BREAKING NEWS! Un politist aflat in misiune a fost atacat cu cutitul intr-un bar din localitatea Surducu Mic, judetul Timis, fiind ranit la un picior    Fostul judecator Mihail Decean, de la Curtea de Apel Timisoara, atacat pe retelele de socializare, dupa ce a afirmat ca magistratii trebuie sa aiba o pensie de cel putin 3.000 de euro    Duminica, intre orele 13-15, in centrul Timisoarei se va desfasura o actiune de responsabilizare a participantilor la traficul rutier, organizata de Diana Mihai, realizatoarea emisiunii TV "Cronica rutiera"    Ministrul Fondurilor Europene a apreciat faptul ca Timisul este unul dintre cele mai importante judete in ceea ce priveste atragerea de fonduri europene, valoarea finantarilor fiind de 4,7 miliarde de lei    Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Preafericitul Daniel, ar fi fost filat de structuri din MAI, la cererea fostului ministru, Carmen Dan, operatiune devoala dupa ce intr-o celebra biserica din centrul Bucurestiului a fost descoperita tehnica de interceptare    Grupul Telekom Romania, format din fostele companii Cosmote si Romtelecom, a anuntat ca va concedia aproape 700 de angajati

Finantistul timisorean Doru Dudas socheaza! “Roua e sudoarea privighetorilor, ce s-au ostenit noaptea cantand”, a metaforizat dificultatea procesului de implementare a caselor de marcat cu jurnal electronic

Finantistul timisorean Doru Dudas (foto), director general in Ministerul Finantelor Publice, a anuntat ca procesul de implementare a caselor de marcat cu jurnal electronic, inceput in februarie 2018, se apropie de final.

Mai exact, marti, 12 februarie 2019, erau in piata 463.000 aparate noi, 358.000 aparate fiscalizate prin atribuirea seriei fiscale unice si 273.000 de aparate instalate, care sunt, deja, in functiune. Numarul modelelor care acopera toate sectoarele de economie este 78, iar in piata trebuie sa se ajunga la 700.000 – 750.000 de aparate instalate.

Prezent la o conferinta organizata de PwC Romania, Doru Dudas si-a permis o iesire din tiparul finantistului serios, cu care ne-a obisnuit, si a raspuns in versuri la intrebarea ce viza termenul la care casele de marcat electronice vor fi legate la serverele ANAF.

“Usor nu e nici cantecul. Zi si noapte – nimic nu-i usor pe pamant. Caci roua e sudoarea privighetorilor ce s-au ostenit noaptea cantand”, a raspuns Doru Dudas, recitand un catren din Lucian Blaga, moment care a lasat asistenta cu gura cascata.

A revenit, rapid, la tema intrebarii si a precizat ca este vorba despre un proces deosebit de complex si dificil.

“Trebuie sa incepem cu producatorii de case de marcat, cu distribuitorii de case de marcat, unitatile de service acreditate cu Institutul de Cercetari in Informatica care asigura testarea si avizarea tehnica a modelelor, cu ANAF, Ministerul Finantelor, nu in ultimul rand, utilizatorii caselor de marcat, comerciantii in sine. Toti acesti actori participanti la proces au un anumit rol si pe parcurs, intr-adevar, au aparut diferite dificultati, sincope”, a recunoscut Dudas.

Conform proiectiilor sale, procesul de implementare se va finaliza pe la mijlocul acestui an, dupa care, in cel de-al doilea semestru, urmeaza conectarea la serverele ANAF.

“Acum nu avem ce conecta pentru ca am anticipat dificultatea procesului si intinderea pe o perioada lunga, astfel ca am gandit aceasta etapa pre-operationala – in care, informatiile din casele de marcat, urmeaza sa ajunga zilnic la ANAF – printr-o declaratie inteligenta care se depune lunar”, a mai explicat Doru Dudas. (Eva Theodorescu)

Leave a Reply

%d bloggers like this: