BREAKING NEWS! Procuroarea Ramona Bulcu, fostul purtator de cuvant al Parchetului General, s-a sinucis, sarind de la etajul 5 al institutiei     Presedinta Tribunalului Timis, judecatoarea Adriana Stoicescu, mesaj cu semnificatii biblice inainte de Paste: „Niciodata nu ne vom face bine daca nu ne vom accepta pacatele”     Primaria Timisoara a pierdut, in prima instanta, procesul cu firma din Pascani care a reabilitat tramvaiele Armonia si este buna de plata, pe langa suma din contract, cu 730.000 de euro     Presedintele ANCOM, Sorin Grindeanu, nu este de acord cu metoda "ghilotina" folosita de primarul Timisoarei pentru a rezolva problema cablurilor aeriene: "Autoritatile publice si operatorii de comunicatii au la dispozitie cadrul legal in limitele caruia sa actioneze"    Meteorologii anunta cod galben de ploi torentiale si vijelii in 25 de judete, printre care si Timisul, de sambata la pranz pana duminica la ora 18    Maicutele de la Manastirea Sag au vopsit 1000 de oua in foi de ceapa rosie, care vor fi oferite credinciosilor la slujba de Inviere

Staretul Manastirii Partos, ieromonahul Varlaam Almajanu, a devenit Membru de Onoarea al Academiei Pontificale Mariane Internationale

Prima editie a Simpozionului International de Mariologie Bizantina organizata, recent, la Timisoara, a adus o importanta distinctie bisericeasca unui calugar cu rang de preot care slujeste la o manastire din Timis.

Astfe, in dupa amiaza zilei de joi, 11 aprilie, intr-un mediu distins, alaturi de cativa confrati preoti si teologi, staretul Manastirii Partos, ieromonahul Varlaam Almajanu, a primit titlul de Membru de Onoare al Academiei Pontificale Mariane Internationale, una din cele sapte prodigioase Academii pontificale coordonate de catre Congregatia pentru cultura a Sfantului Scaun, Roma.

Titlul a fost acordat de catre Presedintele Academiei, Pr. Prof. Dr. Stefano Maria Cecchin OFM, care din anul 2017 o conduce, in urma numirii de catre Papa Francisc.

In cadrul Simpozionului a fost prezentata de catre parintele staret conferinta: “Sfanta Fecioara Maria in ceasul Bunei Vestiri, un portret interior – confruntarea cu Cuvantul”.

Reamintim ca, in ultimii ani, Manastirea de la Partos, unde este inmormantat Sfantul Iosif cel Nou de la Partos, mitropolit al Banatului intre anii 1650-1653, a devenit un loc de pelerinaj pentru mii de credinciosi din toata tara. (Mara Ion)

Leave a Reply

%d bloggers like this: