Epurari masive la ALDE Timis, dupa ce Marian Cucsa a fost somat sa explice unde au disparut 80.000 de lei adunati in campanie de la membrii de partid! Acuzatii extrem de grave la adresa “protejatului” lui Tariceanu

Scandalul din ALDE Timis declansat de decizia discretionara a liderului Marian Cucsa de a da afara din organizatie trei membri cu greutate, printre care si pe vicepresedintele CJ Timis, ia amploare. Acuzati ca nu si-au platit cotizatia la partid, Traian Stancu, Nistor Geana si Sorin Caraghena au dezvaluit faptul ca au adus sume mari de bani la partid, pentru care nu au primit niciun fel de chitanta.


“In campania electorala, noi am adus niste bani, in jur de 80.000 de lei, solicitati de Cucsa. A spus ca ii va duce pentru campania centrala la Bucuresti. L-am rugat sa depuna banii intr-un cont, nu ne era teama ca ne ia banii, ci ca nu se respecta legea, ca e finantare pe ascuns a partidului. Cucsa a luat banii si a spus ca i-a dat cuiva, nu i-a pus intr-un cont. Nistor Geana i-a dat 15.000 de lei si acum vii sa spui ca nu a platit cotizatia? Cat de golan sa fii sa spui asa ceva?”, intreaba retoric Traian Stancu, aratand ca, in fosta campanie electorala, ALDE ar fi folosit bani negri, motiv care poate atrage verificari din partea Autoritatii Electorale Permanente.

Asadar, dupa ce, in iunie 2018, Marian Cucsa, in calitate de vicepresedinte al Comisiei de control a SRI, a somat conducerea serviciului secret sa aduca lamuriri cu privire la sumele cheltuite pentru interceptari, preluand o tema lansata de seful sau, Claudiu Manda, in prezent, in scandalul de la partid, tocmai el este somat sa spuna ce a facut cu suma de 80.000 de lei adunata de la ALDE Timis.

“Legat de acuzele privind partea materiala din campania electorala din 2016, ii putem oferi lui Traian Stancu asistenta privind utilizarea computerului si a contului bancar pentru a afla traseul banilor de campanie. Pe scurt, banii au fost returnati in contul lui personal, iar de aici va poate raspunde chiar el ce a facut cu acestia”, explica Marian Cucsa intr-un comunicat de presa, lansand o perdea de fum in ceea ce priveste destinatia acelor bani.

Acest scandal are si o parte benefica pentru membrii ALDE Timis: a declansat un cor de acuzatii si comentarii pe retelele de socializare, fiind expuse multe din secretele bucatariei de partid.

Pentru ca, de regula, nu iese fum fara foc, reproducem cateva luari de pozitie care provin, cu siguranta, dintr-o tabara sau alta a combatantilor.  

“In 2016, Cusca avea un salariu de nici 400 lei/luna si a decontat cheltuieli la AEP pt propria campanie de peste 50.000 lei. A primit mai mult de 80.000 lei ca si cotizatie de la mai multi colegi candidati, iar banii au disparut pur si simplu… Spunea ba ca i-a dat lui Chitoiu, ba lu’Beciu. Tranzactioneaza consiliile de administratie ca la piata. Casa lui Bubico este un ong al carui presedinte va intra in cjt, dupa epurarile facute. Toata publicitatea lui pe fb, panouri stradale, bannere etc. este platita de aceasta fundatie, probabil si Range Rover-ul de vreo 50000€, la fel. Nu au fost emise chitante pe cotizatii vreo 3 ani, iar banii au fost cheltuiti de el cum a vrut, contabilitatea filialei fiind tinuta de aceeasi pers. care detine fundatia, chiar daca este functionar public”.

“Un partid cu adevarat liberal, cu mai mult de jumatate din membrii biroului, ales anul trecut, in luna mai, exclusi din partid sau dati afara din birou. Stancu exclus, Geana exclus, Ionescu exclus, Ica Pop exclus, Bordeiasu fortat sa-si dea demisia, Davitoiu exclus, Caraghena exlus, Lidia Laction schimbata din pix din functia de presedinte la femei, Andrisan schimbat din pix de la tineret, Istrat exclus din birou, demis din presedinte ALDE Lugoj, 80% din biroul judetean de pana in mai 2018 exclus. Toti acestia au cerut sa vada ce se intampla cu banii!” (Ionasu)

“Normal ca Marian fura! Am fost printre cei 10-15 tineri in campanie cu el acum 3 ani cand avea Chevrolet Aveo si era carpit în fund. Omul nu avea bani nici de seminte pt cei din sediu si acum vad ca o duce chear binisor. Iar Stancu are dreptate in legatura cu semnaturile ce le scriam noapte in sediu Alde din Piata Libertati si listele le primeam de la Marian pe Watshapp. Marian a dat afara din partid pe toti care erau pe liste inaintea lui Nagy, deoarece aceasta il ajuta sa scoata banii din partid. Oricum, femeia spera la un post de vicepresedinte, dar nu cred ca s-a incadrat financiar asa bine ca Tudorica”

“Stancu nu a dat la Marian cei 50% din ce ia de la consiliu, acolo e problema. Toti care au functii cotizeaza la el si nu poate sa faca exceptii!”

“Omul a luat banii si gata. Acum nu e stres ca doar a luat de la multa lume. Cand nu va mai avea parte de protectie din parte SRI, atunci va fi interesant, pentru ca in Timisoara cativa vor sa aibe o discutie cu el”. (Mara Ion)

Leave a Reply