Procurorul Adina Florea risca cercetarea disciplinara, dupa ce a deschis un dosar penal in baza unui denunt anonim si a cerut de la DNA dosarul TelDrum

Procurorul general al Romaniei Augustin Lazar a cerut CSM sa dispuna verificari fata de Adina Florea, adjuncta sefului Sectiei pentru investigarea infractiunilor din Justitie (SIIJ), care este acuzata de comiterea a doua abateri disciplinare.


Este vorba de abaterile disciplinare de la punctele l) si t) din legea 303/2004 modificata, respectiv imixtiuni in activitatea altui procuror sau judecator si exercitarea functiei cu rea-credinta sau grava neglijenta, daca fapta nu reprezinta infractiune.

Presupusele abateri disciplinare comise de Adina Florea au fost descoperite cu ocazia solutionarii de catre procurorul general a conflictului pozitiv de competenta dintre DNA si SIIJ privind dosarul Tel Drum. Pe 13 martie, procurorul general a decis ca ancheta Tel Drum sa fie facuta in continuare de DNA.

Potrivit unui comunicat al Parchetului general din 13 martie, „solutia a fost pronuntata ca urmare a constatarii ca faptele care fac obiectul urmaririi penale in dosarul nr 986/P/2014 al D.N.A. (Tel Drum – n.r.) nu au nicio legatura cu faptele denuntate anonim in dosarul nr. 1164/P/2018 al S.I.I.J”.

Paradoxal, Adina Florea a deschis dosarul penal nr. 1164/P/2018 plecand de la un denunt anonim formulat de un anume Stefan Iulian, care reprezinta altceva decat numele unei strazi din Sectorul 1, dar si numele unui actor celebru in Bucuresti, la sfarsitul secolului XIX, pe vremea lui Caragiale.

Ulterior, SIIJ a solicitat de patru ori de la DNA dosarul Tel Drum privindu-l pe liderul PSD Liviu Dragnea. Ultima oara, Adina Florea a invocat faptul ca ii trebuie dosarul pentru ca ar fi „mijloc de proba” in solutionarea dosarului nr. 1164/P/2018 de pe rolul SIIJ, deschis ca urmare a denuntului anonim

Sectia pentru procurori a CSM va lua in discutie cererea lui Augustin Lazar la sedinta de saptamana viitoare. (Vlad Enciu)

 

Leave a Reply