BREAKING NEWS! Astazi, la Timisoara, a avut loc sedinta regionala a PMP, Zona Vest, in care s-a anuntat demararea strangerii de semnaturi pentru alegerile europarlamentare si despre cele 2500 de amendamente depuse de PMP la Legea Bugetului     Universitatea de Vest din Timisoara construieste noi spatii de invatamant pentru studentii de la Arte si Muzica, in campusul de pe strada Oituz, beneficiind de o finantare europeana in valoare de 4 milioane de euro     Calin Dobra este favorit in cursa pentru sefia PSD Timis, la alegerile din 1 martie, desi Titus Bojin si-a anuntat disponibilitatea de a reveni in partidul care l-a consacrat politic     Lugojeanca Laura Bretan, favorita la castigarea finalei Eurovision Romania, a fost scoasa din cursa prin votul a doi membri gay ai juriului international, care au sanctionat sustinerea tinerei pentru familia traditionala     Jurnalista Emilia Sercan a descoperit ca mai mult de 100 dintre cele 212 de pagini ale tezei de doctorat apartinand lui Darius Valcov, sustinuta la ASE in 2008, sunt plagiate. Raspunsul "geniului" economiei romanesti: "Exclus!"    Politia Locala Timisoara atrage atentia conducatorilor auto sa nu mai parcheze pe locurile rezervate persoanelor cu handicap; de la inceputul anului au fost aplicate 133 de amenzi, cuprinse intre 290 si 725 de lei

DOLIU! Politist de frontiera inmormantat cu onoruri militare, dupa ce a decedat in timpul unei misiuni de patrulare pe fasia verde (VIDEO)

Politistul de frontiera Dumitru Biru, agent sef adjunct in cadrul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Suceava, Sectorul Politiei de Frontiera Vicovu de Sus, care a sucombat in timpul unei misiuni de patrulare la granita cu Ucraina, a fost inmormantat cu onoruri militare.

La slujba religioasa oficiata de un sobor de preoti si ceremonialul funebru care au avut loc, astazi, in orasul Vicovu de Sus, au participat sute de persoane, membri de familie, colegi, cunoscuti si prieteni, care, in acordurile fanfarei militare, l-au condus pe ultimul drum pe Mity, unul dintre cei mai cunoscuti gospodari ai comunitatii.

Tristi si extrem de abatuti, camarazii politistului prezenti la inmormantare nu si-au putut explica, nici la patru zile de la producerea tragediei, motivul disparitiei fulgeratoare a colegului lor. Mai cu seama ca acesta nu a acuzat, in ultimii ani, vreo afectiune care sa-i fi amenintat in vreun fel sanatatea.

“A fost un om bun, ajuta pe oricine avea nevoie. Facea de toate, de la interioarele caselor in constructie, pana la taierea animalelor. Noi chiar ne programasem ca, anul viitor, sa-l angajam macelar si la noi. Facea mezeluri foarte bune. Cine sa stie de ce s-a stins? Era sanatos tun, chiar a fost in Ucraina, la revelionul lor, unde avea rude, si ne spunea cat de tare s-a distrat. Atat a fost sa-i fie. Dumnezeu sa-l ierte!”, a povestit un vecin, prezent la inmormantare.

Reamintim ca, in data de 18 ianuarie, in jurul orei 12,30, Biru Dumitru a decedat la Spitalul Municipal Radauti, dupa ce, in timpul unei misiuni de patrulare pe fasia verde, a acuzat dureri in piept si a fost la un pas sa-si piarda cunostinta.

Si-a revenit in fire, oarecum, nu a avut nevoie de ajutor sa urce in ambulanta, apoi a coborat pe propriile picioare, insa starea sa s-a agravat sever la spital, unde, in ciuda eforturilor, medicii nu au reusit sa-l mentina in viata.

Cauzele mortii urmeaza sa fie stabilite de catre medicii legisti de la Morga Spitalului din Falticeni. Peste cateva zile, Biru Dumitru ar fi implinit 47 de ani. (V.E.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: