CULISE! Cine este Sorin Susanu, noul comisar sef al CRPC Vest Timis, brasoveanul care a provocat panica in alimentatia publica din Timisoara si vrea sa-l bage la inchisoare pe “ghilotinarul” Nicolae Robu

Detasat la conducerea Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorului (CRPC) Regiunea Vest Timis, pentru o perioada de sase luni, brasoveanul Sorin Susanu s-a trezit in centrul unui imens scandal public, dupa ce a intrat in conflict cu sefa OPC Timis, Mihaela Ispas.


Reclamat pentru hartuire si abuz in serviciu, Sorin Susanu a fost chemat la Sectia 1 Politie Timisoara pentru a da cu subsemnatul, desi tanarul comisar a invocat faptul ca fisa postului ii permite sa verifice activitatea sefilor OPC din fiecare judet arondat Comisariatului Regional.

Acest scandal vine pe fondul controalelor la sange declansate, in ultima perioada, de Sorin Susanu, care nu a ezitat sa sanctioneze si sa suspende activitatea unor fitoase restaurante, valoarea sanctiunilor aplicate pana in prezent apropriindu-se de 100.000 de euro. Dar si confiscarea a 120 kg carne de rata, veche de 14 luni, de la un cunoscut comerciant sarb care si-a deschis un restaurant in centrul comercial Iulius Mall, al carui nume ii tinem, deocamdata, sub tacere…

Daca a deranjat anumite interese private sau a bulversat protectiile de care se bucurau unii agenti economici, nu se stie cu certitudine, insa se poate banui, astfel ca noul sef al CRPC Timis si-a pus in cap agentii de influenta ai mafiei din alimentatia publica locala, dar si pe adjuncta sa de la OPC Timis, Mihaela Ignat (foto 2).

Care, de ce sa nu recunoastem, s-ar fi asteptat sa fie avansata pe functia abandonata de Ileana Turdesan, cea de comisar sef regional, mai cu seama dupa ce a inregistrat succesul profesional cu “azilul groazei” de la Liebling.

Din nefericire pentru sefa OPC Timis, aceasta si-a jucat cartea publicitatii doar pe mana exclusiva a Digi 24 Timisoara, televiziune care tocmai s-a desfiintat, iar performanta sa nu a mai ajuns la urechile sefilor de la Bucuresti. In aceste conditii, locul vacant a fost ocupat de Sorin Susanu, pe filiera ALDE, dupa ce fostul comisar sef al CRPC Regiunea Centru Brasov a fost exclus din PSD.

Acesta a incercat “marea cu degetul” si i-a livrat lui Catalin Tolontan documente despre presedintele interimar al PSD Brasov, Marius Dunca, impotriva caruia voia chiar sa candideze la alegerile interne, ceea ce i-a atras excluderea din organizatie.

De altfel, la scurt timp dupa ce a fost instalat in functia de comisar sef al CRPC Regiunea Centru Brasov, in 2013, Sorin Susanu a demonstrat ca nu este dispus sa tolereze niciun agent economic care incalca drepturile consumatorilor.

Astfel, s-a autosesizat dupa ce a vazut o filmare postata pe internet si a amendat cu 10.000 de lei magazinul Kaufland din Odorheiu Secuiesc, sub motivatia ca o angajata a magazinului ar fi refuzat servirea unui client, care dorea o portie de mititei, pentru ca a comandat in limba romana.

Revenind la scandalurile declansate de la venirea sa la Timisoara, sa-l mai consemnam si pe cel in care se forteaza implicarea primarului Nicolae Robu, care este cercetat, tot prin tehnica autosesizarii, pentru ca ar fi taiat ilegal cablurile aeriene apartinand unor operatori de internet, Tv si telefonie.

Sa mai spunem ca noul sef al CRPC Regiunea Vest Timis are 37 de ani, este absolvent de Drept si Psihologie, este casatoria si are un copil minor, iar presa de la poalele Tampei a dezvaluit ca este fiul lui Liviu Susanu, patronul unei firme de paza si protectie (Lis Det SRL), carte a fost condamnat la 2 ani si sase luni de inchisoare, cu executare, pentru o evaziune fiscala de 13 miliarde de lei vechi.

Prejudiciul a ramas nerecuperat, pentru ca tatal functionarului public nu avea niciun bun pe numele sau. Inainte sa invete tainele completarii unei declaratii de avere, Liviu Susanu a dezvaluit ca are sapte masini, printre care si un BMW, doua motociclete si o ambarcatiune Bayliner, al carei pret sare de 50.000 de euro, dupa ce in 2011 si-a instrainat trei automobile de lux, un Porche si doua Mercedesuri.

De asemenea, angajatul de la stat a mai recunoscut in declaratia de avere ca are sapte terenuri intravilane, printre care unul in Germania, trei case si doua apartamente. (G.I.)

2 thoughts on “CULISE! Cine este Sorin Susanu, noul comisar sef al CRPC Vest Timis, brasoveanul care a provocat panica in alimentatia publica din Timisoara si vrea sa-l bage la inchisoare pe “ghilotinarul” Nicolae Robu

  1. Sa-i arda pe master chef-ii astia ca-si bat joc de clienti ! Nu se gandesc ca pot imbolnavi lumea . Numai bani vor. Astia de la Timisoara sunt pe mana cu ei si sigur nu mananca rahaturile lor ! Arsi si facut publica lista cu nesimtitii !

  2. Foarte aroganta atitudinea lui și a inspectorilor. O minima conversație, în limitele educației primite, nu a omorât pe nimeni. Dar, nah, ce pretenții sa ai

Leave a Reply