DESCINDERI! Traficantii online de tutun de contrabanda din Timis, saltati de mascati. Filiera nationala alimentata ilegal cu tutun din Bulgaria

Lovitura de proportii aplicata, in aceasta dimineata, de politisti si procurori unei filiere nationale de prelucrare si comercializare a tutunului importat illegal din Bulgaria.


Astfel, zeci de echipaje de politisti de la Economic, sub coordonarea Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice din Inspectoratul General al Politiei Romane, desfasoara nu mai putin de 98 de perchezitii, in 22 de judete si in Capitala.

Activitatile se desfasoara in 5 dosare penale, instrumentate de politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice si Serviciile de Investigare a Criminalitatii Economice Calarasi, Dambovita, Olt si Teleorman, sub supravegherea Parchetelor de pe langa Judecatoria Sectorului 2 Bucuresti, Parchetului de pe langa Judecatoria Oltenita, Parchetului de pe langa Judecatoria Gaesti, Parchetului de pe langa Judecatoria Caracal si Parchetului de pe langa Judecatoria Alexandria.

Perchezitiile au loc pe raza municipiului Bucuresti si a judetelor Dambovita, Calarasi, Ilfov, Olt, Dolj, Arges, Arad, Bihor, Ialomita, Ilfov, Botosani, Buzau, Cluj, Constanta, Covasna, Gorj, Hunedoara, Sibiu, Timis, Prahova, Tulcea si Valcea, la persoane banuite de comercializarea ilegala de tutun, la depozite si la oficii utilizate pentru livrarea tutunului prelucrat.

Potrivit anchetatorilor, in perioada 2017-2019, cetateni bulgari si romani ar fi introdus, in mod frecvent, in Romania, tutun si frunze de tutun, prezentand la punctele de trecere a frontierei documente de insotire a marfii cu destinatar societati comerciale din alte state din Uniunea Europeana.

In realitate, tutunul nu parasea Romania, ci era descarcat in diferite locatii clandestine din tara si transportat ulterior spre locul de prelucrare, fiind comercializat, folosindu-se, de regula, serviciul de curierat.

Tutunul prelucrat ar fi fost promovat la vanzare in mediul online, pe site-urile de comert electronic, unde vanzatorul s-ar fi prezentat cu date de identificare false, folosind numere de telefon ale unor cartele prepay.

Actiunea beneficiaza de suportul de specialitate al Directiei Operatiuni Speciale, al Institutului National de Criminalistica, Directiei Rutiere, Serviciului pentru Interventii si Actiuni Speciale din Politia Romana si al luptatorilor pentru actiuni speciale din judetele pe raza carora se desfasoara descinderile. (V.E.)

3 thoughts on “DESCINDERI! Traficantii online de tutun de contrabanda din Timis, saltati de mascati. Filiera nationala alimentata ilegal cu tutun din Bulgaria

  1. Mona de la Deva, unde esti ? Vezi ca prin plecarea lui Tudorescu s-a eficientizat treaba? Felicitari noului sef de serviciu precum si lui nea Alin pentru strategie ! Sper ca pe nea Petrica sa nu-l ia astia la Bucuresti, sa lase iar Banatul fara specialisti. Hai va pup si spor la treaba !

  2. Hai ca esti prost grămadă . Baietii din Timiș doar au asistat cum le fac cei din sud treaba. Te credeam mai inteligent, sau ai interes sa il lingi pe din dos pe actualul sefuț ?!?

  3. In primul rand tu nu esti Mona ! Tu esti Mono, adica mononeuronic. Chiar nu te prinsesi ca spusei la oha ce spusei ?

Leave a Reply