Detinutii merituosi din Penitenciarul Timisoara isi vor petrece sarbatorile pascale in familie. VEZI ce activitati vor fi organizate in inchisoare

Persoanele private de libertate din Penitenciarul Timisoara vor participa, in perioada sarbatorilor pascale, la activitatile proiectului „Invierea lui Iisus Hristor, nadejdea invierii noastre”.


Potrivit purtatorului de cuvant al penitenciarului, subcomisarul Ramona Ilies, acest proiect are ca scop crearea unei atmosfere de celebrare a sarbatorilor pascale prin intermediul activitatilor de reintegrare sociala.

In acest sens, in Penitenciarul Timisoara sunt organizate o serie de activitati specifice acestei sarbatori, printre care impartirea Pastilor si a Luminii Sfinte la camerele de detinere, slujba religioasa oficiata de catre preotul unitatii, realizarea unor obiecte cu tema pascala confectionate de detinuti in cadrul atelierului de Quilling, vizite si pelerinaje la biserici si manastiri, precum si participarea unui grup de detinuti, in comunitate, la Biserica Crestina Baptista nr. 1 Betel, la activitatea Invierea Domnului – o sarbatoare pentru fiecare – activitate devenita deja traditie in colaborarea dintre cele doua institutii.

Din cele 800 de persoane private de libertate custodiate de Penitenciarul Timisoara, 100 beneficiaza in aceasta perioada de permisiunea iesirii din penitenciar pe o perioada de 24 ore, 3 zile, respectiv 5 zile, pentru a-si petrece Pastele alaturi de familie, ca urmare a conduitei exemplare pe care au avut-o pe parcursul detentiei.

In  perioada Sarbatorilor Pascale persoanele private de libertate pot  primi prin intermediul sectorului vizita un pachet suplimentar cu alimente traditionale (oua vopsite, cozonac, friptura de miel, pasca) si li se va asigura un meniu imbunatatit si diversificat, conform normei de hrana prevazuta pentru zilele festive. (V.E.)

Leave a Reply