BREAKING NEWS! Procuroarea Ramona Bulcu, fostul purtator de cuvant al Parchetului General, s-a sinucis, sarind de la etajul 5 al institutiei     Presedinta Tribunalului Timis, judecatoarea Adriana Stoicescu, mesaj cu semnificatii biblice inainte de Paste: „Niciodata nu ne vom face bine daca nu ne vom accepta pacatele”     Primaria Timisoara a pierdut, in prima instanta, procesul cu firma din Pascani care a reabilitat tramvaiele Armonia si este buna de plata, pe langa suma din contract, cu 730.000 de euro     Presedintele ANCOM, Sorin Grindeanu, nu este de acord cu metoda "ghilotina" folosita de primarul Timisoarei pentru a rezolva problema cablurilor aeriene: "Autoritatile publice si operatorii de comunicatii au la dispozitie cadrul legal in limitele caruia sa actioneze"    Meteorologii anunta cod galben de ploi torentiale si vijelii in 25 de judete, printre care si Timisul, de sambata la pranz pana duminica la ora 18    Maicutele de la Manastirea Sag au vopsit 1000 de oua in foi de ceapa rosie, care vor fi oferite credinciosilor la slujba de Inviere

Falsuri mioritice la Parlamentul European! Un fost eurodeputat din Romania, trimis in judecata pentru o “teapa” de peste 50.000 de euro

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au decis trimiterea in judecata a fostului europarlamentar Constantin Petru Luhan, care a depus mai multe documente false, printre care bonuri fiscale si bilete de avion, prin care a solicitat rambursarea unor cheltuieli de transport nejustificate. Prejudiciul estimat de procurori este de peste 50.000 de euro.

Procurorii sustin ca, in perioada 17 martie 2010 – 06 martie 2012, Petru Constantin Luhan, in calitatea de membru in Parlamentul European, cu rea-credinta, a depus la Parlamentul European 37 de cereri false prin care a solicitat rambursarea unor cheltuieli de transport.

“La cererile respective, inculpatul a atasat mai multe documente justificative (facturi fiscale, chitante, bonuri de combustibil) avand acelasi caracter ilicit, prin care: s-au supraevaluat costurile unor bilete de avion, s-au atestat deplasari cu autoturismul intre localitatea de domiciliu a inculpatului si locul de munca, in principiu orasele Strasbourg sau Bruxelles, deplasari care, in realitate, erau efectuate cu avionul”, se precizeaza intr-un comunicat al DNA.

Procurorii anticoruptie mai spun ca, urmare a acestor demersuri, inculpatul Luhan Petru Constantin a obtinut pe nedrept de la Parlamentul European suma 50.368 euro. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucuresti. (V.E.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: