Procurorii militari din Timisoara l-au audiat pe subofiterul de jandarmi din Arad, acuzat de abuzarea sexuala a mai multor minore aflate intr-un centru social

Procurorii Parchetului Militar Timisoara au inceput audierile intr-o ancheta penala privind abuzarea sexuala a mai multor minore aflate in custodia unui centru de protectie sociala din orasul Santana, in care ar fi implicat si un subofiter din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Arad.


De asemenea, Parchetul de pe langa Tribunalul Arad il ancheteaza pe un angajat al Companiei de Apa Arad, acuzat de coparticipare la comiterea aceluiasi gen de infractiuni.

Faptele s-ar fi petrecut in urma cu circa 4 ani, dar au iesit la iveala abia acum, dupa ce una dintre fete a fost data in plasament unei familii. Tanara in varsta de 14 ani trecea printr-o serie de stari emotionale inexplicabile, care au atras atentia noii familii.

In cursul unor discutii, fata a povestit ca ar fi fost abuzata de cei de doi barbati, ale caror sotii isi desfasurau activitatea la casa de tip familial din Santana. Imediat, parintii adoptivi au depus o plangere penala la Parchetul de pe langa Judecatoria Chisineu-Cris, insa procurorii si-au declinat competenta catre Parchetul Militar, fiind vorba si despre implicarea unui jandarm.

“Se fac cercetari cu privire la un militar reclamat in acest caz, in timp ce cu privire la persoanele civile reclamate a fost declinata competenta in favoarea Parchetului de pe langa Tribunalul Arad”, a confirmat prim-procurorul Parchetului Militar Timisoara, colonelul Radu Gheorghe Ilina.

Desi reprezentantii “Casei Vera” au respins acuzatiile, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Arad a deschis o ancheta interna, iar cei sase angajati ai stabilimentului social sunt cercetati disciplinar si au fost mutati intr-un centru de adulti pana la lamurirea cazului.

In paralel, a inceput o evaluare psihilogica a tuturor copiilor aflati in structurile din subordinea protectiei copilului. In “Casa Vera” din Santana exista, in prezent, 12 copii cu varste cuprinse intre 11 si 16 ani. (V.E.)

Leave a Reply