BREAKING NEWS! Presedinta Curtii de Apel Timisoara, Erica Nistor, are toate sansele de a promova concursul de judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie    O noua iesire "academica" a primarului Nicolae Robu la adresa celor care sustin ca Timisoara a ramas fara apa calda: "Cat de mizerabil poti sa fii!?"    Scandalul de coruptie de la Protectia Consumatorului Timis a fost declansat de o plangere penala depusa la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis de comisarul sef adjunct Mihaela Ispas, pe persoana fizica, nu in calitate de conducator al institutiei    Sorin Grindeanu este acuzat ca angajeaza la ANCOM foste manechine si fiice de baroni PSD, dupa criterii secrete, pe care nu doreste sa le discute cu nimeni    Una dintre firmele de consultanta ale presedintelui USR, Dan Barna, a incasat din contracte cu statul, in perioada guvernelor PSD, peste 400.000 de euro    In Romania se platesc, anual, aproape 160.000 de pensii speciale, in valoare de 9 miliarde de lei

Un judecator din Timis, acuzat de abateri disciplinare repetate de catre Inspectia Judiciara! Dosarul sau a ajuns pe rolul CSM

Un judecator din cadrul Judecatoriei Sannicolau Mare a fost citat, pentru termenul din 10 aprilie, la Sectia pentru judecatori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii, pentru a raspunde acuzatiilor de natura disciplinara aduse de inspectorii Inspectiei Judiciare.

Dosarul 13/J/2018, in care judecatoarea Lazau Mihaela va trebui sa raspunda acuzatiilor din raportul disciplinar intocmit de inspectorii veniti in control la instanta din Sannicolau Mare, se refera la incalcarea art. 99, lit. c), h) si t) din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor.

Este vorba despre exercitarea functiei cu rea-credinta sau grava neglijenta, daca fapta nu intruneste elementele constitutive ale unei infractiuni, nerespectarea dispozitiilor legale privitoare la solutionarea cauzelor cu celeritate, dar si atitudini nedemne in timpul exercitarii atributiilor de serviciu fata de colegi, avocati, inspectori judiciari, experti, martori, justitiabili ori reprezentanti ai altor institutii.

Reamintim ca, saptamana trecuta, un alt magistrat din Sannicolau Mare, procurorul Pavel Vrabete, a fost sanctionat cu avertisment de catre CSM, in urma judecarii unui raport disciplinar pe care i l-a “dedicat” Inspectia Judiciara. (G.I.)

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: