Soferii cu masini din zona Olteniei, discriminati violent in traficul din Timisoara! “Injuraturi, sicane, flash-uri la semafoare si vorbe spuse cu naduf”, reclama directorul unei televiziuni regionale

Furia timisorenilor din trafic pe “viniturile” cu masini de Dolj, Gorj, Mehedinti sau Olt a fost simtita pe propria piele de Adrian Dinescu, directorul postului de televiziune Sud Vest TV, care emite online de la Timisoara.


Acesta a relatat pe pagina sa de Facebook modul in care a fost discriminat, in trafic sau in parcarea blocului, din momentul in care si-a schimbat autoturismul inmatriculat in Bucuresti cu un altul cu numere de Gorj.

Ce a trait in Timisoara dupa ce s-a urcat la volanul unei masini cu numere de Gorj nu a mai vazut niciunde, desi spune ca are o mare experienta la volan si ca a condus in toata lumea fara sa fie implicat in accidente.

Atitudinea celorlalti participanti la traficul din Timisoara nu numai ca s-a schimbat radical, iar unii chiar i-au reprosat ca oltenii au invadat capitala Banatului.

“Pana in urma cu aproximativ o luna, am circulat cu masina mea, inmatriculata pe Bucuresti. Sincer, n-au fost probleme. Insa intamplarea face ca a trebuit sa o las acasa si, venind cu avionul, circul de cateva zile cu una cu numere rosii de Gorj.

Atatea injuraturi, sicane, flash-uri la semafoare, vorbe spuse cu naduf, nu mi-au auzit urechile in perioada asta, de cand ma stiu! Inclusiv in parcarea unui centru comercial, a tinut o doamna foarte «amabila» sa imi spuna: «Domnul de la Gorj, puteti sa puneti masina putin mai incolo sa avem si noi loc, cei de la Timisoara»! Acesta a fost inceputul.

La semaforul de la hotel Continetal era un nene bine facut cu o masinarie Mercedes break de prin 96, dar, na! Era de Timis! Era in spatele meu si atat m-a claxonat la acel semafor, desi era rosu, ca nu m-am abtinut sa il intreb, ce are? Raspunsul? «Ati umplut toti Timisoara, aia am!».

O alta intamplare amuzanta a avut loc de curand cand am fost la Judetean si asteptand pe cineva afara langa masina, in spate, nu se vedeau numerele. Opreste un nene langa mine, si imi spune ceva de genul «Nu va suparati…», dar nu am inteles si restul. Bunul simt m-a determinat sa ii si raspund, daca tot m-a intrebat ceva, si, vrand sa aflu ce anume, m-am dat intr-o parte sa il rog sa repete. Surpriza! Miscandu-ma, s-au vazut mare numerele de Gorj! Si…s-au schimbat atat privirea, cat si tonul: «Auzi, ba, mai ocupi locul asta de parcare sau ai de gand sa pleci?».

Pana una, alta, nu stiu cati din Timis sunt get beget din Timis. Insa tendinta care se manifesta acum nu face cinste orasului. Timisoara este un brand de tara. Timisoara se identifica in primul rand cu cultura! Nu stiu de unde atata ura, de unde a pornit si cine o perpetueaza sau pentru ce categorie de oameni, dar nu e buna!

Ar trebui sa va ganditi la asta si la faptul ca in masinile cu numerele alea pot fi oameni…mult mai oameni decat credeti voi! Si pot fi oameni care chiar iubesc Timisoara si fac ceva pentru ea, departe de a se manifesta si perpetua aceasta stare, total si nejustificat de aiurea”, a povestit Dinescu.

Adrian Dinescu este nascut in Bucuresti, dar parintii lui sunt de langa Baia de Arama, din judetul Mehedinti. El traieste in Timisoara de mai multi ani, fiind managerul general al Sud Vest TV. In anul 2005 a infiintat Partener TV, prima televiziune a mediului de afaceri. Un an mai tarziu a deschis Goodlife Channel, dupa care a urmat TV Mehedinti. Tot Adrian Dinescu este si omul care a asigurat, in trecut, transmisiile live ale televiziunilor Analog TV si TVT 89. (Mara Ion)

6 thoughts on “Soferii cu masini din zona Olteniei, discriminati violent in traficul din Timisoara! “Injuraturi, sicane, flash-uri la semafoare si vorbe spuse cu naduf”, reclama directorul unei televiziuni regionale

  1. Bai vericule, te-au injurat tot conationalii tai din gorj, meheginti, dolj etc. insa erau camuflati in autoturisme de TM… că acuma sunt și ei timișoreni cu acte în regulă… și Cimișoara a devenit un fel Oltenia… Deci nu fii trist… nu te-au înjurat bănățenii că aștia-s oameni cumsecade… n-au nevoie de nervi și înjurături că-s oameni molcomi… le place slana și păsărica… Dacă-i dai la bănățan slană și păsărică poți să faci ce vrei în curtea lui.

  2. E adevărat ca vouă oltenilor va place sa dați limbi în cur bănățenilor, doar ptr a deveni directori sau măcar inpectori

  3. Anti contra impotriva oltenilor, sapati in trecutul vostru,va rog. Vedeti cât de bănățeni sunteți. In plus, va rog să explicați cate generatii de inaintasi sunt necesare pt a te putea declara bănățean. In epoca globalizării, in vremurile umplerii Europei cu oameni de toate natiile, proveniți de pe te miri ce continente…voi mai vorbiți încă de olteni, bănățeni etc?! Trist…mai les pentru oameni care trăiesc în vestul României. O fi ăsta semn de evoluție, civilizație, ,,fruncism,,?

  4. Se spune ca intr-una dintre vizitele sale in Romania, Constantin Brancusi le-ar fi spus unor rude: “V-am lasat saraci si prosti, va gasesc si mai saraci si mai prosti”.

  5. Asta a fost atunci ; acum ? Au Beemveuri , ceasuri fake, se-mbraca second si mananca sushi la Mall ! 🙂

Leave a Reply