BREAKING NEWS! Procuroarea Ramona Bulcu, fostul purtator de cuvant al Parchetului General, s-a sinucis, sarind de la etajul 5 al institutiei     Presedinta Tribunalului Timis, judecatoarea Adriana Stoicescu, mesaj cu semnificatii biblice inainte de Paste: „Niciodata nu ne vom face bine daca nu ne vom accepta pacatele”     Primaria Timisoara a pierdut, in prima instanta, procesul cu firma din Pascani care a reabilitat tramvaiele Armonia si este buna de plata, pe langa suma din contract, cu 730.000 de euro     Presedintele ANCOM, Sorin Grindeanu, nu este de acord cu metoda "ghilotina" folosita de primarul Timisoarei pentru a rezolva problema cablurilor aeriene: "Autoritatile publice si operatorii de comunicatii au la dispozitie cadrul legal in limitele caruia sa actioneze"    Meteorologii anunta cod galben de ploi torentiale si vijelii in 25 de judete, printre care si Timisul, de sambata la pranz pana duminica la ora 18    Maicutele de la Manastirea Sag au vopsit 1000 de oua in foi de ceapa rosie, care vor fi oferite credinciosilor la slujba de Inviere

Dosarul CD PIRAT! Parchetul de pe langa Tribunalul Timis a inceput audierile in dosarul in care directorul Filarmonicii “Banatul” Timisoara este acuzat de comiterea mai multor infractiuni

Procurorul Alina Mirea, de la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis, a dispus inceperea audierilor in dosarul 789/P/2018, in care directorul Filarmonicii “Banatul” Timisoara este acuzat de comiterea mai multor infractiuni.

Sesizarea penala impotriva lui Ioan Garboni a fost depusa, anul trecut, de catre unul dintre membrii de sindicat, dupa ce s-a descoperit ca un CD pirat cu piese specifice Craciunului, interpretate de orchestra Filarmonicii “Banatul”, se comercializeaza pe internet la pretul de 19,50 euro.

“Comerciantul este, de undeva, din Olanda si nu stim modul in care a intrat in posesia acestor piese si cine din conducerea Filarmonicii “Banatul” incaseaza banii pentru drepturile de autor cuveniti muzicienilor. Ca un semn ca vorbim despre nereguli, acest CD nu este livrat in Romania”, ne-a declarat, la vremea respectiva, unul dintre muzicienii care au participat la concertul furat.

Conducatorul Filarmonicii “Banatul” este acuzat de comiterea mai multor infractiuni, printre care evaziune fiscala, delapidare, abuz in serviciu, conflict de interese si fals, iar probatoriul a fost suplimentat, in ultima perioada, si cu alte nereguli.

Printre acestea, spun reclamantii, s-ar numara si inchirierea de scaune si a unei instalatii de sunet de la o firma din Dumbravita, pentru care s-ar fi platit o suma de ordinul zecilor de mii de euro. Doar ca, recuzita de concert inchiriata pe o suma enorma ar apartine, de fapt, Filarmonicii “Banatul”.

Ofiterul de politie judiciara Cosmin Golimba, de la Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul IPJ Timis, a inceput audierile, luni, cu secretarul sindicatului, unul dintre oamenii incomozi din institutia de cultura pe care Ioan Garboni l-a “bagat” in Comisia de disciplina.

Pana la redactarea acestui articol, nu am reusit sa aflam si opinia directorului Filarmonicii din Timisoara despre acest dosar. (Vlad Enciu)

Leave a Reply

%d bloggers like this: