Un procuror rebel de la o unitate de parchet din judetul Timis, sanctionat disciplinar de CSM. Acesta a fost gasit vinovat de atitudine nedemna in timpul exercitarii atributiilor de serviciu

Acuzat intr-un raport al Inspectiei Judiciare ca ar fi savarsit o serie de abateri disciplinare prevazute de Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor – printre care exercitarea functiei cu rea-credinta sau grava neglijenta, nerespectarea dispozitiilor prim-procurorului, atitudine nedemne in timpul exercitarii atributiilor de serviciu si refuzul nejustificat de a indeplini o indatorire de serviciu -, procurorul banatean Pavel Vrabete, de la Parchetul de pe langa Judecatoria Sannicolau Mare, a fost judecat de colegii sai din forul central de conducere al magistraturii.


Astfel, Sectia pentru procurori in materie disciplinara a CSM a luat in dezbatere actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciare si a decis sa-l sanctioneze pe Pavel Vrabete.

Conform hotararii pronuntate, astazi, 3 aprilie, procurorul de la Parchetul de pe langa Judecatoria Sannicolau Mare a primit sanctiunea disciplinara constand in “avertisment”, pentru incalcarea art. 99, lit. c) din Legea 303/2004, respectiv atitudine nedemna in timpul exercitarii atributiilor de serviciu fata de colegi, celalalt personal al parchetului in care functioneaza, inspectori judiciari, avocati, experti, martori, justitiabili ori reprezentantii altor institutii.

Actiunea disciplinara a fost respinsa pentru savarsirea abaterilor disciplinare prevazute de art. 99, lit. f), g), h), m) si t), teza ll, din aceeasi lege.

Hotararea pronuntata in dosarul 20/P/2018 nu este definitiva, putand fi atacata in termend e 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecatori din cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Sa mai spunem ca Pavel Vrabete a fost numit procuror la Parchetul Sannicolau Mare prin Decretul 858/2012 semnat de presedintele Traian Basescu. (G.I.)

2 thoughts on “Un procuror rebel de la o unitate de parchet din judetul Timis, sanctionat disciplinar de CSM. Acesta a fost gasit vinovat de atitudine nedemna in timpul exercitarii atributiilor de serviciu

Leave a Reply