BREAKING NEWS! Un timisorean a redactat un draft de HCL prin care propune restrictionarea accesului in parcarile blocurilor a autovehiculelor pentru care detinatorii nu se platesc taxe legale catre bugetul Timisoarei     O grefiera in varsta de 53 de ani de la Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi s-a aruncat in gol de la etajul doi al cladirii, decedand la scurt timp     PSD Timis este acuzat ca si-a facut campanie ilegala la Spitalul de Psihiatrie de la Jebel, condus din umbra de candidatul la europarlamentare Bianca Gavrilita, iar liderul PNL Nicolae Robu anunta ca va sesiza Biroul Electoral Judetean    Unul dintre cele mai mari supermarket-uri din Timisoara risca amenzi de pana la 100.000 de lei de la Protectia Consumatorilor, dupa ce echipa de comisari venita in control a descoperit mari diferente intre preturile afisate la raft si cele de la casa de marcat     Trei femei in varsta de 24, 36 si 40 de ani au furat produse cosmetice si de uz casnic in valoare de 810 lei de la Carrefour Timisoara, dar au fost prinse de agentii de paza cand au incercat sa plece fara sa le plateasca     Theresa May a anuntat, vineri dimineata, ca pe 7 iunie va demisiona din functiile de lider al Partidului Conservator si de premier al Marii Britanii pe 7 iunie, din cauza impasului politic generat de Brexit

Cel mai dur inspector sef care a condus IPJ Timis a decis sa-si predea insigna si pistolul! Decretul de incetare a raporturilor cu MAI a fost semnat de presedintele Klaus Iohannis

Dupa o cariera de politist extrem de prestigioasa, fostul sef al IPJ Timis, chestorul Ioan Dascalu, a decis sa-si predea insigna si pistolul si sa iasa la pensie.

Decretul privind incetarea raporturilor de serviciu dintre Ioan Dascalu si Ministerul Afacerilor Interne a fost semnat, azi, de presedintele Klaus Iohanis, iar pe functia detinuta de acesta, director al Oficiului National pentru Protectia Martorilor din cadrul Politiei Romane, ar putea fi imputernicit adjunctul sau, comisarul sef Stefan Petre.

Reamintim ca, intre 2006-2007, aradeanul Ioan Dascalu s-a aflat la comanda IPJ Timis, iar de acea perioada se leaga iesirea la pensie, intempestiv, a mai multor sefi de servicii, politii municipale sau rurale de care nu prea indraznea sa se atinga nimeni.

Motiv pentru care Ioan Dascalu a fost considerat cel mai dur inspector sef pe care l-a avut IPJ Timis in ultimii 20 de ani. La vremea respectiva, din ordinul sau au fost trimise echipe de control la politiile din Lugoj, Sannicolau Mare, Buzias si Jimbolia, iar sefii acestora au renuntat la functii chiar inainte ca ofiterii aflati in control sa-si finalizeze rapoartele.

O parte din ofiterii care si-au pierdut atunci functiile faceau parte din gruparea cazona care, pentru mentinerea unei protectii de la centru, raspundea pozitiv solicitarilor venite din partea fostului chestor de politie Ioan Sandu.

Seful Corpului de Control al IPJ Timis a fost comisarul sef Sandel Palade, care, de altfel, a urmat la comanda IPJ Timis.

In perioada mandatului Dascalu s-a retras la pensie seful Politiei Rutiere, colonelul Filip Stancu, iar fostul inspector sef Dorel Andras s-a refugiat la conducerea Biroului Pasapoarte.

Printre masurile impuse, la vremea respectiva, de inspectorul sef de la Timis se numara dotarea agentilor care patrulau noaptea pe strazile orasului cu caini politisti, pentru descurajarea fenomenului infractional, dar si obligatia ca autospecialele sa mentina girofarurile in functiune pentru aplicarea principiul american “show force”.

Deocamdata, nu se stie daca chestorul Ioan Dascalu se va muta la Arad, unde detine o casa de 402 mp, in Arad, si o casa de vacanta de 1440 mp, undeva, in judet, sau va ramane in Bucuresti, unde detine un apartament de 106 mp. (G.I.)

3 Responses to Cel mai dur inspector sef care a condus IPJ Timis a decis sa-si predea insigna si pistolul! Decretul de incetare a raporturilor cu MAI a fost semnat de presedintele Klaus Iohannis

  1. Nea Gica says:

    Mai Bila, zi si tu, corect e asta ? Pai eu care fusei miezul si de care nu pomeneste nimeni ? Hai sa facem un joc de pe la mine din sat : lansam in spatiul public 4 adjective si 4 substantive, si lasam norodul sa le asocieze : durul,exigentul, neghiobul si miezul, respectiv substantivele nelu, sandu, sorin si gica. Hai, va pup si spor la treaba.

Leave a Reply

%d bloggers like this: