BREAKING NEWS! Un politist aflat in misiune a fost atacat cu cutitul intr-un bar din localitatea Surducu Mic, judetul Timis, fiind ranit la un picior    Fostul judecator Mihail Decean, de la Curtea de Apel Timisoara, atacat pe retelele de socializare, dupa ce a afirmat ca magistratii trebuie sa aiba o pensie de cel putin 3.000 de euro    Duminica, intre orele 13-15, in centrul Timisoarei se va desfasura o actiune de responsabilizare a participantilor la traficul rutier, organizata de Diana Mihai, realizatoarea emisiunii TV "Cronica rutiera"    Ministrul Fondurilor Europene a apreciat faptul ca Timisul este unul dintre cele mai importante judete in ceea ce priveste atragerea de fonduri europene, valoarea finantarilor fiind de 4,7 miliarde de lei    Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Preafericitul Daniel, ar fi fost filat de structuri din MAI, la cererea fostului ministru, Carmen Dan, operatiune devoala dupa ce intr-o celebra biserica din centrul Bucurestiului a fost descoperita tehnica de interceptare    Grupul Telekom Romania, format din fostele companii Cosmote si Romtelecom, a anuntat ca va concedia aproape 700 de angajati

Cei mai harnici DETINUTI! Penitenciarul Timisoara a depasit, in premiera pe tara, pragul de 10 milioane de lei din munca prestata de detinuti

Datele din bilantul Penitenciarului Timisoara, prezentat, in urma cu doua zile, in cadrul unei sedinte festive, de catre directorul Georgica Alexeev, au relevat faptul ca, in premiera pentru sistemul penitenciar, s-a depasit pragul de 10 milioane de lei din munca prestata de detinuti.

Mai exact, in anul 2018, nu mai putin de 521 de persoane private de libertate au fost implicate in activitati lucrative contractate cu 84 de beneficiari, firme sau persoane fizice, suma totala incasata de Penitenciarul Timisoara fiind de 11,2 milioane de lei.

“S-a continuat implementarea Planului de masuri pentru prevenirea introducerii telefoanelor mobile in penitenciar, fapt care a condus la mentinerea la un nivel scazut al existentei acestor obiecte interzise in posesia persoanelor private de libertate”, se mai mentioneaza in sinteza bilantului transmisa presei, in 2018 fiind organizate 456 perchezitii pe sectiile de detinere, ocazie cu care au fost descoperite 23 de telefoane mobile, 28 de cartel SIM, 5 dispozitive de stocare date, 1 dispozitiv hands- free si 11 componente telefoane mobile.

Alte 27 exercitii practice de control inopinat cu aparatul de detectie a semnalului GSM nu s-au soldat cu descoperirea vreunui telefon mobil. In acelasi context, au fost intocmite planuri trimestriale de activitate a unitatii canine de depistare a substantelor stupefiante si a telefoanelor mobile la nivel regional, fiind executate 291 misiuni cu unitati canine, dintre care 38 misiuni la Penitenciarul Arad, 22 de misiuni la Penitenciarul Deva, 17 misiuni la Centrul Educativ Buzias.

“In anul 2019, vor continua demersurile pentru asigurarea unui mediu custodial sanatos, respectarea drepturilor fundamentale ale individului, precum si diversificarea activitatilor educationale, psihosociale, de instruire scolara si formare profesionala care sa faciliteze incluziunea socio-profesionala a persoanelor condamnate la o pedeapsa privativa de libertate”, se mai mentioneaza in comunicatul de presa. Desi este subiectul controversat al acestei perioade, recursul compensatoriu nu a beneficiat de vreo atentie speciala din partea celor care au intocmit materialul cu secvente lucrative din bilantul Penitenciarului Timisoara pe 2018. (G.I.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: