BREAKING NEWS! Presedinta Curtii de Apel Timisoara, Erica Nistor, are toate sansele de a promova concursul de judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie    O noua iesire "academica" a primarului Nicolae Robu la adresa celor care sustin ca Timisoara a ramas fara apa calda: "Cat de mizerabil poti sa fii!?"    Scandalul de coruptie de la Protectia Consumatorului Timis a fost declansat de o plangere penala depusa la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis de comisarul sef adjunct Mihaela Ispas, pe persoana fizica, nu in calitate de conducator al institutiei    Sorin Grindeanu este acuzat ca angajeaza la ANCOM foste manechine si fiice de baroni PSD, dupa criterii secrete, pe care nu doreste sa le discute cu nimeni    Una dintre firmele de consultanta ale presedintelui USR, Dan Barna, a incasat din contracte cu statul, in perioada guvernelor PSD, peste 400.000 de euro    In Romania se platesc, anual, aproape 160.000 de pensii speciale, in valoare de 9 miliarde de lei

Falsuri mioritice la Parlamentul European! Un fost eurodeputat din Romania, trimis in judecata pentru o “teapa” de peste 50.000 de euro

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au decis trimiterea in judecata a fostului europarlamentar Constantin Petru Luhan, care a depus mai multe documente false, printre care bonuri fiscale si bilete de avion, prin care a solicitat rambursarea unor cheltuieli de transport nejustificate. Prejudiciul estimat de procurori este de peste 50.000 de euro.

Procurorii sustin ca, in perioada 17 martie 2010 – 06 martie 2012, Petru Constantin Luhan, in calitatea de membru in Parlamentul European, cu rea-credinta, a depus la Parlamentul European 37 de cereri false prin care a solicitat rambursarea unor cheltuieli de transport.

“La cererile respective, inculpatul a atasat mai multe documente justificative (facturi fiscale, chitante, bonuri de combustibil) avand acelasi caracter ilicit, prin care: s-au supraevaluat costurile unor bilete de avion, s-au atestat deplasari cu autoturismul intre localitatea de domiciliu a inculpatului si locul de munca, in principiu orasele Strasbourg sau Bruxelles, deplasari care, in realitate, erau efectuate cu avionul”, se precizeaza intr-un comunicat al DNA.

Procurorii anticoruptie mai spun ca, urmare a acestor demersuri, inculpatul Luhan Petru Constantin a obtinut pe nedrept de la Parlamentul European suma 50.368 euro. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucuresti. (V.E.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: