BREAKING NEWS! Un timisorean a redactat un draft de HCL prin care propune restrictionarea accesului in parcarile blocurilor a autovehiculelor pentru care detinatorii nu se platesc taxe legale catre bugetul Timisoarei     O grefiera in varsta de 53 de ani de la Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi s-a aruncat in gol de la etajul doi al cladirii, decedand la scurt timp     PSD Timis este acuzat ca si-a facut campanie ilegala la Spitalul de Psihiatrie de la Jebel, condus din umbra de candidatul la europarlamentare Bianca Gavrilita, iar liderul PNL Nicolae Robu anunta ca va sesiza Biroul Electoral Judetean    Unul dintre cele mai mari supermarket-uri din Timisoara risca amenzi de pana la 100.000 de lei de la Protectia Consumatorilor, dupa ce echipa de comisari venita in control a descoperit mari diferente intre preturile afisate la raft si cele de la casa de marcat     Trei femei in varsta de 24, 36 si 40 de ani au furat produse cosmetice si de uz casnic in valoare de 810 lei de la Carrefour Timisoara, dar au fost prinse de agentii de paza cand au incercat sa plece fara sa le plateasca     Theresa May a anuntat, vineri dimineata, ca pe 7 iunie va demisiona din functiile de lider al Partidului Conservator si de premier al Marii Britanii pe 7 iunie, din cauza impasului politic generat de Brexit

Inca un dosar penal pentru Aleodor Sobolu, primarul PSD al comunei timisene Ortisoara, dupa condamnarea pentru alcool la volan

Aleodor Sobolu, primarul comunei timisene Ortisoara, s-a trezit cu o plangere penala pentru abuz in serviciu din partea Comitetului de initiativa al campaniei “Oameni noi in politica”, dupa ce a refuzat sa ateste listele cu sustinatori adunate in cadrul acestei actiuni civice de reformare a legislatiei electorale.

Desi Legea 189/1999 privind exercitarea initiativei legislative de catre cetateni obliga primarii sa ateste listele de sustinatori in termen de 15 zile lucratoare de la depunerea acestora la primarie, primarul Ortisoarei a refuzat sa-si indeplineasca atributiile de serviciu.

Conform unui comunicat de presa, una dintre probele refuzului este convorbirea telefonica pe care Mihai Politeanu, presedintele Comitetului de initiativa, a avut-o cu Aleodor Sobolu, in care acesta refuza explicit atestarea listelor de sustinatori, cum a procedat si in cadrul campaniei “Fara penali in functii publice”.

Atitudinea primarului Aleodor Sobolu pare de inteles, oarecum, in conditiile in care, anul trecut, acesta a fost condamnat de Judecatoria Timisoara la 1 an si cinci luni de inchisoare si 70 de zile de munca neremunerata in folosul comunitatii, dupa ce a fost prins la volan cu o alcoolemie de peste 2 la mie. Initiatorii campaniei

“Oameni noi in politica” au mai formulat plangeri penale impotriva a sapte primari din Bistrita, Cluj si Arad, care, de semenea, au refuzat sa ateste listele cu semnaturi. “Mii de semnaturi au fost invalidate in tara pe motive aiuritoare: lipsa sau existenta diacriticelor in adresele semnatarilor, lipsa numarului etajului, lipsa numarului de bloc in cazul caselor etc. Toate acestea pun in pericol imediat si efectiv tintele de semnaturi cerute de lege: 100.000 de semnaturi la nivel national si cate 5000 de semnaturi in cel putin 11 judete”, se mentioneaza in comunicat.

Proiectul “Oameni noi in politica” de reforma a legislatiei electorale este sustinut de 26 de organizatii civice si 4 partide politice, Timisul fiind reprezentat de “Initiativa Timisoara”. (Mara Ion)

Leave a Reply

%d bloggers like this: