BREAKING NEWS! Un politist aflat in misiune a fost atacat cu cutitul intr-un bar din localitatea Surducu Mic, judetul Timis, fiind ranit la un picior    Fostul judecator Mihail Decean, de la Curtea de Apel Timisoara, atacat pe retelele de socializare, dupa ce a afirmat ca magistratii trebuie sa aiba o pensie de cel putin 3.000 de euro    Duminica, intre orele 13-15, in centrul Timisoarei se va desfasura o actiune de responsabilizare a participantilor la traficul rutier, organizata de Diana Mihai, realizatoarea emisiunii TV "Cronica rutiera"    Ministrul Fondurilor Europene a apreciat faptul ca Timisul este unul dintre cele mai importante judete in ceea ce priveste atragerea de fonduri europene, valoarea finantarilor fiind de 4,7 miliarde de lei    Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Preafericitul Daniel, ar fi fost filat de structuri din MAI, la cererea fostului ministru, Carmen Dan, operatiune devoala dupa ce intr-o celebra biserica din centrul Bucurestiului a fost descoperita tehnica de interceptare    Grupul Telekom Romania, format din fostele companii Cosmote si Romtelecom, a anuntat ca va concedia aproape 700 de angajati

PULS VALUTAR! Bugetul de stat, “peticit” de Guvernul PSD-ALDE prin politica de depreciere a monedei nationale! Un euro mai puternic inseamna incasari mai mari din taxe si impozite

Guvernul PSD-ALDE poate anunta ca va reusi sa peticeasca o parte din gaurile din bugetul de stat prin intermediul cursului de schimb, care de la inceputul anului atinge aproape zilnic noi maxime istorice. Un euro mai puternic inseamna incasari mai mari din taxe si impozite.

„Am spus-o si nu-mi face placere, dar trebuie sa o repet: PSD nu se pricepe la economie, PSD guverneaza prost si rezultatul se vede si in cursul de schimb”, a afirmat presedintele Klaus Iohannis.

Acesta a precizat, de asemenea, ca „sunt multe alte date care arata ca lucrurile nu merg asa cum trebuie si asa cum isi doresc romanii”.

Cursul euro a crescut de la 4,7081 la 4,7142 lei, iar tranzactiile s-au realizat in culoarul 4,706 si 4,718 lei. Cotatiile de la ora 14 se plasau in jurul valorii de 4,717 lei.

Analistii financiari, membrii ai CFA Romania, care au anticipat deprecierea leului pe parcursul intregului an trecut, estimau in ultimul lor raport o valoarea medie a cursului euro pentru orizontul de sase luni de 4,716 lei, respectiv una de 4,7883 lei, pentru orizontul de 12 luni

Aceste valori negative se datoreaza scaderii, luna trecuta, a Indicatorului de Incredere Macroeconomica al CFA Romania cu 15,6 puncte fata de noiembrie, pana la valoarea de 28,7 puncte.

Deprecierea leului s-a reflectat la nivelul caselor de schimb bancare. Cel mai ridicat curs la vanzare de 4,8 lei il practica Raiffeisen Bank. Ea era urmata de BRD care vindea euro la 4,7850 lei, respectiv de OTP Bank cu 4,7840 lei. Cel mai mic curs de vanzare era practicat de Credit Agricole – 4,73 lei.

Media dolarului american a urcat de la 4,1377 la 4,1491 lei. Cotatiile cresteau la 4,138 – 4,153 lei.

Moneda elvetiana se tranzactiona pe pietele internationale, la 1,132 – 1,136 franci/euro, iar media ei a crescut de la 4,1501 la 4,1621 lei.

Indicele ROBOR la trei luni, utilizat la calcularea dobanzilor la majoritatea creditelor in lei, stagna la 2,97%. Indicele la sase luni, folosit la calcularea ratelor la creditele ipotecare, s-a oprit la 3,28%.

Indicele ROBOR la noua luni, calculat in functie de rata dobanzii platita la creditele atrase de catre bancile comerciale de la alte banci, a stagnat la 3,39%, iar cel la 12 luni la 3,49%.

Volatilitatea perechii euro/dolar se limita ieri la 1,1345 – 1,1385 dolari, valori usor mai reduse decat cele de luni.

Indicele Bitcoin calculat de Bloomberg stagna ieri la pranz in apropierea valorii de 3.525 dolari. (Vlad Georgescu)

 

Nota: Sunt folosite date si informatii disponibile pana la ora 14.

Leave a Reply

%d bloggers like this: