BREAKING NEWS! Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara au votat pentru continuarea protestului impotriva OUG 7, urmand ca in 18 martie, ora 16, sa iasa, din nou, pe treptele Palatului Dicasterial     In aceasta seara, de la ora 19, la emisiunea Bursa afacerilor, de la TV Europa Nova (telenova.ro), vor fi prezenti organizatorii si partenerii Telemaratorului Sperantei, eveniment caritabil care va avea loc in 12 si 13 aprilie, la Casa Tineretului din Timisoara    Grupuri de voluntari de la mai multe institutii si societati comerciale din Timisoara au plantat, sambata, pe dealul de la Cralovat, in Timis, 17.000 de puieti forestieri     Propunere legislativa inedita a senatorului Alexandru Baisanu: soferii contravenienti pot alege cand sa predea carnetul, oricand in urmatoarele 12 luni de la savarsirea contraventiei    Laura Codruta Kovesi a refuzat sa comenteze speculatiile privind motivele care l-ar fi determinat pe fostul sef al DNA Timisoara sa se sinucida     Sindicalistii solicita Nestle Timisoara compensatii pentru inchiderea fabricii, respectiv 50 de salarii compensatorii, iar pentru angajatii cu varsta de peste 55 de ani - o pensie viagera reprezentant 80% din salariul brut

LANSARE! Unul dintre cei mai prolifici scriitori din Banat isi lanseaza un nou roman. Veronica Balaj si-a plasat personajele pe un vas de croaziera, iar povestile lor de viata sunt cuprinse in “Amiaza nevindecata”

Una dintre personalitatile banatene marcante din lumea scrisului, a radioului si a televiziunii, cu emisiuni culturale la Radio Timisoara si TV Europa Nova, anunta lansarea unui nou roman.

Veronica Balaj, care si-a dedicat intreaga viata cuvintelor scrise sau rostite, ofera cititorilor o carte de proza, la doar un an de la lansarea altei creatii literare, volumul “Tentatia cuvantului”.

De aceasta data, Veronica Balaj isi plaseaza personajele pe un vas de croaziera, iar povestile lor de viata sunt adunate intre copertile romanului “Amiaza nevindecata”, publicat de Editura “Victor Babes”.    

Evenimentul va avea loc in data de 21 februarie 2019, ora 17, la sediul Clubului Hyperion al Universitatii de Medicina si Farmacie „Victor Babes” din Timisoara.

Dupa cum ne-a comunicat consilierul editorial Diana Mihai, amfitrion al evenimentului va fi prof. univ. dr. Dan V. Poenaru, iar despre carte vor vorbi cunoscutii critici literari Cornel Ungureanu si Adrian Dinu Rachieru.

„Romanul Amiaza nevindecata reprezinta un sumum de povesti raportate la viata, la existenta, in care epicul se desfasoara pe trei planuri, cu implicarea unui numar mare de personaje, avand in vedere ca actiunea se petrece pe un vas de croaziera. Veti descoperi situatii prin care fiecare a trecut, la un moment dat”, spune Veronica Balaj.

Jurnalista, poeta, prozatoare si membra a Uniunii Scriitorilor din Romania, Veronica Balaj si-a lansat cartile prin mai toate capitalele europene, dar si la New York si Montreal, bifand chiar si un volum bilingv, in romana si ebraica, Scut iluzoriu, lansat in Israel.

Scriitoarea a publicat peste 30 de volume, fiind, totodata, membra a Asociatiei Scriitorilor de Limba Romana din Canada, a Asociatiei „Aut Pro Rom”, Austria, a Asociatiei Internationale „Athanor”din Roma, membra a Academiei Romano-Americane, membra a Accademiei „Citta di Roma”.

Detine Premiul „Pro Cultura” acordat de Radio Romania, Timisoara (2018); Premiul de Excelenta al USR, Filiala Timisoara (2000); Premiul Festivalului International de Poezie DON LUIGI di LIEGRO – Roma (2008); „Diploma di Mérito” conferita de Accademia „Citta di Roma” (2008), Diploma de merit a Asociatiei Scriitorilor din Spania; Diploma la Nikolaus Lenau Festival, Viena; Cerneala albastra, Tel-Aviv; Diploma Asociatiei Literare din Montreal, Canada si altele. (I.P.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: