TIMFLORALIS. Statuile vivante imbracate in flori de designerul vestimentar Simona Noroc, principala atractie a festivalului de la Timisoara

Cele mai frumoase flori si aranjamente florale din Romania pot fi admirate, in acest weekend, in centrul Timisoarei, unde se desfasoara cea de-a V-a editie a Festivalului Timfloralis.


Daca, in 2018, aceeasta feerie naturala de culori a atras peste 100.000 de vizitatori, in acest an se estimeaza ca numarul celor care vor lua cu asalt cele trei piete ultracentrale ale orasului de pe Bega sa fie mult mai mare.

Principalele atractii ale festivalului pot fi considerate aranjamentele florale care contin zeci de mii de fire de flori, dar, mai ales, proiectul statuilor vivante – “Check street art” – al designerilor Hoca Virag Francisca si Simona Noroc, in colaborare cu Bianca Negrea.

Astfel, cel mai scump aranjament ce poate fi admirat la Timfloralis se numeste “Pure happiness” si are forma unui carusel. Este amplasat pe platoul din fata Operei, iar designerul olandez care l-a creat a folosit 27.000 de fire de flori. Municipalitatea a alocat doar pentru realizarea acestui carusel nu mai putin de 38.000 de euro.

In Piata Victoriei, o alta atractie este Fantana cu Pesti care a fost impodobita cu 22.000 de flori. Proiectul a costat 17.000 de euro.

Un alt aranjament care s-a ridicat la pretul de 25.000 de euro este amplasat in Piata Unirii si se numeste “In cautarea fericirii”. Tot in Piata Unirii, fantana a fost impodobita cu “10.000 de zambete”, un proiect in valoare de aproximativ 22.000 de euro.

In Piata Libertatii, trecatorii se pot plimba pe o “alee a fericirii” realizata din mai multe arcade decorate cu 10.000 de flori viu colorate, proiect realizat de floristul Ioachim Erema, iar in zona de tranzitie dintre Piata Victoriei si Piata Libertatii, vizitatorii vor putea admira proiectul Alexandrei Luca “Happiness is a butterfly (Fericirea este un fluture)”. Dealtfel, “Fericirea” este si tema acestei editii a Festivalului Timfloralis.

“Toate proiectele sunt impresionante si executate dupa cele mai noi si in tendinta curente floristice. Echipele care au lucrat la aceste proiecte cuprind aproximativ 150 de persoane. Pregatirile si montajul au inceput de luni, dar la proiecte se lucreaza din luna decembrie.

In aceasta perioada este o cerere foarte mare pe bursa de flori, florile noastre au fost comandate inca din luna februarie. In jur de 200.000 de euro este bugetul pentru Timfloralis”, a declarat primarul Timisoarei, Nicolae Robu.

De asemenea, in Piata Operei a fost instalat si un foto corner, precum si o constructie florala care anunta venirea primaverii prin reproducerea abstracta a unui cuib. Programul din acest an al festivalului Timfloralis va cuprinde si numeroase demonstratii florale pe scena amplasata in Piata Victoriei.

“Multumim tuturor celor care s-au implicat in proiectul statuilor vivante de la Timfloralis! Numele celor care au muncit sunt foarte multe si sper sa nu scap vreunul.

Va asteptam, si astazi si maine, de la ora 17, sa admirati statuile vivante din Piata Victoriei, Piata Libertatii si Piata Unirii”, este invitatia lansata de Simona Noroc, creatoarea de moda care a realizat, in cea mai mare parte, superbele rochiile florale purtate de manechie la acest autentic banchet al primaverii. (Mara Ion)

This slideshow requires JavaScript.

 

Leave a Reply