PROTEST. Taximetristii din Timisoara participa la mitingul anti-Uber de la Bucuresti. “Nu intelegem de ce un vicepremier ii asigura pe “pirati” ca le va rezolva problema prin OUG!”

Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR) protesteaza, din nou, astazi, in Piata Victoriei din Bucuresti, fata de intentia autoritatilor de a emite o ordonanta de urgenta care, potrivit transportatorilor, ar mentine pirateria in transportul public de persoane.


La protest participa si un grup numeros de taximetristi din Timisoara, in frunte cu Teodor Pesteleu, presedintele COTAR, Filiala Timis.

“Cerem Guvernului sa renunte la OUG pentru legalizarea pirateriei in transportul rutier de persoane si nu intelegem de ce un vicepremier ii asigura pe ‘pirati’ ca le va rezolva problema prin OUG si explica necesitatea legiferarii prin ordonante de urgenta ca necesitate, motivand urgenta prin faptul ca presedintele Romaniei trimite legile Parlamentului inapoi, pentru modificare.

Daniel Suciu, ministru al Dezvoltarii si vicepremier, a facut declaratii din care reiese ca s-a ocupat direct de construirea cadrului legislativ pentru mentinerea pe piata a platformelor care fac de mai multi ani transport ilegal, neautorizat si nefiscalizat, iar protestul nostru este impotriva acestor practici care deja sunt la vedere”, a declarat Teodor Pesteleu.

Protestul se va intinde pe toata durata zilei, pana la ora 18, rastimp in care, in Piata Victoriei, ar putea fi aduse peste 5.000 de masini. (V.E.)

Leave a Reply