BREAKING NEWS! Presedinta Curtii de Apel Timisoara, Erica Nistor, are toate sansele de a promova concursul de judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie    O noua iesire "academica" a primarului Nicolae Robu la adresa celor care sustin ca Timisoara a ramas fara apa calda: "Cat de mizerabil poti sa fii!?"    Scandalul de coruptie de la Protectia Consumatorului Timis a fost declansat de o plangere penala depusa la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis de comisarul sef adjunct Mihaela Ispas, pe persoana fizica, nu in calitate de conducator al institutiei    Sorin Grindeanu este acuzat ca angajeaza la ANCOM foste manechine si fiice de baroni PSD, dupa criterii secrete, pe care nu doreste sa le discute cu nimeni    Una dintre firmele de consultanta ale presedintelui USR, Dan Barna, a incasat din contracte cu statul, in perioada guvernelor PSD, peste 400.000 de euro    In Romania se platesc, anual, aproape 160.000 de pensii speciale, in valoare de 9 miliarde de lei

Dosarul CD PIRAT! Parchetul de pe langa Tribunalul Timis a inceput audierile in dosarul in care directorul Filarmonicii “Banatul” Timisoara este acuzat de comiterea mai multor infractiuni

Procurorul Alina Mirea, de la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis, a dispus inceperea audierilor in dosarul 789/P/2018, in care directorul Filarmonicii “Banatul” Timisoara este acuzat de comiterea mai multor infractiuni.

Sesizarea penala impotriva lui Ioan Garboni a fost depusa, anul trecut, de catre unul dintre membrii de sindicat, dupa ce s-a descoperit ca un CD pirat cu piese specifice Craciunului, interpretate de orchestra Filarmonicii “Banatul”, se comercializeaza pe internet la pretul de 19,50 euro.

“Comerciantul este, de undeva, din Olanda si nu stim modul in care a intrat in posesia acestor piese si cine din conducerea Filarmonicii “Banatul” incaseaza banii pentru drepturile de autor cuveniti muzicienilor. Ca un semn ca vorbim despre nereguli, acest CD nu este livrat in Romania”, ne-a declarat, la vremea respectiva, unul dintre muzicienii care au participat la concertul furat.

Conducatorul Filarmonicii “Banatul” este acuzat de comiterea mai multor infractiuni, printre care evaziune fiscala, delapidare, abuz in serviciu, conflict de interese si fals, iar probatoriul a fost suplimentat, in ultima perioada, si cu alte nereguli.

Printre acestea, spun reclamantii, s-ar numara si inchirierea de scaune si a unei instalatii de sunet de la o firma din Dumbravita, pentru care s-ar fi platit o suma de ordinul zecilor de mii de euro. Doar ca, recuzita de concert inchiriata pe o suma enorma ar apartine, de fapt, Filarmonicii “Banatul”.

Ofiterul de politie judiciara Cosmin Golimba, de la Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul IPJ Timis, a inceput audierile, luni, cu secretarul sindicatului, unul dintre oamenii incomozi din institutia de cultura pe care Ioan Garboni l-a “bagat” in Comisia de disciplina.

Pana la redactarea acestui articol, nu am reusit sa aflam si opinia directorului Filarmonicii din Timisoara despre acest dosar. (Vlad Enciu)

Leave a Reply

%d bloggers like this: