefi Birou Proceduri speciale de stare civila, Birou Contencios, Birou Monitorizare Trafic.

Pentru a fi eligibili, candidatii trebuie sa aiba studii de masterat sau postuniversitare si o vechime de 5 sau, pentru functiile de director executiv, de 7 ani. Deocamdata se prezuma ca aceste examene vor fi organizate la Timisoara, in conditiile in care ANFP inca nu a anuntat mutarea lor in alte orase din vestul tarii. (Mara Ion)

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: