BREAKING NEWS! Un politist aflat in misiune a fost atacat cu cutitul intr-un bar din localitatea Surducu Mic, judetul Timis, fiind ranit la un picior    Fostul judecator Mihail Decean, de la Curtea de Apel Timisoara, atacat pe retelele de socializare, dupa ce a afirmat ca magistratii trebuie sa aiba o pensie de cel putin 3.000 de euro    Duminica, intre orele 13-15, in centrul Timisoarei se va desfasura o actiune de responsabilizare a participantilor la traficul rutier, organizata de Diana Mihai, realizatoarea emisiunii TV "Cronica rutiera"    Ministrul Fondurilor Europene a apreciat faptul ca Timisul este unul dintre cele mai importante judete in ceea ce priveste atragerea de fonduri europene, valoarea finantarilor fiind de 4,7 miliarde de lei    Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Preafericitul Daniel, ar fi fost filat de structuri din MAI, la cererea fostului ministru, Carmen Dan, operatiune devoala dupa ce intr-o celebra biserica din centrul Bucurestiului a fost descoperita tehnica de interceptare    Grupul Telekom Romania, format din fostele companii Cosmote si Romtelecom, a anuntat ca va concedia aproape 700 de angajati

DOLIU! Politist de frontiera inmormantat cu onoruri militare, dupa ce a decedat in timpul unei misiuni de patrulare pe fasia verde (VIDEO)

Politistul de frontiera Dumitru Biru, agent sef adjunct in cadrul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Suceava, Sectorul Politiei de Frontiera Vicovu de Sus, care a sucombat in timpul unei misiuni de patrulare la granita cu Ucraina, a fost inmormantat cu onoruri militare.

La slujba religioasa oficiata de un sobor de preoti si ceremonialul funebru care au avut loc, astazi, in orasul Vicovu de Sus, au participat sute de persoane, membri de familie, colegi, cunoscuti si prieteni, care, in acordurile fanfarei militare, l-au condus pe ultimul drum pe Mity, unul dintre cei mai cunoscuti gospodari ai comunitatii.

Tristi si extrem de abatuti, camarazii politistului prezenti la inmormantare nu si-au putut explica, nici la patru zile de la producerea tragediei, motivul disparitiei fulgeratoare a colegului lor. Mai cu seama ca acesta nu a acuzat, in ultimii ani, vreo afectiune care sa-i fi amenintat in vreun fel sanatatea.

“A fost un om bun, ajuta pe oricine avea nevoie. Facea de toate, de la interioarele caselor in constructie, pana la taierea animalelor. Noi chiar ne programasem ca, anul viitor, sa-l angajam macelar si la noi. Facea mezeluri foarte bune. Cine sa stie de ce s-a stins? Era sanatos tun, chiar a fost in Ucraina, la revelionul lor, unde avea rude, si ne spunea cat de tare s-a distrat. Atat a fost sa-i fie. Dumnezeu sa-l ierte!”, a povestit un vecin, prezent la inmormantare.

Reamintim ca, in data de 18 ianuarie, in jurul orei 12,30, Biru Dumitru a decedat la Spitalul Municipal Radauti, dupa ce, in timpul unei misiuni de patrulare pe fasia verde, a acuzat dureri in piept si a fost la un pas sa-si piarda cunostinta.

Si-a revenit in fire, oarecum, nu a avut nevoie de ajutor sa urce in ambulanta, apoi a coborat pe propriile picioare, insa starea sa s-a agravat sever la spital, unde, in ciuda eforturilor, medicii nu au reusit sa-l mentina in viata.

Cauzele mortii urmeaza sa fie stabilite de catre medicii legisti de la Morga Spitalului din Falticeni. Peste cateva zile, Biru Dumitru ar fi implinit 47 de ani. (V.E.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: