BREAKING NEWS! Un timisorean a redactat un draft de HCL prin care propune restrictionarea accesului in parcarile blocurilor a autovehiculelor pentru care detinatorii nu se platesc taxe legale catre bugetul Timisoarei     O grefiera in varsta de 53 de ani de la Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi s-a aruncat in gol de la etajul doi al cladirii, decedand la scurt timp     PSD Timis este acuzat ca si-a facut campanie ilegala la Spitalul de Psihiatrie de la Jebel, condus din umbra de candidatul la europarlamentare Bianca Gavrilita, iar liderul PNL Nicolae Robu anunta ca va sesiza Biroul Electoral Judetean    Unul dintre cele mai mari supermarket-uri din Timisoara risca amenzi de pana la 100.000 de lei de la Protectia Consumatorilor, dupa ce echipa de comisari venita in control a descoperit mari diferente intre preturile afisate la raft si cele de la casa de marcat     Trei femei in varsta de 24, 36 si 40 de ani au furat produse cosmetice si de uz casnic in valoare de 810 lei de la Carrefour Timisoara, dar au fost prinse de agentii de paza cand au incercat sa plece fara sa le plateasca     Theresa May a anuntat, vineri dimineata, ca pe 7 iunie va demisiona din functiile de lider al Partidului Conservator si de premier al Marii Britanii pe 7 iunie, din cauza impasului politic generat de Brexit

Un fost primar din Timis aflat la inchisoare, trimis in judecata intr-un nou dosar! Procurorii DNA il acuza ca a platit zeci de facturi fictive

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Timisoara au dispus trimiterea in judecata, in stare de detinere, a inculpatului Baran Aurica, la data faptei primar al comunei Tormac, judetul Timis, pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata.

In rechizitoriul intocmit in cursul lunii februarie, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

In perioada 2008-2012, inculpatul Baran Aurica, in calitatea mentionata mai sus, in indeplinirea atributiunilor de serviciu si cu incalcarea prevederilor legale, a efectuat in mod nelegal plati constand in achitarea unor facturi emise de diverse societati comerciale, in care se atestau, in mod nereal, executarea unor lucrari sau livrarea unor bunuri contractate. Prin aceste demersuri a fost creat primariei comunei Tormac un prejudiciu total de 1.527.757 lei. 

Principala modalitate de cauzare a acestui prejudiciu a constat in incheierea de contracte de achizitie publica cu societati comerciale detinute sau controlate de persoane din anturajul inculpatului Baran Aurica sau chiar de acesta, prin intermediul unor membri de familie.

Primaria Comunei Tormac s-a constituit parte civila in cauza cu suma de 1.610.757 lei, solicitand actualizarea acestei sume cu dobanzi si penalitati legale aferente, pana la recuperarea integrala a sumei.

Dosarul a fost trimis spre competenta solutionare Tribunalului Timis.

Reamintim ca Baran Aurica, fostul primar al comunei timisene Tormac, ispaseste o pedepasa de 7 ani de inchisoare primita intr-un dosar de coruptie, pentru savarsirea mai multor infractiuni, printre care tentativa de inselaciune, fals intelectual, instigare la fals intelectual, complicitate la fals in inscrisuri oficiale, complicitate la folosirea cu rea credinta de documente ori declaratii false.

In acelasi dosar a fost condamnata si fiica sa, la 3 ani de inchisoare. Dupa prima condamnare, cei doi au incercat sa fuga din tara, dar au fost prinsi la frontiera. (V.E.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: