Ofiter din cadrul DGA, suspectat ca a devenit doctor prin frauda. Zeci de pagini din lucrarea sa de doctorat, plagiate de pe internet

Un ofiter superior din cadrul Directia Generala Anticoruptie este suspectat ca ar fi plagiat masiv in lucrarea sa de doctorat, pe care a sustinut-o la Academia de Politie “Alexandru Ioan Cuza” in anul 2010.


Potrivit Digi24 – majoritatea pasajelor din lucrarea de doctorat par a fi copy-paste din texte publicate pe internet.

Bogdan Ciobanu, comisar-sef la Directia Generala Anticoruptie, este cel care coordoneaza investigarea angajatilor MAI atunci cand exista suspiciuni de coruptie. El nu a comentat acuzatiile aduse.

Lucrarea sa de doctorat are ca tema „Prevenirea si combaterea fraudei fiscale”. Pagini intregi au fost regasite in texte publicate pe platforme academice sau de pe siteuri specializate in stiri juridice.

Comisarul sef Bogdan Ciobanu eu este singurul angajat al MAI acuzat ca ar fi copiat in lucrarea de doctorat.

Lucrarile sefului DGA, Catalin Ionita, si cea a rectorului Academiei de Politie sunt verificate de Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare, dupa ce asupra lor au existat suspicuni ca ar fi plagiat in proportie de peste 70% teza de doctorat. (V.E.)

Leave a Reply