VIDEO! Patronul restaurantelor Spartan chema romanii la o greva nationala de 15 minute! Suceveanul Stefan Mandachi va inaugura singurul metru de autostrada din Moldova, construit din banii sai

Afaceristul sucevean Stefan Mandachi, detinatorul lantului de magazine de tip fast-food Spartan, este autorul unui protest video cu un puternic impact la public, in care acuza dezinteresul autoritatilor pentru constructia de autostrazi, filmare care, in nici 24 de ore de la lansarea pe internet, a devenit virala.


In clipul video de cinci minute, tanarul om de afaceri cheama romanii la un protest de solidaritate de 15 minute, care va avea loc pe data de 15 martie, la ora 15.

Este momentul in care, undeva intre Voronet si Putna, patronul Spartanilor va inaugura primul si singurul metru de autostrada din Moldova, construit din bani proprii, ca un protest inedit fata de promisiunile guvernantilor privind construirea unei autostrazi care sa lege Moldova de Bucuresti, care nu s-au concretizat niciodata.

Acesta a anuntat ca va suspenda, timp de un sfert de ora, activitatea tuturor restaurantelor si hotelurilor sale, solicitand ca si alti antreprenori romani sa-i urmeze exemplul. De altfel, acesta i-a si provocat sa intre in acest “joc” al protestului pentru autostrazi si sa vina la inaugurarea din 15 martie pe Ion Tiriac, Gigi Becali si Viorel Catarama, ultimul anuntand, deja, ca va fi prezent la eveniment.

„Intr-o conferinta de presa sustinuta luni, Stefan Mandachi a spus ca primul metru de autostrada este construit undeva intre Voronet si Putna si va fi inaugurat pe 15 martie, la ora 15. El a precizat ca initiativa sa este un gest de protest fata de lipsa de interes a autoritatilor pentru constructia de autostrazi in Romania si in mod special in zona Moldovei. Stefan Mandachi a subliniat ca metru de autostrada a fost construit de o firma de specialitate si a costat 4.500 de euro, fiind o mostra de cum ar trebui sa arate o autostrada”, transmite Monitorul de Suceava.

Stefan Mandachi a subliniat ca gestul sau este unul personal, ca nu face politica si nu este membrul vreunui partid. Reamintim ca omul de afaceri Stefan Mandachi este cel care in luna februarie a impanzit tara cu milioane de afise cu mesajul „Romania vrea autostrazi. Initiativa omului de afaceri mai poarta si hashtag-ul #sieu.

Asociatia „Impreuna pentru A8”, una din vocile societatii civile care a miltat in ultimii ani pentru constructia de autostrazi in Moldova, s-a pronuntat, imediat, ca sustine demersului lui Mandachi si va participa la inaugurarea metrului de autostrada din 15 martie. De asemenea, doua firme din Campina, judetul Prahova, au decis sa se alature protestului omului de afaceri din Suceava, care a construit un metru de autostrada, si vor suspenda activitatea, pentru 15 minute, in 15 martie, la ora 15. (V.E.)

Leave a Reply