BREAKING NEWS! Procuroarea Ramona Bulcu, fostul purtator de cuvant al Parchetului General, s-a sinucis, sarind de la etajul 5 al institutiei     Presedinta Tribunalului Timis, judecatoarea Adriana Stoicescu, mesaj cu semnificatii biblice inainte de Paste: „Niciodata nu ne vom face bine daca nu ne vom accepta pacatele”     Primaria Timisoara a pierdut, in prima instanta, procesul cu firma din Pascani care a reabilitat tramvaiele Armonia si este buna de plata, pe langa suma din contract, cu 730.000 de euro     Presedintele ANCOM, Sorin Grindeanu, nu este de acord cu metoda "ghilotina" folosita de primarul Timisoarei pentru a rezolva problema cablurilor aeriene: "Autoritatile publice si operatorii de comunicatii au la dispozitie cadrul legal in limitele caruia sa actioneze"    Meteorologii anunta cod galben de ploi torentiale si vijelii in 25 de judete, printre care si Timisul, de sambata la pranz pana duminica la ora 18    Maicutele de la Manastirea Sag au vopsit 1000 de oua in foi de ceapa rosie, care vor fi oferite credinciosilor la slujba de Inviere

ALERTA! Planul Rosu de Interventie, activat in Timis. Desfasurare masiva a fortelor de interventie, dupa ce un tren care transporta substante toxice a lovit un autocar si a sarit de pe sine

In Timis s-a activat Planul Rosu de Interventie, marti dimineata, dupa ce un marfar care transporta substante toxice a lovit un autocar, in localitatea Lovrin, la trecerea la nivel cu calea ferata de pe DN 6, si a sarit de pe sine.

La fata locului s-au deplasat, in cea mai mare viteza, echipaje ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta “Banat” al judetului Timis, ambulante, echipaje ale Politiei, totodata fiind mobilizat in teren si elicopterul SMURD.

”S-a intervenit cu 5 autospeciale de stingere, o autospecială CBRN, o autospeciala de descarcerare grea, 4 autospeciale de stingere din cadrul Serviciilor Voluntare pentru Situatii de Urgenta, echipaje de politie, echipaje SAJ, un elicopter SMURD, echipaje de politie transporturi CF”, a transmis Elena Megherea, purtatorul de cuvant al ISU Timis.

Toata aceasta desfasurare masiva de forte a avut loc in cadrul unui exercitiu in care s-a testat Planul Rosu de Interventie, verificarea timpilor de raspuns la asemenea alerte si imbunatatirea colaborarii interinstitutionale pe timpul interventiei.

Scenariul exercitiului a presupus simularea unui accident feroviar intre un tren care transporta 5 vagoane cisterna cu acid clorhidric lichid si un autocar cu 17 persoane. (M.I.)

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: