Braconier condamnat pentru tentativa de omor! Curtea de Apel Timisoara l-a trimis dupa gratii pe aradeanul care a impuscat un padurar

Curtea de Apel Timisoara a decis ca inculpatul Valentin Tamas, braconierul care a tras cu o pusca de vanatoare, in plin, asupra unui padurar din zona Gurahont, judetul Arad, sa execute o pedepasa de 8 ani de inchisoare, pentru savarsirea infractiunii de tentativa de omor.


De asemenea, Bodea Ioan Claudiu a fost condamnat la un an de inchisoare pentru marturie mincinoasa, in timp ce Surda Calin Stefan, acuzat de nerespectarea regimului armelor si munitiilor, a fost achitat.

In prima instanta, Tribunalul Arad a dispus condamnarea braconierului la 6 ani de inchisoare si achitarea celorlalti doi inculpati. Instanta de fond a admis, in parte, pretentiile civile formulate de padurarul Jiva Sorin Viorel si l-a obligat pe Tamas Valentin sa-i plateasca suma de 10.000 lei cu titlu de daune materiale, respectiv suma de 50.000 euro cu titlu de daune morale.

Decizia Curtii de Apel Timisoara este definitiva, motiv pentru care, astazi, politisti din tot judetul Arad participa la cautarea lui Tamas Valentin, care s-ar sustrage de la executarea pedepsei.

Reamintim ca, in martie 2017, doi braconieri surprinsi in padure, in apropierea cantonului silvic Brazi, din judetul Arad, au tras mai multe focuri de arma asupra padurarului, Sorin Jiva, ranindu-l grav in zona abdomenului si la nivelul coapselor.

Asupra victimei s-a tras atat in timp ce se afla la volanul autoturismului, in urmarirea braconierilor, cat si cand a coborat din vehicul. Braconierii au folosit munitie de tip „posuri”, cartuse interzise a se folosi la vanatoare. Unul dintre gloantele trase asupra padurarului au penetrat toracele si au atins plamanul, motiv pentru care medicii timisoreni au efectuat o interventie chirurgicala de urgenta pentru a salva viata pacientului. (G.I.)

Leave a Reply