DILEME politice! Cand va avea loc fuziunea PNL cu PMP? Presedintele Eugen Tomac a facut anuntul asteptat cu sufletul la gura de tot esicherul politic

Presedintele Partidului Miscarea Populara (PMP), Eugen Tomac, a dezvaluit miercuri, la Galati, intr-o conferinta de presa, ca fuziunea cu Partidul National Liberal (PNL) se va face atunci cand PMP va putea inghiti PNL.


Liderul PMP a precizat ca desi cele doua partide fac parte din marea familie politica a popularilor europeni, PMP are propria identitate, iar subiectul fuziunii nu intra in discutie in momentul de fata, sub nicio forma.

“Noi suntem un partid care are propria identitate, asa ne-am creat. Suntem un partid popular, sigur ca nucleul nostru s-a construit in jurul proiectului politic al presedintelui Traian Basescu, iar PNL este la randul sau un partid membru PPE.

Si PNL si PMP sunt membri ai familiei politice a popularilor europeni, cea mai puternica familie politica europeana. Deocamdata, ceea ce ne intereseaza pe noi este sa-i convingem pe cetateni pentru alegerile europarlamentare ca avem cei mai buni candidati, mai buni decat cei din PNL, si nu a existat un calendar privind asemenea discutii (privind fuziunea – n.r.).

Ceea ce pe noi ne intereseaza la ora actuala este sa ne consolidam proiectul nostru politic. Eu cred in unitatea opozitiei, dar unitatea opozitiei inseamna sa avem proiecte comune, iar subiectul fuziunii nu intra in discutie in momentul de fata, sub nicio forma. O spun asta tocmai pentru a elimina orice fel de speculatii. De ce spun speculatii? Tocmai pentru ca vreau ca colegii nostri sa inteleaga un lucru elementar: ca fuziunea se va face atunci cand PMP va putea inghiti PNL“, a spus Tomac. (Mara Ion)

Leave a Reply