FLAGRANT! Spargator de lux din Timisoara, prins in timp ce incerca sa jefuiasca o bijuterie din Drobeta Turnu Severin! Era dat in urmarire de doi ani, de cand “cartita” din IPJ Timis l-a anuntat ca trebuie sa fuga

Ioan Lucian Mihaltan, unul dintre cei mai cautati interlopi din Romania, a fost prins la Drobeta Turnu Severin, in timp ce incerca sa jefuiasca o bijuterie, alaturi de alti doi tovarasi de infractiuni.


Ei deconectasera, deja, sistemul de alarma si se pregateau sa intre in incinta, cand au aparut oamenii legii. Succesul politistilor de la Ordine publica din Drobeta Turnu Severin, care au reusit sa-l captureze unul dintre cei mai de temuti interlopi din tara, care a ingrozit vestul tarii cu spargerile date, a fost apreciat de conducerea IGPR, in conditiile in care individul era cautat de mai multa vreme, pe numele sau existand un mandat de arestare preventiva in lipsa.

Ioan Lucian Mihaltan face parte dintr-o banda celebra de interlopi si spargatori de lux din Timisoara, care a spart bijuterii, firme de curierat, vile ale unor oameni foarte potenti financiar, case de schimb valutar din vestul tarii, de unde au furat bani si bunuri in valoare de milioane de euro.

Din gruparea de spargatori, care s-a constituit in 2013, fac partea intelopi cunoscuti din Timisoara, printre care Adrian Bondar, Gabriel Dragan, Liviu Barth, Petre Sferle, Ioan Lucian Mihaltan, Ciprian Campean, Adrian Bolbos, Travis Plesan, Mircea Hortolomei, Zoltan Toth, Ioan Lolis, Constantin Agachi, Daniel Luca, Mic Constantin Iovan, Daniel Miodrag Olar, Stefan Szabo si Alin Iovanut.

Printre cele mai mari lovituri pe care atacatorii le-au dat, in ultimii ani, se numara jaful de la locuinta unui pictor austriac, de la care au furat dintr-un seif 1.200.000 de euro, dar si la vila fostului consilier local Andrei Petrisor, din Timisoara, fiul fostului presedinte al Tribunalului Timis, de unde au furat un seif in care se gaseau aproape 400.000 de euro.

In urma cu aproape doia ani, mai exact in noaptea de 14/15 martie 2017, au spart un atelier de bijuterii din Timisoara, aflat in zona Pietei Doina, de unde au plecat cu lingouri de aur in valoare de 400.000 de euro, dupa ce au taiat cu aparatul autogen un seif masiv din otel.

Reamintim ca, in iunie 2017, o operatiune de anvergura a politistilor din cadrul IPJ Timis de capturare a infractorilor care faceau parte din gruparea hotilor de lux care au terorizat Timisoara a esuat lamentabil, dupa ce infractorii au fost avertizati, cu o zi inaintea descinderilor, ca urmeaza sa fie saltati de mascati.

Acestia au avut timp sa dispara, fiind prinsa doar plevusca gruparii. Cartita hotilor de lux, agentul de politie Adrian Sav (foto 2), care a primit 300 de euro pentru aceasta informatie, a fost prins, pana la urma, iar in ianuarie 2019 a fost condamnat la 6 ani si sase luni de inchisoare.

Un alt spargator de lux celebru, care a reusit sa fuga dupa alarma data de politistul Adrian Sav, a fost Adrian Bolbos, care a fost capturat de oamenii legii, intr-o masina aflata in trafic pe soseaua ce leaga Timisoara de Moravita, in luna noiembrie 2018.

Toti membrii gruparii spargatorilor de lux, in numar de 15, sunt trimisi in judecata pentru mai multe infractiuni, printre care si constituirea de grup infractional organizat, dosarul aflandu-se pe rolul Tribunalului Timis. (G.I.)

2 thoughts on “FLAGRANT! Spargator de lux din Timisoara, prins in timp ce incerca sa jefuiasca o bijuterie din Drobeta Turnu Severin! Era dat in urmarire de doi ani, de cand “cartita” din IPJ Timis l-a anuntat ca trebuie sa fuga

  1. Bai desteptule, mai bine lectureaza carti cu poze, ca din articolele astea nu intelegi nimic. N-ai vazut ca omul incerca sa jefuiasca o bijuterie, deci n-a apucat. Care bani ? Fa-te politist, ca te incadrezi…

Leave a Reply