BREAKING NEWS! Traian Basescu a declarat, la Timisoara, inainte de lansarea candidatilor pentru europarlamentare, ca PMP ar putea obtine un procent de peste 7% la alegerile de duminica viitoare    Traian Basescu a exemplificat, intr-o conferinta de presa sustinuta la Timisoara, dublul standard folosit de Uniunea Europeana: in timp ce fermierii romani primesc o subventie de 3.000 de euro la hectarul de rosii, spaniolii primesc dublu    Primarii din GRAL Timis s-au plans prsedintelui Klaus Iohannis ca nu sunt consultati cand, la Bucuresti, sunt luate decizii care privesc functionarea administratiilor locale    Extremistii unguri care au invelit in saci de gunoi crucile militarilor romani ingropati in cimitirul eroilor din Valea Uzului trebuie sa raspunda pentru profanare, a cerut Basescu, de la Timisoara    Organizatorii Untold si Neversea vor oferi bilete gratuite la spectacole celor care vin, in 25 si 26 mai, sa doneze sange in fata Facultatii de Electrotehnica din Timisoara     "Aici deja avem imaginea Romaniei lui Dragnea, cine nu e cu el va fi arestat!”, a spus presedintele Klaus Iohannis despre incidentul de la Topoloveni, cu protestatarii anti-PSD bagati in duba

Procurorul general Augustin Lazar, eliberat din functie! CSM a decis, astazi, cine va conduce Parchetul General in urmatoarele 2 luni

Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 19 aprilie a.c., decretul privind eliberarea din functia de procuror a domnului Augustin Lazar, procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, la data de 27 aprilie 2019 – pensionare.

Campania publica dusa impotriva asa-zisului “tortionar de la Aiud” a fost incununata de succes, asadar, iar Augustin Lazar a ales sa se pensioneze, renuntand la candidatura pentru un alt mandat in fruntea Parchetului General.

Tot astazi, Sectia pentru Procurori a CSM a decis ca Bogdan Licu, adjunctul lui Augustin Lazar, sa fie delegat pe functia de procuror general interimar pentru o perioada de doua luni.

“In sedinta Sectiei pentru procurori din data de 19.04.2019 s-a dispus delegarea domnului procuror Dimitrie Bogdan Licu, adjunct al Procurorului General al Romaniei, in functia de Procuror General al Romaniei pana la ocuparea functiei prin numire, dar nu mai mult de 2 luni”, transmite CSM.

In ciuda faptului ca, de regula, interimatul este asigurat de prim-adjunctul Parchetului General, care in prezent este Laura Oprean, procurorii din CSM au considerat ca Bogdan Licu are mai multa experienta manageriala la nivelul Parchetului General, potrivit surselor mentionate.

Dupa demisia lui Tiberiu Nitu, Bogdan Licu a preluat interimatul, fiind cel care a solicitat redeschiderea dosarului Revolutiei, trimis recent in judecata. (G.I.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: