BREAKING NEWS! Cosmin Titis, 30 de ani, din Lupeni, a fost retinut de politisti, dupa ce a injunghiat mortal o tanara in varsta de 20 de ani, in parcul din spatele Catedralei Mitropolitate din Timisoara    Un tanar a dezumflat rotile a doua autospeciale de politie aflate in fata Sectiei 3 Timisoara, reusind sa dispara inainte de a fi prins    Organizatorii festivalului Eufonia au organizat in Penitenciarul Timisoara un recital de muzica clasica, unde muziciani din cinci tari au cantat la vioara, pian, oboi, flaut si violoncel    13 persoane din Giurgiu - politisti si instructori auto - sunt audiate, vineri, la DNA, fiind suspectate ca au primit mita pentru eliberarea permiselor de conducere auto     Klaus Iohannis si Dan Barna isi depun, vineri, oficial, candidatura pentru Cotroceni, fiind asteptati la BEC, după ce ieri s-au inscris in cursa Viorica Dancila si Theodor Paleologu    Trenul Regio care circula pe relatia Vatra Dornei- Bistrita a accidentat, vineri dimineata, 13 vaci care au patruns pe gabaritul caii ferate intre statiile Caila si Sintereag

ALERTA! Planul Rosu de Interventie, activat in Timis. Desfasurare masiva a fortelor de interventie, dupa ce un tren care transporta substante toxice a lovit un autocar si a sarit de pe sine

In Timis s-a activat Planul Rosu de Interventie, marti dimineata, dupa ce un marfar care transporta substante toxice a lovit un autocar, in localitatea Lovrin, la trecerea la nivel cu calea ferata de pe DN 6, si a sarit de pe sine.

La fata locului s-au deplasat, in cea mai mare viteza, echipaje ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta “Banat” al judetului Timis, ambulante, echipaje ale Politiei, totodata fiind mobilizat in teren si elicopterul SMURD.

”S-a intervenit cu 5 autospeciale de stingere, o autospecială CBRN, o autospeciala de descarcerare grea, 4 autospeciale de stingere din cadrul Serviciilor Voluntare pentru Situatii de Urgenta, echipaje de politie, echipaje SAJ, un elicopter SMURD, echipaje de politie transporturi CF”, a transmis Elena Megherea, purtatorul de cuvant al ISU Timis.

Toata aceasta desfasurare masiva de forte a avut loc in cadrul unui exercitiu in care s-a testat Planul Rosu de Interventie, verificarea timpilor de raspuns la asemenea alerte si imbunatatirea colaborarii interinstitutionale pe timpul interventiei.

Scenariul exercitiului a presupus simularea unui accident feroviar intre un tren care transporta 5 vagoane cisterna cu acid clorhidric lichid si un autocar cu 17 persoane. (M.I.)

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: