Dezvaluire bomba a presedintei Tribunalului Timis! “De aproape 15 ani, tot ce inseamna functie importanta in parchete, sta sub semnul politicului”, acuza Adriana Stoicescu

In plin criza a sistemului judiciar, provocata de protestele magistratilor impotriva OUG 7/2019, Adriana Stoicescu, presedinta Tribunalului Timis, unul dintre cei mai incomozi judecatori din spatiul mioritic, vine cu o dezvaluire bomba.


“De aproape 15 ani, tot ce inseamna functie importanta in parchete, sta sub semnul politicului”, socheaza magistratul banatean, fiind  pentru prima data in perioada postrevolutionara cand un justitiar cu o functie importanta renunta la omerta din sistemul judiciar si recunoaste fara tagada implicarea politicului in justitie.

Nu stim daca aceasta declaratie pe proprie raspundere va fi asumata si de tagma procurorilor, cei direct vizati de aceasta dezvaluire, insa puteam marca o premiera incontestabila in justitia romaneasca.

Prezentam textul postat pe pagina de socializare a judecatoarei din Timisoara, pe care o felicitam pentru decizia de a devoala unul dintre secretele de tip tabu, cel mai bine pazite ale sistemului.

De aproape 15 ani, tot ce inseamna functie importanta in parchete, sta sub semnul politicului; iar noi, vezi Doamne, nu stiam… Numirile au fost tranzactionate mizerabil, precum o marfa oarecare, dar potential generatoare de profit in viitor; iar noi, vezi Doamne, nu stiam… Toate convulsiile de astazi sunt consecinta directa a implicarii politicului in numirile in functiile de conducere de la nivelul Parchetelor.

Iar noi am contribuit, prin indiferenta si neimplicare, la degringolada de azi. Toate semnalele venite din presa au fost trecute sub tacere; toate sesizarile judecatorilor adresate factorilor de decizie din justitie au fost ignorate. Cand mizeria a dat pe dinafara, in loc sa facem curatenie, ne-am apucat sa ii trimitem pe cei aratati cu degetul, la fereala.

Azi, asistam neputinciosi la talibanizarea justitiei. Nici acum, in al treisprezecelea ceas, nu suntem in stare sa spunem adevarul, sa punem piciorul in prag si sa resetam sistemul judiciar. Preferam sa facem ce stim mai bine: sa racnim unii la altii, preocupati doar de a le inchide gura celor care nu sunt de acord cu noi. Nimeni nu vrea, parca, sa auda, adevarul: au fost abuzuri. Judecatorii au fost si ei victimele abuzurilor.

Nu poti vorbi de un judecator independent atata vreme cat procurorul lui de sedinta are competenta de a se sesiza din oficiu, de a-i face un dosar, pentru ca pur si simplu poate si trebuie sa raporteze indeplinirea planului cincinal la tinte-judecatori/procurori.

Toate acestea trebuie sa se termine, daca vrem sa vorbim de o justitie cu adevarat independenta. De aceea, aleg sa am incredere in colegii mei, procurorii din Sectia de investigare a infractiunilor din justitie. In ciuda apocalipsei care pare sa vina, pentru ca asa ne spun cei care, nu-i asa, se pricep.

Aleg sa am incredere in procurori cu vechime de 18 ani, cu grad de Parchet de pe langa Curte de Apel. Aleg sa am incredere ca nu vor avea tinte; ca nu vor mai fi urmariti penal judecatori care resping propuneri de arestare sau dau solutii de achitare. Aleg sa am incredere ca nu vor mai exista bilanturi nord-coreene, in care numarul de vieti distruse sa fie un motiv de lauda desantata.

Aleg sa am incredere ca factorul politic nu va fi un “actor” al urmaririi penale a magistratilor, cand aceasta va fi declansata, pentru ca acesti procurori isi vor exercita functia cu demnitate, onoare si probitate profesionala. Aleg sa am incredere in colegii procurori. Si sa sper ca am invatat cu totii din experienta trecutului.
E tot ce mi-a ramas.

Si poate ar fi momentul sa ne maturizam. Si sa acceptam ca oamenii fanatici, care primesc putere absoluta si sentimentul impunitatii depline pot deveni bestii.

Si sa nu mai primim lectii de zbor de la papagali care se cred vulturi, dar care nu au aripile dezvoltate si au zburat doar in vis. Singurul lucru pe care stiu sa il faca este sa caraie la adapostul coliviei aurite…”

2 thoughts on “Dezvaluire bomba a presedintei Tribunalului Timis! “De aproape 15 ani, tot ce inseamna functie importanta in parchete, sta sub semnul politicului”, acuza Adriana Stoicescu

  1. Responses to APEL catre lichele si pentru ea! Judecatoarea Adriana Stoicescu, avertisment necrutator pentru mercenarii justitiei care au incercat sa o vaneze! “M-ati hartuit si ati pus un pret pe capul meu. Toti veti plati!”, INCLUSIV judecatoarea Adriana Stoicescu fata de modul de comportament si dispret total fata de lege, interesele acesteia fiind mai presus de lege.

Leave a Reply