Flagrant! Agent de politie de la Serviciul Rutier, prins in timp ce insotea un transport de tigari de contrabanda apartinand lumii interlope

Un agent de la Serviciul Politiei Rutiere Arad va fi prezentat, astazi, judecatorilor de la Judecatoria Arad cu propunere de arestare preventiva pe 30 de zile, dupa ce a fost prins in flagrant, in timp ce insotea un transport de tigari de contrabanda. Evenimentul s-a produs, sambata seara, pe o strada din municipiul Arad.


O autoutilitara Mercedes Sprinter a fost oprita in trafic, iar in urma controlului s-a constatat ca era plina cu tigari de contrabanda. Nu mai putin de 110.000 de tigarete, in valoare de peste 55.000 de lei. Aflat in dreapta soferului, agentul sef adjunct Sergiu Marza a incercat sa spuna ca tigarile ii apartin, fiind confiscate de la traficantii aflati in atentia politiei, insa in momentul in care s-au cerut intariri, cei doi au demarat in tromba.

La putin timp de la disparitia vehiculului cu tigari, acesta a fost blocat pe o alta strada, iar soferul si insotitorul sau, retinuti si dusi la audieri. S-au facut perchezitii inclusiv la tatal lui Sergiu Mirza, fost politist, pensionat anul trecut, suspectandu-se ca mai sunt si alti implicati, tigarile apartinand unui tanar de 27 de ani aflat in stranse legaturi cu interlopii.

„A fost retinut in cursul serii si, astazi, va fi prezentat cu propunere de arestare preventiva de catre colegii de la Parchet pentru contrabanda cu tigari”, a declarat procurorul Andreea Ailioaie, purtator de cuvant in cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Arad.

Conform presei din Arad, acesta este cel de-al doilea caz de politist implicat in traficul cu tigari, dupa ce procurorii l-au ridicat, nu demult, si pe fostul sef de cabinet al sefului Inspectorului de Politie Judetean Arad.

Si inca o precizare, de aceasta data pentru portalurile de stiri care au titrat cu litere de-o schioapa ca un sef de politie din Arad a fost retinut pentru contrabanda. Agent sef adjunct este un simplu grad profesional, care precede trecerea spre agent sef principal, si nicidecum o functie de adjunct in cadrul politiei… (G.I.)

Leave a Reply