Digi 24 Timisoara isi opreste emisia! Cererea de retragere a licentelor celor opt statii locale, apobata de Consiliul National al Audiovizualului

Oficialii trustului RCS&RDS au luat decizia de a inchide, de astazi, emisia celor opt statii locale a Digi 24 din tara, printre care si cea din Timisoara. Solicitarile RCS de retragere a licentelor au fost apobate de Consiliul National al Audiovizualului.


Aceasta schimbare in politica trustului media a afectat zeci de angajati, cu care s-a incheiat colaborarea. Printre acestia figureaza si vedetele postului Tudor Musat si Adriana Nedelea.

Conform unui comunicat al RCS & RDS, compania a demarat un proiect de eficientizare a activitatilor din trustul media Digi, in conditiile in care o parte din public a migrat spre continuturile difuzate online sau multi-platforma. Astfel, in paralel cu inchiderea statiilor TV locale, se va trece la extinderea retelei de corespondenti locali din tara si la consolidarea redactiei centrale a postului Digi 24.

“Pentru a optimiza utilizarea resurselor in divizia media, compania va demara procedurile privind renuntarea la licentele audiovizuale ale studiourilor regionale si va creste nivelul de dotare a echipelor de corespondenti. In ultimii ani, piata media si comportamentul de consum al publicului telespectator s-au modificat semnificativ, o parte din public migrand spre continuturile difuzate online sau multi-platforma”, se precizeaza in comunicat.

Deocamdata, nu se stie cati corespondenti vor ramane in redactia Digi 24 Timisoara, insa, in ultima perioada, mai multi jurnalisti din echipa condusa de Carolina Voin au batut la portile altor trusturi de presa locale. (Eva Theodorescu)

 

Leave a Reply