ZIUA BAROULUI TIMIS! Avocatii stagiari au depus juramantul. “Suntem partenerii justitiei, nu dusmanii ei!”, a atras atentia decanul Sergiu Stanila, la ceremonia gazduita de Academia Romana, Filiala Timisoara

Avocatii stagiari si definitivi din Baroul Timis, care au promovat examenul de admitere in profesia de avocat in sesiunea septembrie 2018, au depus juramantul profesional in cadrul unei sedinte festive care a avut loc, astazi, in Aula Academiei Romane, Filiala Timisoara.


Cu acest prilej, decanul Sergiu Stanila i-a felicitat pe noii membri ai Baroului Timis, a vorbit despre importanta profesiei de avocat, atragand atentia, mai mult pentru reprezentantii instantelor de judecata si ai parchetelor din judetul Timis prezenti la manifestare, ca avocatul este partenerul justitiei, nu dusmanul ei.

Totodata, decanul si alti invitati la eveniment au vorbit despre Ziua Baroului Timis, care se sarbatoreste in fiecare an, la 25 ianuarie. Potrivit datelor oficiale, la data de 25 ianuarie 1875 s-au pus bazele primei Camere a Avocatilor din acest teritoriu, care in acea perioada istorica apartinea statului ungar.

La data de 7 februarie 1921, Camera Avocatilor Timisoara s-a transformat in Barou. Dupa 1954, profesia de avocat si-a pierdut complet independenta, insa aceasta va fi redobandita odata cu Revolutia din Decembrie 1989. Avocatii din Timis, alaturi de ceilalti avocati din tara, hotarasc iesirea de sub tutela Ministerului Justitiei si revenirea la formele traditionale de exercitare a profesiei, prin infiintarea Baroului Timis.

Revenind la sedinta solemna desfasurata, astazi, in Aula Academiei Romane de la Timisoara, sa mai spunem ca s-au acordat diplome si premii avocatilor din Baroul Timis, care s-au situat pe unul dintre primele locuri la examenul de absolvire a INPPA, sesiunea noiembrie 2018.

De remarcat ca, printre avocatii primiti in Baroul Timis se numara si Irina Lucaci-Tundrea, fiica Luminitei Tundrea si nepoata fostului maestru al baroului local, Peri Tundrea.

“Felicitari scumpa mea! La inceput de cariera pe drumul anevoios, dar plin de satisfactii al profesiei de avocat, iti doresc mult noroc! Sa nu uiti niciodata ca adevarata vocatie inseamna munca, pasiune si multa dragoste de oameni!”, i-a transmis mama sa, prezenta la ceremonie, alaturi de sotul tinerei avocat, Andrei Lucaci.

Tot astazi, la Conferința Nationala de Drept Penal al Afacerilor, organizata in aceeasi locatie de protocol zero, Editura Universul Juridic a lansat o ediție speciala a revistei Legal Magazin, dedicata personalitatilor din mediul juridic, economic si social din Timisoara si din Banat, al carei cap de afis a fost decanul Sergiu Stanila. Seria de actiuni dedicate Zilei Baroului Timis se va incheia, maine seara, cu Balul Avocatilor. (G.I.)

One thought on “ZIUA BAROULUI TIMIS! Avocatii stagiari au depus juramantul. “Suntem partenerii justitiei, nu dusmanii ei!”, a atras atentia decanul Sergiu Stanila, la ceremonia gazduita de Academia Romana, Filiala Timisoara

  1. Cred ca e o gluma. Intr-un proces (cauza penala) am angajat o doamna avocat. Mi-am dat seama ca ma fenteaza, inca din faza de cercetare prealabila. Cand am atentionat-o, a spus ca sunt inerese mari, ca e vorba de bani multi. Amrenuntat la ea, si m-am reprezentat singur. Am realizat ca procurorii erau aparatori din oficiu ai paratilor, iar judecatorii le faceau jocul. Au tergiversat cauza pana la insolventa firmei cu care m-am judecat. Dupa sase ani ! am gastigat scriptic. Am sesizat Inspectia Judiciara, vizavi de modul de solutionare al procurorilor, iar aceasta a trimis plangerea “spre competenta solutionare” celor pe care i-am reclamat.

Leave a Reply