Muzicienii Filarmonicii “Banatul”, obligati sa cante gratis si in afara programului stagiunii la festivalul Timfloralis. VEZI ce onorariu ar fi trebuit sa plateasca primaria pentru un asemenea concert

Un nou scandal pe lista abuzurilor manageriale de la Filarmonica “Banatul” din Timisoara, dupa ce muzicienii au fost anuntati ca, vineri seara, trebuie sa vina sa cante pro bono pe scena festivalului Timfloralis.


In conditiile in care numele Filarmonicii “Banatul” apare pe afisul evenimentului organizat de Primaria Timisoara, dar acest concert impus de directorul Ioan Garboni face parte din cantarile extra-stagiune, fara plata, artistii si-au anuntat intentia de a nu mai face munca patriotica.

Mai cu seama ca, in anii trecuti, muzicienii au acceptat sa cante doar dupa semnarea unor contracte individuale, cu clauze clare privind plata prestatiei de pe scena.

“Am cerut sa ni se comunice dispozitia primarului Timisoarei prin care suntem solicitati sa participam la acest eveniment, dar nu am primit niciun raspuns. Conform Contractului Colectiv de Munca, recent semnat, trebuia sa fim anuntati cu cel putin 30 de zile prin afisare, despre deciziile in baza carora trebuie sa participam la aceasta manifestare. Desi am cerut in scris aceste informatii, conducerea filarmonicii refuza sa le prezinte, creand suspiciuni asupra corectitudinii cu care se desfasoara acest eveniment. Precizam ca la concertele Timfloralis anterioare, participarea noastra s-a facut in baza unor contracte individuale”, se precizeaza intr-un comunicat al Sindicatului Filarmonicii “Banatul” Timisoara.

Conform unor surse din randul muzicienilor, in anii trecuti, concertul de pe scena Timfloralis era bugetat cu suma de 50.000 de lei, bani cu care se plateau artistii. (Mara Ion)

Sursa foto: radiotimisoara.ro

One thought on “Muzicienii Filarmonicii “Banatul”, obligati sa cante gratis si in afara programului stagiunii la festivalul Timfloralis. VEZI ce onorariu ar fi trebuit sa plateasca primaria pentru un asemenea concert

  1. Artistii astia, ar trebui sa-si caute un job la vreo fabrica. Nu merita nici 300 Ron pe seara, ei find atat de slabi incat ei ar trebui sa isi plateasca audienta …
    La munca cu ei !!!

Leave a Reply