BREAKING NEWS! Perchezitii la contrabandistii de tigari din Timis si Arad, dar si la "dealerii" din judetul Suceava, declansate de politistii din cadrul IPJ Timis    Primarul Timisoarei se plange ca, desi nu a facut nimic ilegal si isi da "viata pentru public", este improscat cu noroi de catre o parte a mass-media    Pompierii de la ISU Banat au aplicat, de la inceputul lunii, amenzi in valoare de 84.100 lei patronilor de bazare situate pe bulevardul Constantin Brancoveanu, din Timisoara    Firma Super Construct va incepe lucrari in valoare de 3,5 milioane de euro la Drumul Boilor, care leaga Timisoara de Mosnita, urmand sa semneze contractul de executie cu Primaria Timisoara     Nu mai putin de 22 de elevi din Timis, cei mai multi de la "Moisil", Generala 24, Loga si Colegiul Banatean, au obtinut media 10 la Evaluarea Nationala    Liderul PNL, Ludovic Orban se opune numirii Renatei Weber in functia de Avocat al Poporului: "Este un om care a exportat traseismul politic la nivel european"

SENTINTA! Fiica fotbalistului Iosif Rotariu, trimisa la inchisoare. “O pedeapsa excesiva si un judecator care vrea sa fie bagat in seama!”, acuza avocata Carmen Obirsanu

Judecatoria Timisoara a pronuntat sentinta in dosarul in care Romina Rotariu, fiica fostului international de fotbal, Iosif Rotariu, a fost trimisa in judecata pentru purtare abuziva.

Tanara a fost reclamata la politie, in vara anului trecut, de parintii unui copilas in varsta de 2 ani, care au acuzat faptul ca fiul lor a fost bruscat si trantit de Romina Rotariu, angajata ca ingrijitoare la cresa familiei, si ca acele agresiuni i-au provocat fracturarea unui picior.

Imaginile surprinse de camerele video au avut un puternic impact emotional asupra anchetatorilor, care au emis un mandat de retinere pentru 24 de ore, desi tanara acuza o criza majora de hipoglicemie.

Probabil ca tot imaginile video, cu un puternic impact emotional, l-au determinat si pe judecatorul cauzei sa scurteze dezbaterile in acest proces si, la doua luni de la trimiterea inculpatei in judecata, sa si pronunte sentinta. Astfel, dupa cum a dezvaluit avocata partilor vatamate, care a sunat bucuroasa pe la toate radactiile ziarelor locale, Romina Rotariu a fost condamnat la 4 ani si patru luni de inchisoare si plata unor despagubiri in valoare de 100.000 de euro. Din suma de 500.000 de euro, cat au solicitat parintii micutului agresat…

De remarcat faptul ca procurorii s-au autosesizat si au cuprins in actul de acuzare inca doua victime, a caror bruscare a fost surprinsa de camerele video, chiar daca parintii acelor copii au refuzat sa se constituie parti civile.

Este o pedeapsa excesiva, in conditiile in care am aratat ca, in momentul incidentului, Romina Rotariu se afla intr-o criza de hipoglicemie. Despre cuantumul despagubirilor, de 100.000 de euro, ce sa mai spun… A venit in sala o doamna psiholog, care a spus ca micutul este terminat pe viata, ca are nevoie de consultanta psihologica.

La intrebarea mea, a raspuns ca acele sedinte de psihoterapie le va sustine ea, contra cost, fireste. Iar judecatorul a decis o suma din care doamna sa poata fi platita. Vom contesta sentinta, fara indoiala, pentru ca nu s-a tinut cont de circumstantele atenuante, iar bunica copilului, care nu a fost atenta cu copilul dupa externarea din spital si acesta si-a mai fracturat o mana, nu a primit nicio sanctiune.

Acest judecator este tanar, fara experienta, si probabil ca vrea sa fie bagat in seama, altfel nu inteleg cum poate trimite la inchisoare o tanara in varsta de 34 de ani, bolnava de diabet”, ne-a declarat avocata Carmen Obirsanu. (G.I.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: