BREAKING NEWS! Procuroarea Ramona Bulcu, fostul purtator de cuvant al Parchetului General, s-a sinucis, sarind de la etajul 5 al institutiei     Presedinta Tribunalului Timis, judecatoarea Adriana Stoicescu, mesaj cu semnificatii biblice inainte de Paste: „Niciodata nu ne vom face bine daca nu ne vom accepta pacatele”     Primaria Timisoara a pierdut, in prima instanta, procesul cu firma din Pascani care a reabilitat tramvaiele Armonia si este buna de plata, pe langa suma din contract, cu 730.000 de euro     Presedintele ANCOM, Sorin Grindeanu, nu este de acord cu metoda "ghilotina" folosita de primarul Timisoarei pentru a rezolva problema cablurilor aeriene: "Autoritatile publice si operatorii de comunicatii au la dispozitie cadrul legal in limitele caruia sa actioneze"    Meteorologii anunta cod galben de ploi torentiale si vijelii in 25 de judete, printre care si Timisul, de sambata la pranz pana duminica la ora 18    Maicutele de la Manastirea Sag au vopsit 1000 de oua in foi de ceapa rosie, care vor fi oferite credinciosilor la slujba de Inviere

Un agent de la ITPF Timisoara a fost dat afara din Politie, dupa ce a adunat 79 de absente nemotivate. VEZI ce a decis instanta

Curtea de Apel Timisoara a dat verdictul final in dosarul excluderii din Politia Romana a unui agent din Timisoara, sub motivatia ca a lipsit nemotivat de la serviciu nu mai putin de 79 de zile.

Instanta a decis ca Ramona Demeter, agent III la Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara, Sectorul Politiei de Frontiera Jimbolia, nu-si mai poate continua cariera de politist, ci va trebui sa faca o reconversie profesionala.

“Respinge recursul declarat de recurenta–reclamanta Demeter Ramona impotriva sentintei civile nr. 1098/28 iunie 2018 pronuntata de Tribunalul Timis, in dosarul nr. 7616/30/2017, in contradictoriu cu intimatii-parati Inspectoratul General al Politiei de Frontiera si Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara”, se mentioneaza in decizia judecatorilor.

Desfacerea contractului de munca a politistei a survenit, in septembrie 2017, in urma cercetarii disciplinare care a stabilit ca tanara a absentat nemotivat timp de 79 de zile. In zadar a incercat Demeter Ramona sa-si convinga sefii ca in aceasta perioada a fost la tratament intr-un spital din Dubai, pentru ca nu putut prezenta documente medicale in acest sens.

„Raportul medical emis in data de 13.12.2016 de catre Spitalul Emiratelor, depus de reclamanta in motivarea absentei de la program, reprezinta o evaluare a starii sale de sanatate, dar nu atesta internarea in spital sau acordarea unui concediu medical”, au sesizat judecatorii care au solutionat acest dosar.

In acest sens, Curtea de Apel Timisoara a apreciat ca circumstantele in care s-a produs absenta reclamantei de la serviciu reflecta o atitudine subiectiva, incompatibila cu statutul de politist.

Concluzia judecatorilor s-a bazat si pe un document depus la dosar de IGPF, in care se arata ca atitudinea Ramonei Demeter nu denota respect si aplecare fata de meserie, de colegii care isi indeplinesc in mod constant si constiincios atributiile de serviciu, dar si fata de superiorii care i-au aratat intelegere in numeroase randuri.

“Chiar inainte de perioada indelungata de absenta nejustificata de la locul de munca (79 de zile calendaristice), beneficiase consecutiv de 60 de zile de suspendare si 32 de zile de concediu de odihna”, au mai precizat juristii IGPF, citati de adevarul.ro.

O absenta care a perturba activitatea de supraveghere a frontierei, in contextul fenomenului migrationist intens, mai spun superiorii Ramonei Demeter. Atitudinea de sfidare a fostei politiste, de acum, a mers pana la finala, tanara refuzand sa se prezinte in fata Comisiei de Disciplina pentru a se apara… (G.I.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: