Scandal cu iz politic la Spitalul Orasenesc Deta! Seful Chirurgiei protesteaza impotriva intentiei autoritatilor de a inchide sala de operatii

Intentia Primariei Deta de a restructura activitatea Spitalului Orasenesc Deta, urmand ca in aceasta unitate spitaliceasca sa nu se mai efectueze nicio interventie chirurgicala, a starnit revolta dr. Catalin Mihart (foto 2), seful Departamentului Chirurgie, care trage un semnal de alarma sub forma unei replici in spatiul online.


Astfel, luni seara, in a doua zi de Paste, medicul din Deta a postat pe Facebook un text in care neaga faptul ca s-ar afla in spatele miscarii civice Salvati Spitalul Deta.

Ca urmare a unor acuzatii ca eu as fi in spatele postarilor facute pe pagina Salvati Spitalul Deta va spun ca este neadevarat. Faptul ca sunt din localitate si cunosc foarte multa lume nu inseamna ca ma amestec in optiunile lor sau si mai mult ca incerc sa le influentez sau eventual le spun ce sa comenteze pe mediul online.

Am distribuit postarea ca si locuitor al orasului si ca medic la spitalul din Deta, si categoric imi pun intrebari pentru viitor si cred ca este firesc.

Problema spitalului din Deta este problema intregii comunitati din oras si imprejurimi, nu doar a mea personala. Consider ca oamenii au nevoie in continuare de servicii chirurgicale, nu e firesc sa trimitem pe toata lumea la Timisoara pentru orice interventie de rutina, nu toata lumea are posibilitatea de a se deplasa cu masina la Timisoara pentru operatii uzuale si este si pacat sa o faca daca au un spital mai aproape.

Consider ca orice spital are nevoie si de chirurgie altfel nu am fi cu nimic mai presus decat o policlinica, am face doar consulturi si am scrie doar retete si cred ca si restul populatiei constientizeaza acest aspect.

Nu am facut nici un comentariu menit sa discrediteze pe cineva, chiar daca asa s-a inteles! Legat de discutatul plan, raman cu speranta ca acesta nu va fi implementat la nivelul formei initiale cu atat mai mult cu cat avem o echipa buna, tanara si entuziasta.

Sper sa se gaseasca solutii sa ne putem desfasura activitatea in continuare pentru ca oamenii care ni se adreseaza merita acest lucru!“, isi exprima speranta dr. Catalin Mihart.

Acest anunt de tip replica vine la putin timp dupa ce miscarea civica Salvatia Spitalul Deta, titulatura sub care se ascunde, probabil, staful de campanie al unui partid politic angajat in alegerile europarlamentare, a folosit aceasta tema pentru a incerca sa obtina cat mai multe semnaturi de la populatie.

“Printr-o decizie a Spitalului Orasenesc Deta se vor pierde mai multe sectii sau se vor transforma in compartimente de zi. Tratamentele in regim de urgenta vor disparea, iar asteptarea unei ambulante pentru transferul la Timisoara va fi pentru multi diferenta dintre viata si moarte”, este anuntul dur al initiatorilor campaniei de salvare a spitalului, care anunta cetatenii ca pot depune semnaturi la sediul unui partid politic, dar si in piata agroalimentara sau la voluntarii aflati pana si in curte la Ambulanta.

“In urma unor reactii din partea societatii civile si posibil reprezentanti ai unor partide, confirmam ca ceea ce facem noi aici nu este o campanie electorala, ci este o initiativa care doreste oprirea acestui plan de reorganizare facut pe baza unor calcule de cost ce nu iau in considerare elementul cel mai important – pacientul si nevoile lui. Incercam sa gasim o solutie potrivita la acest management dezastruos in care se afla Spitalul Orasenesc Deta”, si-au updatat salvatorii spitalului anuntul, dupa ce s-au “prins” ca planul privind strangerea de semnaturi a esuat.

In conditiile in care dr. Catalin Mihart incearca sa se scuze, desi nimeni nu l-a acuzat direct de implicare in aceasta afacere cu iz electoral, ne intrebam daca nu cumva, in aceasta perioada, lupta politica imbraca cele mai nebanuite forme. Mai cu seama ca, potrivit unui ordin al primarului orasului, Petru Roman, functia de manager al spitalului a fost scoasa la concurs. (Eva Theodorescu)

2 thoughts on “Scandal cu iz politic la Spitalul Orasenesc Deta! Seful Chirurgiei protesteaza impotriva intentiei autoritatilor de a inchide sala de operatii

  1. Interesele Doctoritei Bungau nu le vede nimeni…un spital se inchide si alt spital recent renovat tot de ea…oare datoriile cine le.a facut chir.si ginecologia????Omiteti adevartul vinovatt…

  2. De ce dezinformati?? “Semnaturi de la populatie” Pentru ce semnaturi, desteapta care ai scris articolul?

Leave a Reply