BREAKING NEWS! Presedinta Curtii de Apel Timisoara, Erica Nistor, are toate sansele de a promova concursul de judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie    O noua iesire "academica" a primarului Nicolae Robu la adresa celor care sustin ca Timisoara a ramas fara apa calda: "Cat de mizerabil poti sa fii!?"    Scandalul de coruptie de la Protectia Consumatorului Timis a fost declansat de o plangere penala depusa la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis de comisarul sef adjunct Mihaela Ispas, pe persoana fizica, nu in calitate de conducator al institutiei    Sorin Grindeanu este acuzat ca angajeaza la ANCOM foste manechine si fiice de baroni PSD, dupa criterii secrete, pe care nu doreste sa le discute cu nimeni    Una dintre firmele de consultanta ale presedintelui USR, Dan Barna, a incasat din contracte cu statul, in perioada guvernelor PSD, peste 400.000 de euro    In Romania se platesc, anual, aproape 160.000 de pensii speciale, in valoare de 9 miliarde de lei

Staretul Manastirii Partos, ieromonahul Varlaam Almajanu, a devenit Membru de Onoarea al Academiei Pontificale Mariane Internationale

Prima editie a Simpozionului International de Mariologie Bizantina organizata, recent, la Timisoara, a adus o importanta distinctie bisericeasca unui calugar cu rang de preot care slujeste la o manastire din Timis.

Astfe, in dupa amiaza zilei de joi, 11 aprilie, intr-un mediu distins, alaturi de cativa confrati preoti si teologi, staretul Manastirii Partos, ieromonahul Varlaam Almajanu, a primit titlul de Membru de Onoare al Academiei Pontificale Mariane Internationale, una din cele sapte prodigioase Academii pontificale coordonate de catre Congregatia pentru cultura a Sfantului Scaun, Roma.

Titlul a fost acordat de catre Presedintele Academiei, Pr. Prof. Dr. Stefano Maria Cecchin OFM, care din anul 2017 o conduce, in urma numirii de catre Papa Francisc.

In cadrul Simpozionului a fost prezentata de catre parintele staret conferinta: “Sfanta Fecioara Maria in ceasul Bunei Vestiri, un portret interior – confruntarea cu Cuvantul”.

Reamintim ca, in ultimii ani, Manastirea de la Partos, unde este inmormantat Sfantul Iosif cel Nou de la Partos, mitropolit al Banatului intre anii 1650-1653, a devenit un loc de pelerinaj pentru mii de credinciosi din toata tara. (Mara Ion)

Leave a Reply

%d bloggers like this: