ALERTA! Lucian Boncu, retinut pentru 24 de ore intr-un dosar de ucidere din culpa. Judecatorii il pot trimite direct la inchisoare, daca revoca masura suspendarii pedepsei dintr-un alt dosar

Politistii judiciaristi de la Serviciul Politiei Rutiere Timisoara, care instrumenteaza cazul uciderii din culpa in care este implicat Lucian Boncu, au decis ca se impune luarea unei masuri preventive in acest dosar.


Astfel, pentru a se preveni sustragerea de la urmarirea penala a suspectului, politistii au emis un mandat de retinere pentru 24 de ore, rastimp in care Lucian Boncu va fi introdus in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva din cadrul IPJ Timis.

De regula, cand anchetatorii emit un mandat de retinere, in termende 24 de ore urmeaza ca suspectul sa fie condus in fata judecatorului de drepturi si libertati, cu propunere de arestare preventiva. Ceea ce, foarte posibil, se va intampla si in cazul lui Lucian Boncu. Desi, acesta fiind in perioada de incercare a unei condamnari la 2 ani de inchisoare cu suspendare, suspendarea poate fi revocata si condamnatul – trimis dupa gratii sa-si ispaseasca pedeapsa.

Reamintim ca fostul campion la lupte libere, care controleaza lumea intrerlopa din Timisoara, este acuzat de ucidere din culpa, dupa ce a accidentat o batrana in varsta de 73 de ani, care a decedat la spital. Analizele de sange au relevat faptul ca autorul accidentului ar fi consumat droguri de mare risc, in 17 februarie, inainte de a se urca la volan si de a comite accidentul ucigas. Lucian Boncu a negat faptul ca este consumator de droguri, insa expertiza toxicologica l-a contrazis.

De altfel, in octombrie 2014, in urma unor descinderi ale ofiterilor BCCO Timisoara la membrii unei grupari de trafic de cocaina, au fost ridicati si dusi la audieri, alaturi de alti interlopi din Timisoara, atat Lucian Boncu, cat si prietenul sau, Adrian Herlas, ambii fiind suspectati de consum de droguri de mare risc.

“Nu am fost retinut, am fost doar chemat si audiat. Despre oricine se poate spune orice. Ce inseamna interlop? Eu am doua locuri de munca. Sunt profesor de sport. Cred ca se urmareste doar senzationalul. Este adevarat ca sunt cercetat pentru consum de droguri, dar lumea poate sa spun orice impotriva oricui. Nu am facut nimic rau”, a declarat Boncu, la vremea respectiva, pentru pressalert.ro. (G.I.)

UPDATE! Judecatorul de drepturi si libertati de la Judecătoria Timișoara a respins propunerea procurorilor de emitere a unui mandat de arestare si a decis plasarea sub control judiciar lui Lucian Boncu, masura care, cu siguranta, va fi contestata la instanta superioara de catre anchetatori.

Leave a Reply