BREAKING NEWS! Astazi, la Timisoara, a avut loc sedinta regionala a PMP, Zona Vest, in care s-a anuntat demararea strangerii de semnaturi pentru alegerile europarlamentare si despre cele 2500 de amendamente depuse de PMP la Legea Bugetului     Universitatea de Vest din Timisoara construieste noi spatii de invatamant pentru studentii de la Arte si Muzica, in campusul de pe strada Oituz, beneficiind de o finantare europeana in valoare de 4 milioane de euro     Calin Dobra este favorit in cursa pentru sefia PSD Timis, la alegerile din 1 martie, desi Titus Bojin si-a anuntat disponibilitatea de a reveni in partidul care l-a consacrat politic     Lugojeanca Laura Bretan, favorita la castigarea finalei Eurovision Romania, a fost scoasa din cursa prin votul a doi membri gay ai juriului international, care au sanctionat sustinerea tinerei pentru familia traditionala     Jurnalista Emilia Sercan a descoperit ca mai mult de 100 dintre cele 212 de pagini ale tezei de doctorat apartinand lui Darius Valcov, sustinuta la ASE in 2008, sunt plagiate. Raspunsul "geniului" economiei romanesti: "Exclus!"    Politia Locala Timisoara atrage atentia conducatorilor auto sa nu mai parcheze pe locurile rezervate persoanelor cu handicap; de la inceputul anului au fost aplicate 133 de amenzi, cuprinse intre 290 si 725 de lei

Finantistul timisorean Doru Dudas socheaza! “Roua e sudoarea privighetorilor, ce s-au ostenit noaptea cantand”, a metaforizat dificultatea procesului de implementare a caselor de marcat cu jurnal electronic

Finantistul timisorean Doru Dudas (foto), director general in Ministerul Finantelor Publice, a anuntat ca procesul de implementare a caselor de marcat cu jurnal electronic, inceput in februarie 2018, se apropie de final.

Mai exact, marti, 12 februarie 2019, erau in piata 463.000 aparate noi, 358.000 aparate fiscalizate prin atribuirea seriei fiscale unice si 273.000 de aparate instalate, care sunt, deja, in functiune. Numarul modelelor care acopera toate sectoarele de economie este 78, iar in piata trebuie sa se ajunga la 700.000 – 750.000 de aparate instalate.

Prezent la o conferinta organizata de PwC Romania, Doru Dudas si-a permis o iesire din tiparul finantistului serios, cu care ne-a obisnuit, si a raspuns in versuri la intrebarea ce viza termenul la care casele de marcat electronice vor fi legate la serverele ANAF.

“Usor nu e nici cantecul. Zi si noapte – nimic nu-i usor pe pamant. Caci roua e sudoarea privighetorilor ce s-au ostenit noaptea cantand”, a raspuns Doru Dudas, recitand un catren din Lucian Blaga, moment care a lasat asistenta cu gura cascata.

A revenit, rapid, la tema intrebarii si a precizat ca este vorba despre un proces deosebit de complex si dificil.

“Trebuie sa incepem cu producatorii de case de marcat, cu distribuitorii de case de marcat, unitatile de service acreditate cu Institutul de Cercetari in Informatica care asigura testarea si avizarea tehnica a modelelor, cu ANAF, Ministerul Finantelor, nu in ultimul rand, utilizatorii caselor de marcat, comerciantii in sine. Toti acesti actori participanti la proces au un anumit rol si pe parcurs, intr-adevar, au aparut diferite dificultati, sincope”, a recunoscut Dudas.

Conform proiectiilor sale, procesul de implementare se va finaliza pe la mijlocul acestui an, dupa care, in cel de-al doilea semestru, urmeaza conectarea la serverele ANAF.

“Acum nu avem ce conecta pentru ca am anticipat dificultatea procesului si intinderea pe o perioada lunga, astfel ca am gandit aceasta etapa pre-operationala – in care, informatiile din casele de marcat, urmeaza sa ajunga zilnic la ANAF – printr-o declaratie inteligenta care se depune lunar”, a mai explicat Doru Dudas. (Eva Theodorescu)

Leave a Reply

%d bloggers like this: