BREAKING NEWS! Astazi, la Timisoara, a avut loc sedinta regionala a PMP, Zona Vest, in care s-a anuntat demararea strangerii de semnaturi pentru alegerile europarlamentare si despre cele 2500 de amendamente depuse de PMP la Legea Bugetului     Universitatea de Vest din Timisoara construieste noi spatii de invatamant pentru studentii de la Arte si Muzica, in campusul de pe strada Oituz, beneficiind de o finantare europeana in valoare de 4 milioane de euro     Calin Dobra este favorit in cursa pentru sefia PSD Timis, la alegerile din 1 martie, desi Titus Bojin si-a anuntat disponibilitatea de a reveni in partidul care l-a consacrat politic     Lugojeanca Laura Bretan, favorita la castigarea finalei Eurovision Romania, a fost scoasa din cursa prin votul a doi membri gay ai juriului international, care au sanctionat sustinerea tinerei pentru familia traditionala     Jurnalista Emilia Sercan a descoperit ca mai mult de 100 dintre cele 212 de pagini ale tezei de doctorat apartinand lui Darius Valcov, sustinuta la ASE in 2008, sunt plagiate. Raspunsul "geniului" economiei romanesti: "Exclus!"    Politia Locala Timisoara atrage atentia conducatorilor auto sa nu mai parcheze pe locurile rezervate persoanelor cu handicap; de la inceputul anului au fost aplicate 133 de amenzi, cuprinse intre 290 si 725 de lei

PULS VALUTAR! Bugetul de stat, “peticit” de Guvernul PSD-ALDE prin politica de depreciere a monedei nationale! Un euro mai puternic inseamna incasari mai mari din taxe si impozite

Guvernul PSD-ALDE poate anunta ca va reusi sa peticeasca o parte din gaurile din bugetul de stat prin intermediul cursului de schimb, care de la inceputul anului atinge aproape zilnic noi maxime istorice. Un euro mai puternic inseamna incasari mai mari din taxe si impozite.

„Am spus-o si nu-mi face placere, dar trebuie sa o repet: PSD nu se pricepe la economie, PSD guverneaza prost si rezultatul se vede si in cursul de schimb”, a afirmat presedintele Klaus Iohannis.

Acesta a precizat, de asemenea, ca „sunt multe alte date care arata ca lucrurile nu merg asa cum trebuie si asa cum isi doresc romanii”.

Cursul euro a crescut de la 4,7081 la 4,7142 lei, iar tranzactiile s-au realizat in culoarul 4,706 si 4,718 lei. Cotatiile de la ora 14 se plasau in jurul valorii de 4,717 lei.

Analistii financiari, membrii ai CFA Romania, care au anticipat deprecierea leului pe parcursul intregului an trecut, estimau in ultimul lor raport o valoarea medie a cursului euro pentru orizontul de sase luni de 4,716 lei, respectiv una de 4,7883 lei, pentru orizontul de 12 luni

Aceste valori negative se datoreaza scaderii, luna trecuta, a Indicatorului de Incredere Macroeconomica al CFA Romania cu 15,6 puncte fata de noiembrie, pana la valoarea de 28,7 puncte.

Deprecierea leului s-a reflectat la nivelul caselor de schimb bancare. Cel mai ridicat curs la vanzare de 4,8 lei il practica Raiffeisen Bank. Ea era urmata de BRD care vindea euro la 4,7850 lei, respectiv de OTP Bank cu 4,7840 lei. Cel mai mic curs de vanzare era practicat de Credit Agricole – 4,73 lei.

Media dolarului american a urcat de la 4,1377 la 4,1491 lei. Cotatiile cresteau la 4,138 – 4,153 lei.

Moneda elvetiana se tranzactiona pe pietele internationale, la 1,132 – 1,136 franci/euro, iar media ei a crescut de la 4,1501 la 4,1621 lei.

Indicele ROBOR la trei luni, utilizat la calcularea dobanzilor la majoritatea creditelor in lei, stagna la 2,97%. Indicele la sase luni, folosit la calcularea ratelor la creditele ipotecare, s-a oprit la 3,28%.

Indicele ROBOR la noua luni, calculat in functie de rata dobanzii platita la creditele atrase de catre bancile comerciale de la alte banci, a stagnat la 3,39%, iar cel la 12 luni la 3,49%.

Volatilitatea perechii euro/dolar se limita ieri la 1,1345 – 1,1385 dolari, valori usor mai reduse decat cele de luni.

Indicele Bitcoin calculat de Bloomberg stagna ieri la pranz in apropierea valorii de 3.525 dolari. (Vlad Georgescu)

 

Nota: Sunt folosite date si informatii disponibile pana la ora 14.

Leave a Reply

%d bloggers like this: