BREAKING NEWS! Presedinta Curtii de Apel Timisoara, Erica Nistor, are toate sansele de a promova concursul de judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie    O noua iesire "academica" a primarului Nicolae Robu la adresa celor care sustin ca Timisoara a ramas fara apa calda: "Cat de mizerabil poti sa fii!?"    Scandalul de coruptie de la Protectia Consumatorului Timis a fost declansat de o plangere penala depusa la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis de comisarul sef adjunct Mihaela Ispas, pe persoana fizica, nu in calitate de conducator al institutiei    Sorin Grindeanu este acuzat ca angajeaza la ANCOM foste manechine si fiice de baroni PSD, dupa criterii secrete, pe care nu doreste sa le discute cu nimeni    Una dintre firmele de consultanta ale presedintelui USR, Dan Barna, a incasat din contracte cu statul, in perioada guvernelor PSD, peste 400.000 de euro    In Romania se platesc, anual, aproape 160.000 de pensii speciale, in valoare de 9 miliarde de lei

ALERTA! Planul Rosu de Interventie, activat in Timis. Desfasurare masiva a fortelor de interventie, dupa ce un tren care transporta substante toxice a lovit un autocar si a sarit de pe sine

In Timis s-a activat Planul Rosu de Interventie, marti dimineata, dupa ce un marfar care transporta substante toxice a lovit un autocar, in localitatea Lovrin, la trecerea la nivel cu calea ferata de pe DN 6, si a sarit de pe sine.

La fata locului s-au deplasat, in cea mai mare viteza, echipaje ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta “Banat” al judetului Timis, ambulante, echipaje ale Politiei, totodata fiind mobilizat in teren si elicopterul SMURD.

”S-a intervenit cu 5 autospeciale de stingere, o autospecială CBRN, o autospeciala de descarcerare grea, 4 autospeciale de stingere din cadrul Serviciilor Voluntare pentru Situatii de Urgenta, echipaje de politie, echipaje SAJ, un elicopter SMURD, echipaje de politie transporturi CF”, a transmis Elena Megherea, purtatorul de cuvant al ISU Timis.

Toata aceasta desfasurare masiva de forte a avut loc in cadrul unui exercitiu in care s-a testat Planul Rosu de Interventie, verificarea timpilor de raspuns la asemenea alerte si imbunatatirea colaborarii interinstitutionale pe timpul interventiei.

Scenariul exercitiului a presupus simularea unui accident feroviar intre un tren care transporta 5 vagoane cisterna cu acid clorhidric lichid si un autocar cu 17 persoane. (M.I.)

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: