BREAKING NEWS! Dorin Cutu, vicepresedinte al PSD Timis, a fost demis din functia de inspector sef a ISCTR Timis    Secretara Primariei Dumbravita, Ramona Marinchi, a fost destituita din functie de Prefectura Timis, dupa un control al Comisiei de Disciplina     Consilierii judeteni au votat bugetul Timisului pe anul 2019, care se ridica la suma de 670 milioane de lei     Autorul amenintarii cu moartea a jurnalistei Emilia Sercan a fost prins; este ofiter de politie, angajat al Academiei de Politie "Alexandru Ioan Cuza"     Secretarul unei primarii din Hunedoara este primul justitiabil al judetului care a obtinut, in urma unui proces civil, despagubiri de 2000 de lei de la o femeie care l-a jignit pe Facebook     Modificarile la Codul Penal si la Codul de procedura penala au fost votate de Camera Deputatilor, in calitate de for decizional, desi PSD-ALDE nu mai detin majoritatea

PULS VALUTAR! Bugetul de stat, “peticit” de Guvernul PSD-ALDE prin politica de depreciere a monedei nationale! Un euro mai puternic inseamna incasari mai mari din taxe si impozite

Guvernul PSD-ALDE poate anunta ca va reusi sa peticeasca o parte din gaurile din bugetul de stat prin intermediul cursului de schimb, care de la inceputul anului atinge aproape zilnic noi maxime istorice. Un euro mai puternic inseamna incasari mai mari din taxe si impozite.

„Am spus-o si nu-mi face placere, dar trebuie sa o repet: PSD nu se pricepe la economie, PSD guverneaza prost si rezultatul se vede si in cursul de schimb”, a afirmat presedintele Klaus Iohannis.

Acesta a precizat, de asemenea, ca „sunt multe alte date care arata ca lucrurile nu merg asa cum trebuie si asa cum isi doresc romanii”.

Cursul euro a crescut de la 4,7081 la 4,7142 lei, iar tranzactiile s-au realizat in culoarul 4,706 si 4,718 lei. Cotatiile de la ora 14 se plasau in jurul valorii de 4,717 lei.

Analistii financiari, membrii ai CFA Romania, care au anticipat deprecierea leului pe parcursul intregului an trecut, estimau in ultimul lor raport o valoarea medie a cursului euro pentru orizontul de sase luni de 4,716 lei, respectiv una de 4,7883 lei, pentru orizontul de 12 luni

Aceste valori negative se datoreaza scaderii, luna trecuta, a Indicatorului de Incredere Macroeconomica al CFA Romania cu 15,6 puncte fata de noiembrie, pana la valoarea de 28,7 puncte.

Deprecierea leului s-a reflectat la nivelul caselor de schimb bancare. Cel mai ridicat curs la vanzare de 4,8 lei il practica Raiffeisen Bank. Ea era urmata de BRD care vindea euro la 4,7850 lei, respectiv de OTP Bank cu 4,7840 lei. Cel mai mic curs de vanzare era practicat de Credit Agricole – 4,73 lei.

Media dolarului american a urcat de la 4,1377 la 4,1491 lei. Cotatiile cresteau la 4,138 – 4,153 lei.

Moneda elvetiana se tranzactiona pe pietele internationale, la 1,132 – 1,136 franci/euro, iar media ei a crescut de la 4,1501 la 4,1621 lei.

Indicele ROBOR la trei luni, utilizat la calcularea dobanzilor la majoritatea creditelor in lei, stagna la 2,97%. Indicele la sase luni, folosit la calcularea ratelor la creditele ipotecare, s-a oprit la 3,28%.

Indicele ROBOR la noua luni, calculat in functie de rata dobanzii platita la creditele atrase de catre bancile comerciale de la alte banci, a stagnat la 3,39%, iar cel la 12 luni la 3,49%.

Volatilitatea perechii euro/dolar se limita ieri la 1,1345 – 1,1385 dolari, valori usor mai reduse decat cele de luni.

Indicele Bitcoin calculat de Bloomberg stagna ieri la pranz in apropierea valorii de 3.525 dolari. (Vlad Georgescu)

 

Nota: Sunt folosite date si informatii disponibile pana la ora 14.

Leave a Reply

%d bloggers like this: