BREAKING NEWS! Un timisorean a redactat un draft de HCL prin care propune restrictionarea accesului in parcarile blocurilor a autovehiculelor pentru care detinatorii nu se platesc taxe legale catre bugetul Timisoarei     O grefiera in varsta de 53 de ani de la Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi s-a aruncat in gol de la etajul doi al cladirii, decedand la scurt timp     PSD Timis este acuzat ca si-a facut campanie ilegala la Spitalul de Psihiatrie de la Jebel, condus din umbra de candidatul la europarlamentare Bianca Gavrilita, iar liderul PNL Nicolae Robu anunta ca va sesiza Biroul Electoral Judetean    Unul dintre cele mai mari supermarket-uri din Timisoara risca amenzi de pana la 100.000 de lei de la Protectia Consumatorilor, dupa ce echipa de comisari venita in control a descoperit mari diferente intre preturile afisate la raft si cele de la casa de marcat     Trei femei in varsta de 24, 36 si 40 de ani au furat produse cosmetice si de uz casnic in valoare de 810 lei de la Carrefour Timisoara, dar au fost prinse de agentii de paza cand au incercat sa plece fara sa le plateasca     Theresa May a anuntat, vineri dimineata, ca pe 7 iunie va demisiona din functiile de lider al Partidului Conservator si de premier al Marii Britanii pe 7 iunie, din cauza impasului politic generat de Brexit

Violonista accidentata grav la Filarmonica din Timisoara! In loc sa investeasca in securizarea scenei, directorul Ioan Garboni se pregateste sa cumpere un pian de peste 150.000 de euro

Un echipaj de la ambulanta a fost solicitat, astazi, de urgenta, la Filarmonica “Banatul” din Timisoara, dupa ce o violonista din orchestra a suferit un accident de munca si a avut nevoie de ingrijiri medicale.

Tanara muziciana a acuzat dureri mari la un picior, pe care nici nu mai putea pasi, in urma unei cazaturi de pe scara ingusta, aproape improvizata, pe care artistii sunt nevoiti sa urce pe scena.

Paradoxal, din cauza faptului ca directorul Ioan Garboni, “patronul” acestei institutii de cultura, obisnuieste sa-si parcheze jeep-ul opulent pe domeniul public, exact in fata intrarii, soferul ambulantei a fost fortat de imprejurari sa opreasca pe trotuarul din fata primariei, de unde medicii au traversat strada pentru a sari in ajutorul pacientei.

Desi se afla in biroul sau directorial, Ioan Garboni nu a considerat de cuviinta sa coboare pentru a-si consola colega, sa vada cat de grave pot fi cazaturile de pe scara scenei sau, macar, sa-si mute masina din fata institutiei pentru a face loc salvarii.

Urmeaza ca inspectorii de la ITM Timis sa cerceteze imprejurarile in care s-a produs accidentul, insa nu sunt mari sperante ca se vor lua vreun fel de masuri, in conditiile in care un accident similar, produs in urma cu aproape doua saptamani, soldat cu accidentarea unui violist, a fost aproape musamalizat.

Oamenii inspectorului sef Pavel Kasai s-au multumit sa dea avertismente verbale si sa recomande securizarea scenei.

“Nu am auzit ca ITM sa fi aplicat vreo sanctiune dupa ce colegul nostru a cazut de pe scena si si-a distrus viola, instrument personal care costa peste 5.000 de euro.

De mai mult timp, i-am atras atentia domnului director ca acea scarita, foarte ingusta, este periculoasa pentru muzicieni, care sunt nevoiti sa o foloseasca de fiecare data cand urca pe scena. Din pacate, ceea ce preconizam, s-a intamplat: colega noastra a cazut foarte rau, este posibil sa-si fi fracturat piciorul. Si-a distrus si vioara, care va trebui reparata si reacordata”, ne-a dezvaluit un muzician de la Filarmonica Timisoara.

De remarcat ca directorul Ioan Garboni le-a cerut artistilor sa semneze contracte prin care sa dea instrumentele personale in folosinta gratuita Filarmonicii “Banatul”, urmand ca in cazul unor stricaciuni sa fie reparate pe banii institutiei, in timp ce se pregateste achizitionarea unui pian care costa aproape 150.000 de euro.

“Le-am spus sa nu semneze, sa faca cereri de instrumente. Sau, daca folosesc instrumentele personale, Garboni sa le plateasca chirie. Nimeni nu intelege de ce e nevoie de un pian nou, cand mai avem unul, aproape nou, cand e nevoie de viori, viole si alte instrumente, care, deocamdata, sunt aduse de acasa de colegi.

Pianul se foloseste o data, maxim de doua ori pe stagiune, in timp ce celelalte instrumente, la fiecare concert. I-am spus acest lucru si inspectorului sef de la ITM, care a solicitat in mod expres Primariei Timisoara, finantatorul filarmonicii, sa folosesca cei 150.000 de euro la achizitionarea instrumentelor de care avem nevoie. In loc de inca un pian, caruia nu-i vedem rostul, se pot cumpara 20-25 de viori, viole, tromboane si ce mai avem nevoie”, ne-au mai dezvaluit angajatii Filarmonicii “Banatul”. (Mara Ion)

Leave a Reply

%d bloggers like this: