BREAKING NEWS! Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara au votat pentru continuarea protestului impotriva OUG 7, urmand ca in 18 martie, ora 16, sa iasa, din nou, pe treptele Palatului Dicasterial     In aceasta seara, de la ora 19, la emisiunea Bursa afacerilor, de la TV Europa Nova (telenova.ro), vor fi prezenti organizatorii si partenerii Telemaratorului Sperantei, eveniment caritabil care va avea loc in 12 si 13 aprilie, la Casa Tineretului din Timisoara    Grupuri de voluntari de la mai multe institutii si societati comerciale din Timisoara au plantat, sambata, pe dealul de la Cralovat, in Timis, 17.000 de puieti forestieri     Propunere legislativa inedita a senatorului Alexandru Baisanu: soferii contravenienti pot alege cand sa predea carnetul, oricand in urmatoarele 12 luni de la savarsirea contraventiei    Laura Codruta Kovesi a refuzat sa comenteze speculatiile privind motivele care l-ar fi determinat pe fostul sef al DNA Timisoara sa se sinucida     Sindicalistii solicita Nestle Timisoara compensatii pentru inchiderea fabricii, respectiv 50 de salarii compensatorii, iar pentru angajatii cu varsta de peste 55 de ani - o pensie viagera reprezentant 80% din salariul brut

Cel mai dur inspector sef care a condus IPJ Timis a decis sa-si predea insigna si pistolul! Decretul de incetare a raporturilor cu MAI a fost semnat de presedintele Klaus Iohannis

Dupa o cariera de politist extrem de prestigioasa, fostul sef al IPJ Timis, chestorul Ioan Dascalu, a decis sa-si predea insigna si pistolul si sa iasa la pensie.

Decretul privind incetarea raporturilor de serviciu dintre Ioan Dascalu si Ministerul Afacerilor Interne a fost semnat, azi, de presedintele Klaus Iohanis, iar pe functia detinuta de acesta, director al Oficiului National pentru Protectia Martorilor din cadrul Politiei Romane, ar putea fi imputernicit adjunctul sau, comisarul sef Stefan Petre.

Reamintim ca, intre 2006-2007, aradeanul Ioan Dascalu s-a aflat la comanda IPJ Timis, iar de acea perioada se leaga iesirea la pensie, intempestiv, a mai multor sefi de servicii, politii municipale sau rurale de care nu prea indraznea sa se atinga nimeni.

Motiv pentru care Ioan Dascalu a fost considerat cel mai dur inspector sef pe care l-a avut IPJ Timis in ultimii 20 de ani. La vremea respectiva, din ordinul sau au fost trimise echipe de control la politiile din Lugoj, Sannicolau Mare, Buzias si Jimbolia, iar sefii acestora au renuntat la functii chiar inainte ca ofiterii aflati in control sa-si finalizeze rapoartele.

O parte din ofiterii care si-au pierdut atunci functiile faceau parte din gruparea cazona care, pentru mentinerea unei protectii de la centru, raspundea pozitiv solicitarilor venite din partea fostului chestor de politie Ioan Sandu.

Seful Corpului de Control al IPJ Timis a fost comisarul sef Sandel Palade, care, de altfel, a urmat la comanda IPJ Timis.

In perioada mandatului Dascalu s-a retras la pensie seful Politiei Rutiere, colonelul Filip Stancu, iar fostul inspector sef Dorel Andras s-a refugiat la conducerea Biroului Pasapoarte.

Printre masurile impuse, la vremea respectiva, de inspectorul sef de la Timis se numara dotarea agentilor care patrulau noaptea pe strazile orasului cu caini politisti, pentru descurajarea fenomenului infractional, dar si obligatia ca autospecialele sa mentina girofarurile in functiune pentru aplicarea principiul american “show force”.

Deocamdata, nu se stie daca chestorul Ioan Dascalu se va muta la Arad, unde detine o casa de 402 mp, in Arad, si o casa de vacanta de 1440 mp, undeva, in judet, sau va ramane in Bucuresti, unde detine un apartament de 106 mp. (G.I.)

3 Responses to Cel mai dur inspector sef care a condus IPJ Timis a decis sa-si predea insigna si pistolul! Decretul de incetare a raporturilor cu MAI a fost semnat de presedintele Klaus Iohannis

  1. Nea Gica says:

    Mai Bila, zi si tu, corect e asta ? Pai eu care fusei miezul si de care nu pomeneste nimeni ? Hai sa facem un joc de pe la mine din sat : lansam in spatiul public 4 adjective si 4 substantive, si lasam norodul sa le asocieze : durul,exigentul, neghiobul si miezul, respectiv substantivele nelu, sandu, sorin si gica. Hai, va pup si spor la treaba.

Leave a Reply

%d bloggers like this: