BREAKING NEWS! Laura Codruta Kovesi a fost votata de Consiliul UE pentru functia de procuror-sef european, obtinand 17 voturi din cele 22 exprimate     Procurorii DIICOT Timisoara au anuntat ca ancheta in dosarul Motorina CFR continua, desi au trecut trei ani si jumatate de la descinderile in Depoul CFR Timisoara, din cauza complexitatii cauzei     Parcul Botanic din Timisoara a devenit locul preferat de tinerii care consuma substante etnobotanice, anunta Politia Locala    Romania a votat impotriva desemnarii Laurei Codruta Kovesi in functia de procuror-sef european, astazi, la Consiliul UE     Calin Dobra a anuntat ca PSD Timis a reusit sa stranga 30.000 de semnaturi pentru sustinerea candidaturii Vioricai Dancila la alegerile prezidentiale    Deputatul Marian Cucsa avertizeaza ca ALDE Romania nu mai are voie sa foloseasca numele si sigla partidului, pentru ca nu mai face parte din familia europeana ALDE

DEMISIE la DNA! Un procuror important de la varful DNA a renuntat la functie, dupa ce instanta suprema a decis sa fie sanctionat cu avertisment

Procurorul Marius Iacob (foto, dreapta) si-a anuntat demisia din functia de adjunct al procurorului-sef al DNA, la o zi dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis o actiune disciplinara a Inspectiei Judiciare si a decis ca procurorul sa fie sanctionat cu avertisment.

Mai exact, magistratii instantei supreme au decis ca Marius Iacob a savarsit o abatere discipliniara in legatura cu reprezentarea DNA in procesul in care procurorul Mihaiela Iorga a contestat revocarea din parchetul anticoruptie. Sanctiunea pentru Iacob a fost avertisment.

Aceeasi masura a fost dispusa si pentru Carmen Simona Ricu, tot procuror DNA.

Este vorba despre abateri disciplinare savarsite in legatura cu reprezentarea institutiei in procesul Mihaiela Moraru Iorga-DNA, intentat de magistrat dupa ce a fost revocat din Directie.

“Inspectia Judiciara a exercitat actiunea disciplinara fata de domnul Marius Constantin Iacob, procuror sef adjunct al Directiei Nationale Anticoruptie („DNA”), pentru nerespectarea dispozitiilor procurorului ierarhic superior, date in scris si in conformitate cu legea, precum si pentru nerespectarea in mod nejustificat a dispozitiilor ori deciziilor cu caracter administrativ, dispuse in conformitate cu legea de conducatorul parchetului ori a altor obligatii cu caracter administrativ, prevazute de lege sau regulamente, abateri disciplinare prevazute de art. 99 lit. g) si m) din Legea nr. 303/2004”, a transmis Inspectia Judiciara.

De asemenea, inspectorii au exercitat actiunea disciplinara fata de Carmen Simona Ricu, procuror sef serviciu la DNA, “pentru incalcarea prevederilor legale referitoare la incompatibilitati si interdictii privind judecatorii si procurorii, nerespectarea dispozitiilor procurorului ierarhic superior, date in scris si in conformitate cu legea, precum si pentru nerespectarea in mod nejustificat a dispozitiilor ori deciziilor cu caracter administrativ dispuse in conformitate cu legea de conducatorul parchetului ori a altor obligatii cu caracter administrativ prevazute de lege sau regulamente, abateri disciplinare prevazute de art. 99 lit. b), g) si m) din Legea nr. 303/2004”, precizeaza IJ.

Inspectorii au spus ca magistratul a incalcat mai multe prevederi, printre care si regulamentul de ordine interioara a DNA “prin aceea ca, urmare adresei nr. 2001/C/2017 din 16 august 2018, emisa de domnul Marius Constantin Iacob – procuror sef adjunct al DNA, a participat, cu incalcarea regimului incompatibilitatilor si interdictiilor functiei de magistrat, in cauza civila avand ca obiect suspendarea executarii Ordinului nr. 301/2017 in calitate de reprezentant al unei persoane fizice, sustinand ca a fost mandatata, printr-un inscris sub semnatura privata, de parata – procuror sef al DNA”. (Vlad Enciu)

Leave a Reply

%d bloggers like this: