Operatiunea “Martisorul”! Filtrele Politiei Rutiere instalate pe soselele din Timis au daunat grav unui numar de peste 500 de soferi

In timp ce colegii lor din toata tara au “amendat” femeile surprinse la volan, in perioada 1-3 martie, cu flori si martisoare, agentii Politiei Rutiere Timis au avut misiunea sa intinda navodul filtrelor si controalelor “la sange” pe raza intregului judet, rezultatele fiind absolut dezastruoase pentru unii participanti la trafic.


Conform unui comunicat al IPJ Timis, politistii au constatat 6 infractiuni, au aplicat nu mai putin de 454 de amenzi pentru nerespectarea normelor rutiere, au fost retrase 12 certificate de inmatriculare, iar 45 de soferi au ramas fara carnete de conducere pentru neacordarea prioritatii de trecere pietonilor si vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depasire si depasirea limitelor legale de viteza.

La data de 2 martie, politistii Serviciului Rutier au oprit pentru control pe strada Garii, un autoturism, condus de un barbat, de 41 de ani, care se afla sub influenta bauturilor alcoolice.

In urma testarii cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0,79 mg/l alcool pur in aerul expirat. Cel in cauza, a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice in vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Pe numele soferului, a fost intocmit dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice.

Recordul de alcool la volan a fost stabilit, la data de 3 martie, de un barbat in varsta de 48 de ani, care a fost oprit de politistii Sectiei 3 Politie Rurala Sinandrei intrucat conducea un autoturism care nu avea montate placute cu numar de inmatriculare.

In urma verificarilor efectuate in baza de date, s-a stabilit ca soferul nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar autoturismul nu este inmatriculat.

Totodata, politistii au procedat la testarea barbatului cu aparatul etilotest, rezultand o alcoolemie de 0,97 mg/l alcool pur in aerul expirat, fapt pentru care acesta a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice in vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

In cauza a fost intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunilor de punerea in circulatie a unui vehicul neinmatriculat,  conducerea unui vehicul pe drumurile publice de catre o persoana care nu poseda permis de conducere si conducerea unui vehicul de catre o persoana sub influenta alcoolului.

In saptamana care tocmai a inceput, politistii vor continua sa desfasoare actiuni punctuale pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente. (V.E.)

Leave a Reply