EXCLUSIV! Ce masuri dure a luat seful IPJ Timis fata de politistii rebeli de la Arest, dupa protestul cu pancarta din curtea inspectoratului

Inspectorul sef al Inspectoratului Judetean de Politie (IPJ) Timis, comisarul sef Alin Petecel, a dispus o serie de masuri dure fata de agentii care-si desfasoara activitatea la Centrul de Retinere si Arestare Preventiva (CRAP), dupa actiunea de protest cu pancarta care a avut loc, in urma cu cateva zile, in curtea inspectoratului.


“Imi pare rau ca ai facut atac de panica in arest. Poti veni oricand fara frica si fara martori, ca nu te bate nimeni. Lucrez la arest de peste 20 de ani si voi lucra pana in ultima zi de serviciu”, a fost mesajul adresat sefului IPJ Timis, la care acesta a raspuns in cel mai dur mod.

In primul rand, a dispus ca toate scaunele agentilor, pe care se odihneau in pauzele de patrulare pe holul arestului, sa fie inlocuite cu bancute de lemn. Insa, si asa, acestea nu vor putea fi folosite de politisti, care se expun la sanctiuni in cazul in care sunt prinsi odihnindu-se.

De asemenea, dupa cum ne-au comunicat surse din cadrul IPJ Timis, pe holurile Arestului urmeaza sa fie montate camere de supraveghere, insa nu pentru urmarirea persoanelor detinute in arest, ci pentru monitorizarea politistilor.

“Sistemul de supraveghere, care va avea monitoare in birourile sefilor, va fi destinat urmaririi politistilor. S-a ajuns in situatia ca agentii sa fie tratati ca detinutii, in timp ce infractorii aflati in custodia IPJ dispun de tot confortul, ba chiar televizoare cu plasma si aparate de fitness. Unii, chiar au facut ironii pe seama agentilor de politie si le-au transmis ca, daca nu vor sa piarda vreun meci important, ar putea sa-i lase sa se uite la televizoarele lor din celule, doar sa deschida vizeta”, ne-a dezvaluit un politist.

Supararea inspectorului sef Alin Petecel este cu atat mai mare, cu cat, de la 1 martie, ar fi trebuit sa fie avansat in functia de inspector general adjunct la IGPR, iar ultimele incidente din Politia Timis ar putea sa-i dauneze acestei avansari.

In opinia avocatei Carmen Obirsanu, aceste masuri abuzive exced limitele Codului Muncii si a obligatiilor din fisa postului pentru agentii de la CRAP, fiind efectiv masuri de discreditare si umilire a profesiei de politist. In aceste conditii, nu este exclus ca, in perioada urmatoare, razboiul din curtea IPJ Timis sa se mute in salile de judecata. (G.I.)

19 thoughts on “EXCLUSIV! Ce masuri dure a luat seful IPJ Timis fata de politistii rebeli de la Arest, dupa protestul cu pancarta din curtea inspectoratului

  1. Atata pot mintile luminate, in Arestul Ipj Timis nu sunt inregistrate evenimente negative, nu exista plangeri din partea persoanelor private de libertate inpotriva politistiilor, le sunt respectate drepturile, doar politistii au de suferit pentru ca au “tupeul” sa isi ceara drepturile. Acesta este modul conducerii Ipj Timis de a asigura un climat propice muncii. Cu asa conducere nici nu te miri ca o iau razna oamenii.

  2. Aline ai facut pe tine de frica si acum te razbuni pe tinerii care nu vor sa scrie dupa dictare!Portavionul ala de Bila a fugit ca un las cand a aparut cel de la arest cu afisul! Comisarilor ,fuga dupa scutece!

  3.        Da, asa este D-ul Petecel, se comportă ca pe moşia lui pe care nu o are ! (Alo, Alinuțu, îți bati joc de funcția de Inspector sef, cumva și noi nu ştim ???).
            Cazul băieților de la CRAP, dacă nu ați fost OBEDIENȚI și PAHARNICI, o să aveți de suferit cu Oltean ! Nu am nimic cu omul ! Dar, un om ca el ? care nu a agonisit nimic până la vârsta lui! (cum dracului are el grija de banii publici??? fiind ordonator de credite), dacă pe ai lui nu știe să îi gestioneze ??? Vezi declarația de avere!

  4. Domnilor de la IGPR ! Sperăm dacă ați luat decizia pentru a fi detașa d-ul Petecel la București, reveniți asupra decizie de a nu-l lua în capitală ! omulețul ăsta o să va pună toate Inspectoratele  in “cap”. Bre lasă capitala și rămâi noi că, te “dansăm” noi ! Uite mă ? nu îi mai place la oltean în banat !
       

  5. Acum a devenit evident. A inceput pe direct lupta pentru scaune. Aviz monei de la Deva, care se stie cu petitiile, sa initieze demersuri catre Centrul Medical pentru distribuirea de purgative la Arest .
    Va zic eu, asta-i scoala lui nea Carpinaru. Doar asta ce mai era in stare sa instaureze disciplina la arest. Il trecura la relicve, si acum sa vedem pe unde se scoate camasa.
    Nea Aline, nu te lasa intimidat. Forte obscure se coalizeaza si se opun bunului mers institutional. Masurile trebuie sa fie exemplare. Vorba lui Carlanu : ”Daca nu acum, atunci cand?” Ia-le si mesele, cuierele si chiar capacul de wc. Poate chiar si curelele da la pantaloni sa nu faca doamne feri, vreun gest necugetat. Zideste usile la separeul de la popota. Filmeaza ce fac in timpul serviciului si baga-i pe iutub. Fa-i o oferta d-nei Carmen, inainte sa apuce concurenta sa o faca, si atrage-o de partea puterii…. parerea mea. Si nu in ultim rand, imbuneaza-l pe nea Daniel si caitiva …fiti smeriti ! Doamne ajuta!

  6. De asta suntem in urma fata de alte tari, ca la noi se ocupa politia cu confiscare scaunelor, in loc sa isi vada de treaba pentru care sunt platiti din banii publici.Rusine….

  7. Dle ilas daca acest conflict prostesc alimentat de imaturitatea celor ce acum ocupa functia de sefi in IPJ Timis va continua cred ca intr-o prima faza se impune schimbarea titulaturii de IPJ in Gradinita Petecut.
    Daca aceste evenimente din arest sint de domeniul Stan si Bran sa stiti ca acolo se lucreaza in mod cu totul prostesc:
    La circulatie seful semneaza acte fara sa stie care ii sint competentele, Cum este posibil ca un comisar sef sa nu stie care este continutul unui act administativ, ce trebuie sa cuprinda???
    Mai este un act semnat de seful IPJ Petecel in care acest domn nu stie sa faca diferenta dintre o hotarare judecatoreasca si un act administrativ.
    Domnule Petecel un functionar public poate sa atace actul administrativ in instanta si instanta printr-o hotarare judecatoreasca definitiva sa respinga demersul judiciar al functionarului insa actul dedus judecatii nu isi pierde caracterul de act administrativ si nu devine hotarare judecatoreasca.

  8. E un foarte bun manager, nici măcar hârtie igienica la toalete nu e în stare asigure! În acte sigur sunt cumpărate tone de suluri de hârtie igienica cu adaos de minim 300%. Ar fi interesant sa verifice DNA-ul modul cum a ajuns inspector șef? Se zvonește ca a primit întrebările înainte și inclusiv asa a dat cu bata în balta

  9.     Măi Aline ? mă apucară draci când văzui ! băieții ăştea de la CRAP, parcă nu te cunosc ? Ia-le tot ! şa, şa n-ai nici-o bucurie de pe ei! Nu le trebuie mese că, ei tot nu vă pun la mese ca și secțiile (adică să mâncați) ! de discursurile voastre nu le pasă! Păi ? ia-le “frate” tot de acolo că, doar functia de Inspector sef cu din astea se ocupă; televizoare, mese birouri și scaune.    
          Apropo dute și la bilă,(lui poți să îi dai si o amendă că fumează in birou), cârlanu și nea Traian preparatorul, ia-le tot ce au pe acolo.
          Să îți fie rușine ! ! !

  10. Nea Gica matale ai dreptate, dar ca sa intelegi pe deplin care-i treaba cu arestul, problema trebuie vazuta dinspre interior spre exterior si nu invers, asa cum facu desteptu ala de sorin ( nu ma refer la cel cu pancarda). Omu a intrat, s-a documentat timp de cateva luni si a iesit alt om, cu alta perspectiva. Asa se defineste o adevarata intromisiune , adica o misiune in interior, daca ma intelegi matale.

  11. Un război personal,al unui lingău cu state vechi precum acest Porcariu, care se răsfrânge asupra celorlalți colegi. Nimic nou. La fel de lingău a fost și cât am lucrat în cadrul crap înainte de pensie ,la fel este și acum. Păcat de colegii care au rămas și care sunt oameni deosebiți mai puțin acest lingău.

  12. Chiar dacă domnii comisari șef Petecel și Turnagiu au uitat ce este actul administrativ asta nu înseamnă că sunt slab pregătiți, da… Act adminstrativ, act juridic, dna Obîrșanu ne pierdem în detalii… Nici nu trebuia să scrieți lucrurile astea în ziar, vede lumea și nu e frumos, data viitoare când aveți dubii cu privire la competența șefilor din IPJ luați legătura cu Petecel că sună el pe cineva care le știe pe astea cu act administrativ, act juridic, act normativ etc. Petecel și Turnagiu joacă în alt film, trebuie să fie mereu pe fază la ce șmenuri se mai pot face prin IPJ Timiș, ceva trafic de influență, vin alegerile, iese Scornea la pensie, ce facem dacă Bolbos câștigă procesul, lucruri din astea mai pământești… Și până la urmă nu este treaba unui manager să știe ce e ăla act administrativ, treaba managerului e să pună alți manageri pe funcții, să meargă treaba bine ca să nu fie rău, sună telefonu pentru unu pentru altu să-l pună pe nu știu ce funcție, mai un bilanț pe ici pe colo, mai o România 100 de ani, mai trebuie păziți ăștia de pe la Consiliul EU. Dna Obîrșanu, vă rog… mâine poimâine vă lipiți și dvoastră de vreo amendă sau vă ridică ăștia mașina și să vedeți ce bine o să vă prindă când Petecel, Turnagiu sau vreun alt maestru de ceremonii dă un telefon ca să vă lase gaborii în pace, nu mai fiți așa…

  13. Ada Doamne, primavara,
    C-am avut atata iarna si inghet si vant si ploi, Uita-Te in sinea noastra, datorita unui “petec” ce de viscole am avut,
    Da din nou un rost la toate, rostul care s-a pierdut.
    Iarna sufletelor noastre, ne-a asprit, ne-a-nsingurat,
    Am iernat pana si vara sub un zambet înghețat. Fa-ne Doamne sa-nflorim , de olteni sa ne ferim. Ada Doamne primavara dupa care toti tânjim,
    Da-ne lideri pe măsură si putere sa muncim.

  14. Va multumesc pentru grija insa eu nu am masina pe care sa mi-o ridice.
    Un antecesor al dlui Petecel a dat ordin in urma cu 4 ani sa mi se aplice o amenda pentru ca as fi cerut concursul politiei pentru salvarea unui om. In realitate s-a dorit sanctionarea mea pentru ca am indraznit sa apar un alt politist.
    Cu 24 de ore inainte de a mi se judeca si anula sanctiunea domnul sef de politie care a cerut amendarea mea a fost retinut.
    Amenda mea a fost anulata iar in ceea ce il priveste pe acel domn stiti si dv ce a urmat. Intradevar a regretat ceea ce a facut dar a trebuit sa dea cu capul ca sa realizeze ca exista praguri jos sau sus.
    Parerea mea este ca in politie au fost angajati prea multi din surse externe fara o pregatire pentru ce inseamna munca in politie Multi nu vad realitatea. A fi politist inseamna a fi constient ca iti impui singur niste restrictii.
    Cindva, acum vreo 15 ani un candidat la politie a declarat ca vrea sa intre in politie ca sa isi petreaca vacantele la Monte Carlo. A picat examenul si tatal lui mare politician in vestul extrem al Romaniei a facut un scandal monstru insa in anul urmator fiul a intrat in politie si dupa 3 -4 ani a fost arestat si condamnat.
    Actul administrativ de care vorbesc este unul despre care managerul politiei trebuie sa cunoasca legislatia in baza careia este emis insa dispozitia de incalcare a legii este data de consilierul j.al sefului IPJ si nicidecum de seful IPJ.
    Ma gindesc ca un sef de IPJ nu ar fi trebuit sa mearga el intr-un control facut cu dedicatie si sa se preteze la a urla in Arest. In subordinea directa a cui este Arestul? a sefului sau a adjunctului?
    Cam la fel a inceput si afacerea Munteanu -Bolbos acum citiva ani. Urlete, duritate nejustificata fata de subordonati etc.
    La nivel judetan a crescut rata infractiunilor cu violenta iar la nivelul IPJ Timis cei care ar trebui sa ne protejeze de fenomenul infractional se bat pe scaune, pe capace de wc si alte prostii.

  15. Demisia de onoare! Nu li se usucă mana când încasează salariul? Ei nu cunosc lucruri elementare dar se cred mari manageri! Din păcate asemenea specimene, numite doar pe criterii politice au capusat toate instituțile statului… Ce DNA, PNA sau instituție sa se sesizeze și sa ia atitudine, când și acolo șefii sunt numiți pe criterii politice sau spaga, doar ptr a sluji interesele imparatului Dragnea

  16. Încearcă să îți alegi un alt nume! Iorgaovan A. a fost luat, altfel va crede lumea că suntem una și aceeași persoană. Sau dacă ai curajul scrie-ți numele real! Mulțumesc pt. înțelegere!

  17. Daca se intilnea cu sorinaccio in jacuzzi la Smartfit avea motive sa faca atac de panica dar in mijlocul arestului ?

Leave a Reply