Intelectual al Timisoarei, replica furibunda la adresa celor care vor “capul” procurorului general Augustin Lazar. “Trebuie sa calcam in picioare eroii zilei de azi la indemnul televiziunii unui securist?”

Diplomatul Vasile Popovici, fost membru fondator si presedinte al Societatii Timisoara, a postat pe contul sau de Facebook un raspuns fulminant la cererea Asociatiei „15 noiembrie 1987” de retragere a premiului “Speranta” acordat procurorului general al Romaniei, Augustin Lazar.


Comentariile sunt de prisos, tocmai de aceea doar vom reproduce integral acest text vituperant.

“Asociatia 15 noiembrie 1987 cere retragerea premiului „Speranta” acordat lui Augustin Lazar, asa suna mesajul prietenilor din Brasov catre conducerea Societatii „Timisoara”.

Altfel spus, televiziunea unui securist, televiziune infestata de securism, organ de perversa manipulare publica de la infiintare si pana azi, centru ilegitim de lansare a politicilor guvernamentale, aduce argumente pe care un om cu mintea intreaga sa le poata lua in seama?!

Pe scurt, argumentele acestea sunt deci valabile si pentru Asociatia „15 noiembrie 1987”?! Nu e suficient ca televiziunea securistului dicteaza guvernului Romaniei cum sa actioneze, cum sa manipuleze, ce cariera sa mai distruga, pe cine sa puna pe liste la alegeri, ce ministri sa numeasca, mai trebuie acum ca organizatiile civice sa-si ajusteze si ele linia dupa Antena 3?! Aici am ajuns?! Am ajuns sa gandim si noi cu capul si argumentele lui Dan Voiculescu, a Gadelui, a Ciuvicului si a celorlalti mascarici?! De cand si de ce?!

Am vazut oameni seriosi in aceasta tara ce au sfarsit prin a accepta argumentele televiziunii securistului pe te miri ce teme, inclusiv pe tema protocoalelor dintre SRI si DNA, care ar fi, dupa Antena 3, condamnabile. Si de ce, ma rog frumos?! Cu alte cuvinte, e condamnabil faptul ca banditii sunt ascultati si prinsi furand, dar nu e condamnabil ca banditii fura! E condamnabil ca au existat oameni ce au exercitat meseria de procuror in Romania postcomunista, care trebuie vanati pentru profesiile lor, iar aceasta campanie e normal sa fie dusa de securisti, activisti si condamnati penal, intr-o deplina perversitate?! Pesemne ne-am pierdut cu totii mintile!

Cine ii condamna pe Augustin Lazar, pe Laura Codruta Kövesi, pe liderii USR PLUS, pe oricine se ridica impotriva unui guvern anti-national si anti-european? Tocmai cei ce fura si mint cu gretoase declaratii de iubire de tara. Fura si mint in timp ce calca in picioare interesele vitale ale tarii, ii nesocotesc Justitia, ii siluiesc limba si cultura, ii aservesc economia. 

Noi, stimata Asociatie „15 noiembrie 1987”, noi nu mai vedem, potrivit apelului vostru, cine ne sunt azi eroii, putinii ramasi in pozitii aflate inca in afara controlului banditilor, noi, potrivit mesajului vostru, ar trebui sa plecam si noi urechea, asa cum faceti voi, la vocea Antenei 3 si sa judecam cu minte unui securist! Nu zau!

Noi trebuie sa calcam in picioare eroii zilei de azi, la indemnul securistului si a trepadusilor lui, sa-i judecam cu argumentele securistului si nicidecum prin ce fac sub ochii nostri acesti adevarati eroi, batjocoriti si umiliti.

Pana sa luam masuri la somatia Antenei 3, noi vrem o cercetare impartiala si obiectiva, noi acceptam argumentele disidentului si condamnatului politic Radu Filipescu si ne tinem departe de manipularile unui post de televiziune ce a devenit sediul secret al guvernului Romaniei. Daca tot vorbim de institutii paralele, la Antena 3 trebuie sa ne uitam, nu in alta parte.

Cui ne indeamna sa gandim si sa actionam dupa comandamentele Antenei 3, ii spunem: continuati sa motaiti in fata televizoarelor si uitati ca ne-ati cunoscut vreodata!”. (I.P.)

Leave a Reply