BREAKING NEWS! Sorin Avram, vames la PTF Stamora-Moravita, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzat de luare de mita in forma continuata    Deputatul Marian Cucsa a anuntat ca, impreuna cu alti patru colegi, si-au depus demisiile din grupul ALDE, astfel ca partidul lui Tariceanu ramana fara grup parlamentar in Camera Deputatilor    Initiativa legislativa a PMP care prevede ca persoanele condamnate penal sa nu poata ocupa demnitati publice, adoptata tacit de Senat, urmand ca votul final sa fie acordat in Camera Deputatilor    Societatea de Stiinte Istorice din Romania i-a confirmat la conducerea Filialei Timis pe Sorin Ionescu, directorul Colegiului National Banatean, in functia de presedinte, si Tiberiu Ciobanu, directorul Liceului Teoretic ”Vlad Tepes” Timisoara, in functia de vicepresedinte    Jurnalistul Radu Banciu a fost amendat cu 8.000 de lei de catre Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, dupa ce a comparat-o pe tenismena Serena Williams cu o maimuta    Pompierii de la ISU Banat au intervenit, marti dimineata, la Ghiroda, pentru a limita proportiile unui incendiu in care un autoturism a fost distrus complet, iar un microbuz - avariat in proportie de 50 la suta

Procurorul general Augustin Lazar, eliberat din functie! CSM a decis, astazi, cine va conduce Parchetul General in urmatoarele 2 luni

Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 19 aprilie a.c., decretul privind eliberarea din functia de procuror a domnului Augustin Lazar, procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, la data de 27 aprilie 2019 – pensionare.

Campania publica dusa impotriva asa-zisului “tortionar de la Aiud” a fost incununata de succes, asadar, iar Augustin Lazar a ales sa se pensioneze, renuntand la candidatura pentru un alt mandat in fruntea Parchetului General.

Tot astazi, Sectia pentru Procurori a CSM a decis ca Bogdan Licu, adjunctul lui Augustin Lazar, sa fie delegat pe functia de procuror general interimar pentru o perioada de doua luni.

“In sedinta Sectiei pentru procurori din data de 19.04.2019 s-a dispus delegarea domnului procuror Dimitrie Bogdan Licu, adjunct al Procurorului General al Romaniei, in functia de Procuror General al Romaniei pana la ocuparea functiei prin numire, dar nu mai mult de 2 luni”, transmite CSM.

In ciuda faptului ca, de regula, interimatul este asigurat de prim-adjunctul Parchetului General, care in prezent este Laura Oprean, procurorii din CSM au considerat ca Bogdan Licu are mai multa experienta manageriala la nivelul Parchetului General, potrivit surselor mentionate.

Dupa demisia lui Tiberiu Nitu, Bogdan Licu a preluat interimatul, fiind cel care a solicitat redeschiderea dosarului Revolutiei, trimis recent in judecata. (G.I.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: