Scrisoare deschisa a presedintelui Societatii Timis de Medicina Familiei, dr. Claudia Iftode! Cine-i destabilizeaza pe medicii de familie din Timis?

Buna ziua, stimati colegi!


Cum nu mi-am dat demisia, pana la data proximei adunari generale a Societatii Timis de Medicina Familiei, sunt inca presedintele acestei asociatii si in aceasta calitate am obligatia morala de a clarifica cele intamplate pana acum, precum si fapte si comportamente ale unor „colegi/colege” care mi-au lasat un gust amar, deoarece au coborat cu mult sub nivelul de civilizatie si de probitate morala de care trebuie sa dea dovada un medic. 

Doresc mai presus de orice sa arat adevarata fata a lucrurilor si sa blochez actiuni contra Colegiului Medicilor din Romania si Colegiului Medicilor Timis, deoarece nu ne putem lasa tarati in actiuni indreptate tocmai impotriva forului care pana acum ne-a aparat si ne-a promovat interesele.

Incepand din octombrie 2017 si pana in prezent, in mod continuu, prin actiuni concrete, CM Timis si CMR au sustinut medicii romani fiind forul care a facut cea mai puternica si eficienta opozitie impotriva acreditarii ANMCS.

Cum este posibil sa se lanseze „zvonuri” (sa ma exprim elegant) ca la nivel de CM Timis si CMR se doreste acreditarea ANMCS?

Crede cineva ca se obtinea exceptarea de la acreditarea ANMCS prin Legea 185/2017 fara sustinerea ferma a Colegiului Medicilor din Romania?

Marturisesc ca, la inceput nici eu nu am inteles ce se intampla si nici ce ii mana pe acesti „colegi/colege” in lupta, deoarece mandatul Colegiului Director al STMF expira abia in toamna!

In schimb, la Patronatul Medicilor de Familie Timis mandatul Colegiului Director este expirat – din anul 2016 – deci la Patronatul Timis trebuia de fapt sa se faca alegeri – daca se dorea sa se intre in „legalitatea mult scandata”.

Aceasta inseamna in mod evident ca interesele unora dintre  „colege/colegi” erau si sunt cu totul altele!!!

Ulterior, cu ajutorul unora dintre colegii de buna-credinta si cu ajutorul unor foruri si institutii abilitate am aflat mai multe elemente pe care vi le voi impartasi fara rezerve, tocmai pentru ca dumneavoastra sa fiti informati despre ADEVARATA FATA A LUCRURILOR, pentru a nu putea sa spuna nimeni ca nu a stiut cand s-a asociat unor fapte si nici ca subsemnata, in calitate de presedinte STMF, nu am dat dovada de colegialitate si am ascuns informatiile, pe care trebuiau sa le dezvaluie tocmai cei care au initiat „actiunile” ce au dus la demisia membrilor Colegiului Director, destabilizarea STMF si dezbinarea medicilor de familie din Timis.

In acest moment eu cred urmatoarele:

Miza acestui Comitet de Organizare este cu totul alta decat ceea ce se declara in fata dumneavoastra, colegii mei, care sunteti dezinformati si manipulati, adica se ascund fapte care nu sunt legale, din punctul meu de vedere.

Astfel, exista o „colega”, doamna dr. Cutui Mihaela – medic dentist, care duce de mai bine de un an un razboi impotriva Colegiului Medicilor Dentisti din Romania (CMDR). Acum eu nu comentez daca are sau nu dreptate, nu este nici treaba mea, asa cum nu ar trebui sa fie nici treaba STMF, care apara si promoveaza drepturile medicilor de familie. Problema este ca doamna mai sus mentionata a tarat in acest razboi personal si societatea noastra. (v-a mai spus cineva asta?)

Astfel a fost inventat un „Departament de Medicina Dentara al STMF” care nu exista in Statutul STMF si care a activat de anul trecut non-stop contra Colegiului Medicilor Dentisti din Romania, ca si cum asociatia noastra ar avea ceva de impartit si ar lupta contra acestui colegiu! – atasat Adresa de la CMDR catre STMF (atasamentul nr.4).

Pentru a face credibila aceasta inventie doamna dr. Cutui a inventat si adresa de e-mail „stmfmeddentara @gmail.com” de pe care a fost trimisa catre Colegiile Judetene ale Medicilor Dentisti foarte multa corespondenta in scopul denigrarii BEX-lui CMDR si pe care doamna dr. in cauza le-a semnat in clar, asa cum rezulta si din dovezile existente in spatiul virtual si semnalate de alti colegi (facebook etc.).

Acest e-mail a fost creat pentru a induce in eroare CMDR si CMD judetene si chiar si-a indeplinit scopul pentru care a fost creat: a facut CMDR sa creada ca STMF ii ofera respectivei doamne „umbrela” pentru a se lupta cu ei.

Va atasez si o mica parte din corespondenta Dr. Cutui cu CMDR – deschideti, va rog si cititi – de pe „stmfmeddentara @gmail.com” pentru a va lamuri singuri in ce am fost bagati. (tot din spatiul virtual)

Mentionez cu responsabilitate: de indata ce am aflat, de pe contul de gmail al STMF, persoane profesioniste in domeniu au scris din partea STMF la Administratorii Google pentru a bloca aceasta adresa de e-mail folosita cu scopul de a induce in eroare.

Stimati colegi, va amintiti ca vreunul dintre cei din asa-zisul Comitet de organizare a alegerilor in STMF, „revolutionarii”, sa va fi cerut un vot in acest sens? Eu nu.

Si va asigur ca pana nu mi-au fost aduse la cunostinta, nici macar nu mi-a trecut prin minte ca un medic s-ar preta la asa ceva.

Abia acum, stiind toate acestea, vad altfel incercarile repetate ale Dr. Cutui Mihaela de a ma convinge pe mine si pe colege din Colegiul Director al STMF sa actionam in judecata Colegiul Medicilor din Romania pe modelul a ceea ce ea deja incepuse din august 2018, adica a dat in judecata CMD Timis si CMDR in luna august 2018.

De asemenea, am aflat si ca Dna Dr. Cutui M. este trimisa pentru a fi judecata in Comisia de Disciplina a CMDR si acest lucru este grav!

Ca sa conchidem, unul dintre motivele pentru care trebuiau sa fie schimbati urgent presedintele STMF si Colegiul Director al STMF este acela ca se dorea URGENT ACOPERIREA „LEGALA” a Departamentului de Medicina Dentara, INEXISTENT in fapt prin ALT COLEGIU DIRECTOR STMF si prin ALT STATUT STMF in care sa fie introdus urgent DEPARTAMENTUL DE MEDICINA DENTARA, inexistent in actualul Statut STMF, ca sa nu se descopere faptele grave comise fara stirea noastra.

IN MOD SIGUR eu si colegele mele am fi luat masuri pentru a ne proteja societatea si pe membrii ei.

Puteam afla ca suntem dati in judecata de CMDR si habar nu aveam pentru ce!

Asta le trebuie medicilor de familie din Timis???

In loc sa fim uniti si sa ne aparam interesele, noi suntem dezbinati si alimentam un razboi cu un organism care nu are nici o treaba cu activitatea noastra de medici de familie.

Legat de cele de mai sus va citez cateva articole din Codul Penal pentru a judeca singuri daca ceea ce am trait la intalnirile trecute, cele prezentate mai sus si cele ce vor urma „seamana” cu ce este descris in Codul Penal si daca nu cumva riscam sa devenim complici prin non-actiune sau prin a lasa sa se instaureze in asociatie un „alt climat” decat cel de colegialitate, in deplina legalitate! (I.P.)

2 thoughts on “Scrisoare deschisa a presedintelui Societatii Timis de Medicina Familiei, dr. Claudia Iftode! Cine-i destabilizeaza pe medicii de familie din Timis?

  1. Stima d-na dr. Iftode,

    Am primit azi prin redirectionare un mail ca fiind scris din partea președintei STMF.

    M-ati atacat mișelește pe la spate, nici macar nu ati avut demnitatea de a-mi trimite direct.

    Dupa cum știți, sunt o persoana directă si de aceea voi trece direct la subiect.

    1.Dupa ce am dat telefoane de informare (pentru ca ceea ce ati scris dvs.nu corespunde realității ,decat eventual realității dvs.mentale) am aflat ca nu mai există la STMF, Boardul de Conducere (chiar daca doar dvs nu v-ati dat demisia din funcția de presedinte) pentru ca Colegiul Director al STMF si-a dat demisia.

    Am aflat ca tocmai din aceasta cauză s-a constituit un grup care a reusit sa organizeze noi alegeri care vor fi in data de 20 martie.

    Deci, ati trimis un mail la diverse persoane (mai putin mie)si va semnati cu o titulatura care nu cred ca este legală. Conform legii nu mai aveti putere de decizie!

    2. Nu a spus nimeni,dar nimeni, repet nimeni,niciodată, în afară de dvs.de vreun proces cu Colegiul Medicilor România sau Colegiul Medicilor Timiș . Încercați să manipulați doar pentru a va salva scaunul pe care nu-l mai aveți. Va victimizati inutil si elaborati scenarii in speranța că va crede cineva.

    3. Spuneti ca nu exista medicina dentară in cadrul STMF?

    Ce grozavie afirmați?

    Uitați amănunte importante si asta se pare in urma asocierii dvs.cu presedinta Colegiului Medicilor Dentisti din România care v-a trimis o adresa in asa-zisul scop de a verifica dacă există departament/grup/ sau cum vreti sa-l numiți ( semantica limbii române o permite) al medicinei dentare din jud.Timiș.

    Atunci sa reamintim: in urma deciziei luate prin vot de medicii dentiști din jud.Timis am venit in STMF 90 de medici dentisti si pentru asta suntem recunoscători. Mi-ati dat două chitantiere care trebuie sa regaseasca in actele contabile ale SNMF si unde apare scrisul meu,apoi a avut loc o ședință unde dvs.ati afirmat ca la aceea ora suntem chiar mai multi medici dentiști inscrisi decat medici de familie. Rog colegii medici de familie sa confirme. Si noi,si din banii nostrii s-a platit Casa de avocatură! Atunci am fost buni?

    Colegii mei,medicii dentiști, m-au votat ca sa le fiu reprezentant si drept urmare apare numele meu inclusiv pe Memoriul de exceptare impotriva L185 ca si reprezentant al medicilor dentisti Timiș.

    Președinta Colegiului Medicilor Dentisti din România a uitat de adresa oficială primită de la STMF in care se cerea aprobarea pentru a fi prezentă la ședința Consiliului Național când era invitat si dl.dr.Cepoi? Ce memorie scurtă! Și acum va întreabă dacă existăm ????

    Spuneți că am creat o adresa falsă? Oare? Uitați că la cursul de informare GDPR am întrebat clar acest aspect ,în public? Erați de față precum și alți colegi,medici de familie care pot depune mărturie. Dacă ați făcut demersuri de a bloca acest email,va atrag atentia ca este ilegal,chiar daca ati folosit ștampila STMF . Este dreptul medicilor dentisti înscriși în STMF sa aibe propria adresa de mail,pe care pot trimite informări, sesizări, etc. Cenzura este interzisă conform Constituției României.(art.30)

    4. În lupta noastră comună împotriva ANMCS am descoperit neregulile grave de la nivelul Colegiului Medicilor Dentisti din România si stiti foarte bine acest aspect ,spre deosebire de Colegiul Medicilor România care a facut front comun cu mișcarea din Timișoara și a acționat în beneficiul breslei medicale!

    Cum se justifică aceasta schimbare a dvs? Ce beneficii veti avea in urma acestor manipulări,de fapt in urma asocierii dvs.cu actuala președinta a Colegiului Medicilor Dentisti din România? V-au fost oferite bunuri materiale?

    Stiti ca aceasta președinta Ionescu își arogă meritele grupului de inițiativă de la Timișoara și încearcă sa manipuleze Consiliul Național al Colegiului Medicilor Dentisti din România spunând că dansa a lucrat în vederea exceptarii? Stiti foarte bine, ca si mine si ca si colegii din STMF si SNMF alături de care am fost la Parlament, în Comisia de Sănătate reunită, ce a afirmat aceasta persoană Ionescu ” nu am.venit aici pentru exceptare”,

    iar acum incearca manipularea Presedintilor de Colegii spunând că dansa a reusit exceptarea????!!!! Și de la noi,din Timiș, a aflat secretarul Colegiului Medicilor Dentisti din România ca a fost promulgată legea de către Președintele Iohannis!

    Stiti ca președinta Colegiului Medicilor Dentisti din România este în cercetări la DNA,Parchet, Ministerul Sănătății,Învățământului? Toate mailurile trimise de mine,fie de pe adresa STMFmeddentara,fie de pe mailul personal, în calitate de avertizor de integritate public au fost făcute publice. Ati citit aceste mailuri! Iar daca nu,exista public! Iar dreptul la opinie există și este stipulat prin lege!

    De aceea ati fost contactată de d-na Ionescu,acum aveti interese comune, se pare ca exista o similitudine in viață. Întotdeauna persoanele de același fel se asociază. Azi am aflat azi ca si asupra dvs. planează acuzații grave cum ar fi fals,fals în înscrisuri sub semnătură.

    5. Dacă ați trimis vreun răspuns in fals referitor la persoana mea, la adresa trimisă de Colegiul Medicilor Dentisti din România , voi acționa conform legii!

    Este clar din tot ceea ce ati scris ca ati fost dezinformată iar dvs.ati dat cu bâta in baltă, scriind calomnii! Una este calomnia iar altceva e relatarea unor fapte ilegale,chiar și sub forma de pamflet! Noi,cei din Banat suntem mai hâtri! Sau poate imi spuneți dvs.cum sa-i spun unui hoț ca este hoț, asa,mai frumos?

    Niciodată nu am scris nimic ca fiind din partea STMF ci,precizez doar din partea medicinei dentare din STMF! Ca sa fie foarte clar! Iar ceea ce am scris este real,am dezvăluit încălcări ale legii !

    Va deranjează asta?

    Referitor la faptul că Colegiul Medicilor Dentisti din România a fost dat în judecată, da,e real. Au încălcat legea! Le luati apărarea? De ce la nivel de Colegiul Medicilor România se fac procese verbale la fiecare ședință si se validează in sedinta următoare? Aici se respectă legea și la dentiști, nu.

    6.Am fost si sunt onorată că am participat la acțiunea împotriva L 185, am fost impreuna in prima parte a anului 2018,apoi dvs.ati avut alte interese dar eu am rămas alături de o echipă care a crescut exponențial la nivel de țară și așa, am reușit. Împreună cu Colegiul Medicilor România iar acest aspect a fost subliniat in toate informarile mele!Stiti asta foarte bine!

    Referitor la informările trimise : toate Colegiile județene ale medicilor dentisti au fost rugate sa-si exprime dezacordul de a nu mai primi materiale informative daca chiar își doresc aceasta.Un singur județ si-a exprimat aceasta dorința. Dar au fost informați medicii din acest judet care m-au contactat direct si apoi își redistribuiau intre ei.

    Totodată, voi cere o poziție publică fata de ce ati scris,de la colegii din Timiș alături de care am fost in aceste actiuni,atat medici dentiști cat si medici de familie,precum și poziția publică a noului Colegiu Director si al noului președinte al STMF ce va fi ales în data de 20.03. 2019,vis a vis de acțiunile mele care au fost din prima clipa transparente !

    Voi fi prezentă la aceste alegeri pentru a vorbi in fata colegilor si pentru a vota!

    Pentru ca am dubii serioase asupra dvs.,se va filma si transmite in direct pe internet!

    Dacă este sa multumesc cuiva ,acum,sincer, chiar pot mulțumi celor de la ANMSC, pentru ca datorita lor,a situației în care am fost, am reușit să descoperim neregulile de la nivelul Colegiului Medicilor Dentiști din România, si vad ca implicit de la nivelul STMF!

    Dr. Cuțui Mihaela

    Reprezentant al medicilor dentisti din STMF

    Avertizor de integritate public

  2. Stimata d-na dr. Iftode,

    Am primit azi prin redirectionare un mail ca fiind scris din partea președintei STMF.

    M-ati atacat mișelește pe la spate, nici macar nu ati avut demnitatea de a-mi trimite direct.

    Dupa cum știți, sunt o persoana directă si de aceea voi trece direct la subiect.

    1.Dupa ce am dat telefoane de informare (pentru ca ceea ce ati scris dvs.nu corespunde realității ,decat eventual realității dvs.mentale) am aflat ca nu mai există la STMF, Boardul de Conducere (chiar daca doar dvs nu v-ati dat demisia din funcția de presedinte) pentru ca Colegiul Director al STMF si-a dat demisia.

    Am aflat ca tocmai din aceasta cauză s-a constituit un grup care a reusit sa organizeze noi alegeri care vor fi in data de 20 martie.

    Deci, ati trimis un mail la diverse persoane (mai putin mie)si va semnati cu o titulatura care nu cred ca este legală. Conform legii nu mai aveti putere de decizie!

    2. Nu a spus nimeni,dar nimeni, repet nimeni,niciodată, în afară de dvs.de vreun proces cu Colegiul Medicilor România sau Colegiul Medicilor Timiș . Încercați să manipulați doar pentru a va salva scaunul pe care nu-l mai aveți. Va victimizati inutil si elaborati scenarii in speranța că va crede cineva.

    3. Spuneti ca nu exista medicina dentară in cadrul STMF?

    Ce grozavie afirmați?

    Uitați amănunte importante si asta se pare in urma asocierii dvs.cu presedinta Colegiului Medicilor Dentisti din România care v-a trimis o adresa in asa-zisul scop de a verifica dacă există departament/grup/ sau cum vreti sa-l numiți ( semantica limbii române o permite) al medicinei dentare din jud.Timiș.

    Atunci sa reamintim: in urma deciziei luate prin vot de medicii dentiști din jud.Timis am venit in STMF 90 de medici dentisti si pentru asta suntem recunoscători. Mi-ati dat două chitantiere care trebuie sa regaseasca in actele contabile ale SNMF si unde apare scrisul meu,apoi a avut loc o ședință unde dvs.ati afirmat ca la aceea ora suntem chiar mai multi medici dentiști inscrisi decat medici de familie. Rog colegii medici de familie sa confirme. Si noi,si din banii nostrii s-a platit Casa de avocatură! Atunci am fost buni?

    Colegii mei,medicii dentiști, m-au votat ca sa le fiu reprezentant si drept urmare apare numele meu inclusiv pe Memoriul de exceptare impotriva L185 ca si reprezentant al medicilor dentisti Timiș.

    Președinta Colegiului Medicilor Dentisti din România a uitat de adresa oficială primită de la STMF in care se cerea aprobarea pentru a fi prezentă la ședința Consiliului Național când era invitat si dl.dr.Cepoi? Ce memorie scurtă! Și acum va întreabă dacă existăm ????

    Spuneți că am creat o adresa falsă? Oare? Uitați că la cursul de informare GDPR am întrebat clar acest aspect ,în public? Erați de față precum și alți colegi,medici de familie care pot depune mărturie. Dacă ați făcut demersuri de a bloca acest email,va atrag atentia ca este ilegal,chiar daca ati folosit ștampila STMF . Este dreptul medicilor dentisti înscriși în STMF sa aibe propria adresa de mail,pe care pot trimite informări, sesizări, etc. Cenzura este interzisă conform Constituției României.(art.30)

    4. În lupta noastră comună împotriva ANMCS am descoperit neregulile grave de la nivelul Colegiului Medicilor Dentisti din România si stiti foarte bine acest aspect ,spre deosebire de Colegiul Medicilor România care a facut front comun cu mișcarea din Timișoara și a acționat în beneficiul breslei medicale!

    Cum se justifică aceasta schimbare a dvs? Ce beneficii veti avea in urma acestor manipulări,de fapt in urma asocierii dvs.cu actuala președinta a Colegiului Medicilor Dentisti din România? V-au fost oferite bunuri materiale?

    Stiti ca aceasta președinta Ionescu își arogă meritele grupului de inițiativă de la Timișoara și încearcă sa manipuleze Consiliul Național al Colegiului Medicilor Dentisti din România spunând că dansa a lucrat în vederea exceptarii? Stiti foarte bine, ca si mine si ca si colegii din STMF si SNMF alături de care am fost la Parlament, în Comisia de Sănătate reunită, ce a afirmat aceasta persoană Ionescu ” nu am.venit aici pentru exceptare”,

    iar acum incearca manipularea Presedintilor de Colegii spunând că dansa a reusit exceptarea????!!!! Și de la noi,din Timiș, a aflat secretarul Colegiului Medicilor Dentisti din România ca a fost promulgată legea de către Președintele Iohannis!

    Stiti ca președinta Colegiului Medicilor Dentisti din România este în cercetări la DNA,Parchet, Ministerul Sănătății,Învățământului? Toate mailurile trimise de mine,fie de pe adresa STMFmeddentara,fie de pe mailul personal, în calitate de avertizor de integritate public au fost făcute publice. Ati citit aceste mailuri! Iar daca nu,exista public! Iar dreptul la opinie există și este stipulat prin lege!

    De aceea ati fost contactată de d-na Ionescu,acum aveti interese comune, se pare ca exista o similitudine in viață. Întotdeauna persoanele de același fel se asociază. Azi am aflat azi ca si asupra dvs. planează acuzații grave cum ar fi fals,fals în înscrisuri sub semnătură.

    5. Dacă ați trimis vreun răspuns in fals referitor la persoana mea, la adresa trimisă de Colegiul Medicilor Dentisti din România , voi acționa conform legii!

    Este clar din tot ceea ce ati scris ca ati fost dezinformată iar dvs.ati dat cu bâta in baltă, scriind calomnii! Una este calomnia iar altceva e relatarea unor fapte ilegale,chiar și sub forma de pamflet! Noi,cei din Banat suntem mai hâtri! Sau poate imi spuneți dvs.cum sa-i spun unui hoț ca este hoț, asa,mai frumos?

    Niciodată nu am scris nimic ca fiind din partea STMF ci,precizez doar din partea medicinei dentare din STMF! Ca sa fie foarte clar! Iar ceea ce am scris este real,am dezvăluit încălcări ale legii !

    Va deranjează asta?

    Referitor la faptul că Colegiul Medicilor Dentisti din România a fost dat în judecată, da,e real. Au încălcat legea! Le luati apărarea? De ce la nivel de Colegiul Medicilor România se fac procese verbale la fiecare ședință si se validează in sedinta următoare? Aici se respectă legea și la dentiști, nu.

    6.Am fost si sunt onorată că am participat la acțiunea împotriva L 185, am fost impreuna in prima parte a anului 2018,apoi dvs.ati avut alte interese dar eu am rămas alături de o echipă care a crescut exponențial la nivel de țară și așa, am reușit. Împreună cu Colegiul Medicilor România iar acest aspect a fost subliniat in toate informarile mele!Stiti asta foarte bine!

    Referitor la informările trimise : toate Colegiile județene ale medicilor dentisti au fost rugate sa-si exprime dezacordul de a nu mai primi materiale informative daca chiar își doresc aceasta.Un singur județ si-a exprimat aceasta dorința. Dar au fost informați medicii din acest judet care m-au contactat direct si apoi își redistribuiau intre ei.

    Totodată, voi cere o poziție publică fata de ce ati scris,de la colegii din Timiș alături de care am fost in aceste actiuni,atat medici dentiști cat si medici de familie,precum și poziția publică a noului Colegiu Director si al noului președinte al STMF ce va fi ales în data de 20.03. 2019,vis a vis de acțiunile mele care au fost din prima clipa transparente !

    Voi fi prezentă la aceste alegeri pentru a vorbi in fata colegilor si pentru a vota!

    Pentru ca am dubii serioase asupra dvs.,se va filma si transmite in direct pe internet!

    Dacă este sa multumesc cuiva ,acum,sincer, chiar pot mulțumi celor de la ANMSC, pentru ca datorita lor,a situației în care am fost, am reușit să descoperim neregulile de la nivelul Colegiului Medicilor Dentiști din România, si vad ca implicit de la nivelul STMF!

    Dr. Cuțui Mihaela

    Reprezentant al medicilor dentisti din STMF

    Avertizor de integritate public

Leave a Reply