BREAKING NEWS! Laura Codruta Kovesi a fost votata de Consiliul UE pentru functia de procuror-sef european, obtinand 17 voturi din cele 22 exprimate     Procurorii DIICOT Timisoara au anuntat ca ancheta in dosarul Motorina CFR continua, desi au trecut trei ani si jumatate de la descinderile in Depoul CFR Timisoara, din cauza complexitatii cauzei     Parcul Botanic din Timisoara a devenit locul preferat de tinerii care consuma substante etnobotanice, anunta Politia Locala    Romania a votat impotriva desemnarii Laurei Codruta Kovesi in functia de procuror-sef european, astazi, la Consiliul UE     Calin Dobra a anuntat ca PSD Timis a reusit sa stranga 30.000 de semnaturi pentru sustinerea candidaturii Vioricai Dancila la alegerile prezidentiale    Deputatul Marian Cucsa avertizeaza ca ALDE Romania nu mai are voie sa foloseasca numele si sigla partidului, pentru ca nu mai face parte din familia europeana ALDE

“Speranta” ramane la procurorul general Augustin Lazar. Societatea Timisoara nu-i va retrage premiul, intrucat nu participa la campaniile Antena 3 impotriva unor sefi de institutii

Societatea Timisoara a anuntat, sambata, ca nu intentioneaza sa retraga premiul „Speranta” acordat procurorului general al Romaniei, intrucat premiul a fost acordat „unui om, pentru atitudinea lui corecta si ferma in apararea justitiei”.

Vicepresedintele Societatii Timisoara, Brandusa Armanca, a declarat, sambata, pentru agentia de stiri Mediafax, ca, in niciun caz, nu ii va fi retras premiul „Speranta” lui Augustin Lazar, asa cum a solicitat Asociatia 15 Noiembrie 1987, intr-o scrisoare deschisa.

„Noi nu am primit nicio solicitare de acest fel, nu comunicam cu alte organizatii prin presa, desi suntem si noi jurnalisti. Sunt convinsa ca orice discutie despre retragerea premiului este inutila pentru ca noi am premiat un om pentru atitudinea lui corecta si ferma in apararea justitiei. Acesta a fost criteriul cel mai important, el este indeplinit si in ziua de astazi”, a afirmat Brandusa Armanca.

De asemenea, vicepresedintele Societatii Timisoara a precizat ca nu participa la campanii impotriva unor persoane sau sefi de institutii.

“Nu participam la campaniile Antenei 3 si ale lui Dan Voiculescu impotriva unor persoane sau sefi de institutii. Eu consider ca este o campanie murdara de tip securistic, practicata in trecut de Dan Voiculescu in calitatea sa de om al Securitatii, care a fost transferata, iata, ca metoda in televiziunile sale. Nu vom participa, asta sunt sigura, la campaniile lui Voiculescu”, a adaugat Brandusa Armanca.

Asociatia 15 Noiembrie 1987 a solicitat, sambata, intr-o scrisoare deschisa, Societatii Timisoara sa retraga premiul „Speranta” acordat procurorului general Augustin Lazar, pe care-l acuza de politie politica si il catalogheaza drept “un procuror de tip comunist, implicat in actiuni represive”.

Procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar, a primit, pe 29 martie 2019, Premiul “Speranta” al Societatii Timisoara pe anul 2018, in cadrul unei festivitati ce a avut loc la Biblioteca Centrala Universitara “Eugen Todoran” din Timisoara. (Mara Ion)

One Response to “Speranta” ramane la procurorul general Augustin Lazar. Societatea Timisoara nu-i va retrage premiul, intrucat nu participa la campaniile Antena 3 impotriva unor sefi de institutii

  1. Andrei says:

    Normal, ce naiba sa mai faceti acum?! Sa-i retrageti diploma ca sa aratati ca ati gresit? Nooo, mai bine calcati in picioare tot ce a putut face acest ONG pana acum. Rusine!

Leave a Reply

%d bloggers like this: