Judecatorii Tribunalului Timis se alatura protestelor impotriva OUG 7 si solicita obrogarea integrala a ordonantei care a scos magistratii in strada

Magistratii de la Tribunalul Timis au decis sa nu-si manifeste obligatia de rezerva, in timp ce colegii lor din toata tara protesteaza impotriva ordonantei otravita politic care modifica legile Justitiei, si au supus la vot modul in care ar trebui sa-si exprime solidaritatea cu instantele care au abordat metode de protest radicale.


“Adunarea Generala a Judecatorilor din cadrul Tribunalului Timis, intrunita in sedinta din data de 27.02.2019, isi exprima sustinerea fata de luarile de pozitie recente ale Consiliului Superior al Magistraturii referitoare la adoptarea de catre Guvernul Romaniei a Ordonantei de Urgenta 7/2019 si solicita abrogarea integrala a actului normativ”, ne-a comunicat presedinta Tribunalului Timis, Adriana Stoicescu.

De precizat ca, astazi, liderul UDMR Kelemen Hunor a declarat ca “aceasta ordonanta nu are nicio utilitate”, in timp ce senatorul PSD Serban Nicolae a spus raspicat ca “nu trebuia sa existe nicio ordonanta de urgenta”, dupa modificarea legilor Justitiei.

“Eu cred ca nu trebuia sa existe nicio ordonanta de urgenta dupa ce am dat legile Justitiei, care au stat in dezbatere mai mult de un an, dar nu pot sa apreciez fara sa vad exact care a fost motivarea si ce s-a propus, daca se justifica OUG sau nu. Daca vine OUG si a venit in Parlament, daca merge la Camera Deputatilor, va veni decizional la Senat si ma pronunt cand vad”, a afirmat Nicolae, la Palatul Parlamentului. (G.I.)

Leave a Reply