ALERTA! Planul Rosu de Interventie, activat in Timis. Desfasurare masiva a fortelor de interventie, dupa ce un tren care transporta substante toxice a lovit un autocar si a sarit de pe sine

In Timis s-a activat Planul Rosu de Interventie, marti dimineata, dupa ce un marfar care transporta substante toxice a lovit un autocar, in localitatea Lovrin, la trecerea la nivel cu calea ferata de pe DN 6, si a sarit de pe sine.


La fata locului s-au deplasat, in cea mai mare viteza, echipaje ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta “Banat” al judetului Timis, ambulante, echipaje ale Politiei, totodata fiind mobilizat in teren si elicopterul SMURD.

”S-a intervenit cu 5 autospeciale de stingere, o autospecială CBRN, o autospeciala de descarcerare grea, 4 autospeciale de stingere din cadrul Serviciilor Voluntare pentru Situatii de Urgenta, echipaje de politie, echipaje SAJ, un elicopter SMURD, echipaje de politie transporturi CF”, a transmis Elena Megherea, purtatorul de cuvant al ISU Timis.

Toata aceasta desfasurare masiva de forte a avut loc in cadrul unui exercitiu in care s-a testat Planul Rosu de Interventie, verificarea timpilor de raspuns la asemenea alerte si imbunatatirea colaborarii interinstitutionale pe timpul interventiei.

Scenariul exercitiului a presupus simularea unui accident feroviar intre un tren care transporta 5 vagoane cisterna cu acid clorhidric lichid si un autocar cu 17 persoane. (M.I.)

 

Leave a Reply