BREAKING NEWS! Un timisorean a redactat un draft de HCL prin care propune restrictionarea accesului in parcarile blocurilor a autovehiculelor pentru care detinatorii nu se platesc taxe legale catre bugetul Timisoarei     O grefiera in varsta de 53 de ani de la Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi s-a aruncat in gol de la etajul doi al cladirii, decedand la scurt timp     PSD Timis este acuzat ca si-a facut campanie ilegala la Spitalul de Psihiatrie de la Jebel, condus din umbra de candidatul la europarlamentare Bianca Gavrilita, iar liderul PNL Nicolae Robu anunta ca va sesiza Biroul Electoral Judetean    Unul dintre cele mai mari supermarket-uri din Timisoara risca amenzi de pana la 100.000 de lei de la Protectia Consumatorilor, dupa ce echipa de comisari venita in control a descoperit mari diferente intre preturile afisate la raft si cele de la casa de marcat     Trei femei in varsta de 24, 36 si 40 de ani au furat produse cosmetice si de uz casnic in valoare de 810 lei de la Carrefour Timisoara, dar au fost prinse de agentii de paza cand au incercat sa plece fara sa le plateasca     Theresa May a anuntat, vineri dimineata, ca pe 7 iunie va demisiona din functiile de lider al Partidului Conservator si de premier al Marii Britanii pe 7 iunie, din cauza impasului politic generat de Brexit

Dezvaluire bomba a presedintei Tribunalului Timis! “De aproape 15 ani, tot ce inseamna functie importanta in parchete, sta sub semnul politicului”, acuza Adriana Stoicescu

In plin criza a sistemului judiciar, provocata de protestele magistratilor impotriva OUG 7/2019, Adriana Stoicescu, presedinta Tribunalului Timis, unul dintre cei mai incomozi judecatori din spatiul mioritic, vine cu o dezvaluire bomba.

“De aproape 15 ani, tot ce inseamna functie importanta in parchete, sta sub semnul politicului”, socheaza magistratul banatean, fiind  pentru prima data in perioada postrevolutionara cand un justitiar cu o functie importanta renunta la omerta din sistemul judiciar si recunoaste fara tagada implicarea politicului in justitie.

Nu stim daca aceasta declaratie pe proprie raspundere va fi asumata si de tagma procurorilor, cei direct vizati de aceasta dezvaluire, insa puteam marca o premiera incontestabila in justitia romaneasca.

Prezentam textul postat pe pagina de socializare a judecatoarei din Timisoara, pe care o felicitam pentru decizia de a devoala unul dintre secretele de tip tabu, cel mai bine pazite ale sistemului.

De aproape 15 ani, tot ce inseamna functie importanta in parchete, sta sub semnul politicului; iar noi, vezi Doamne, nu stiam… Numirile au fost tranzactionate mizerabil, precum o marfa oarecare, dar potential generatoare de profit in viitor; iar noi, vezi Doamne, nu stiam… Toate convulsiile de astazi sunt consecinta directa a implicarii politicului in numirile in functiile de conducere de la nivelul Parchetelor.

Iar noi am contribuit, prin indiferenta si neimplicare, la degringolada de azi. Toate semnalele venite din presa au fost trecute sub tacere; toate sesizarile judecatorilor adresate factorilor de decizie din justitie au fost ignorate. Cand mizeria a dat pe dinafara, in loc sa facem curatenie, ne-am apucat sa ii trimitem pe cei aratati cu degetul, la fereala.

Azi, asistam neputinciosi la talibanizarea justitiei. Nici acum, in al treisprezecelea ceas, nu suntem in stare sa spunem adevarul, sa punem piciorul in prag si sa resetam sistemul judiciar. Preferam sa facem ce stim mai bine: sa racnim unii la altii, preocupati doar de a le inchide gura celor care nu sunt de acord cu noi. Nimeni nu vrea, parca, sa auda, adevarul: au fost abuzuri. Judecatorii au fost si ei victimele abuzurilor.

Nu poti vorbi de un judecator independent atata vreme cat procurorul lui de sedinta are competenta de a se sesiza din oficiu, de a-i face un dosar, pentru ca pur si simplu poate si trebuie sa raporteze indeplinirea planului cincinal la tinte-judecatori/procurori.

Toate acestea trebuie sa se termine, daca vrem sa vorbim de o justitie cu adevarat independenta. De aceea, aleg sa am incredere in colegii mei, procurorii din Sectia de investigare a infractiunilor din justitie. In ciuda apocalipsei care pare sa vina, pentru ca asa ne spun cei care, nu-i asa, se pricep.

Aleg sa am incredere in procurori cu vechime de 18 ani, cu grad de Parchet de pe langa Curte de Apel. Aleg sa am incredere ca nu vor avea tinte; ca nu vor mai fi urmariti penal judecatori care resping propuneri de arestare sau dau solutii de achitare. Aleg sa am incredere ca nu vor mai exista bilanturi nord-coreene, in care numarul de vieti distruse sa fie un motiv de lauda desantata.

Aleg sa am incredere ca factorul politic nu va fi un “actor” al urmaririi penale a magistratilor, cand aceasta va fi declansata, pentru ca acesti procurori isi vor exercita functia cu demnitate, onoare si probitate profesionala. Aleg sa am incredere in colegii procurori. Si sa sper ca am invatat cu totii din experienta trecutului.
E tot ce mi-a ramas.

Si poate ar fi momentul sa ne maturizam. Si sa acceptam ca oamenii fanatici, care primesc putere absoluta si sentimentul impunitatii depline pot deveni bestii.

Si sa nu mai primim lectii de zbor de la papagali care se cred vulturi, dar care nu au aripile dezvoltate si au zburat doar in vis. Singurul lucru pe care stiu sa il faca este sa caraie la adapostul coliviei aurite…”

2 Responses to Dezvaluire bomba a presedintei Tribunalului Timis! “De aproape 15 ani, tot ce inseamna functie importanta in parchete, sta sub semnul politicului”, acuza Adriana Stoicescu

  1. Malcoci says:

    Of doamne! Este târziu să mai stârpim cuiburile de viespii!

  2. Popescu Grek says:

    Responses to APEL catre lichele si pentru ea! Judecatoarea Adriana Stoicescu, avertisment necrutator pentru mercenarii justitiei care au incercat sa o vaneze! “M-ati hartuit si ati pus un pret pe capul meu. Toti veti plati!”, INCLUSIV judecatoarea Adriana Stoicescu fata de modul de comportament si dispret total fata de lege, interesele acesteia fiind mai presus de lege.

Leave a Reply

%d bloggers like this: