ALERTA! Cod rosu de inundatii in Timis. Mai multe case din comuna Nadrag sunt amenintate de viitura, digurile intarite cu saci de nisip

Pompierii din Timis sunt in alerta maxima, miercuri, dupa ce hidrologii au emis o avertizare cod rosu de inundatii pentru bazinul raului Bega Superios si bazinul Timis, afluent Nadrag.


“Urmare a avertizarii, incepand cu ora 14,30 a fost dispusa masura de crestere a capacitatii operationale nivel IV, alerta rosie pentru Detasamentul de pompieri Lugoj, Statia de pompieri Faget. De asemenea, s-a dispus masura avertizarii populatiei din zonele afectate prin sistemul Ro Alert. Au fost solicitate Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta forte suplimentare din cadrul ISU Arad”, a comunicat purtatorul de cuvant al ISU Banat, Elena Megherea.

Pentru gestionarea eficienta a situatiilor de urgenta, la nivelul Comitetului Judetean pentru Situații de Urgență Timis a fost activat Centrul Judetean de Conducere si Coordonare a Interventiilor, iar analiza situatiei operative se desfasoara la fata locului, fiind prezenti prefectul judetului Timis, Eva Andreas, presedintele Consiliului Județean Timis, Calin Dobra, si conducerea ISU Timis.

In Zona Nadrag, comunicatiile GSM sunt posibile doar in reteaua Telekom.

Potrivit avertizarii hidrologice, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, viituri rapide pe raurile mici, cu posibile efecte severe de inundații locale, cresteri importante de debite și niveluri cu depasiri ale cotelor de inundatie.

Deocamdata, mai multe case din comuna Nadrag, zona Colonie, sunt amenintate de viitura, insa pompierii au intervenit si au intarit digurile cu saci de nisip. Totusi, daca debitul raului Nadragelul va continua sa creasca, vor fi nevoiti sa paraseasca locuintele.

Dupa cum transmite corespondentul Radio Timisoara, Daniel Dancea, in satul Crivina, mai multe hectare de teren au fost inundate, iar o casa din imediata apropiere a viiturii a fost protejata cu saci de nisip.

De asemenea, tot in localitatea Crivina, s-a dispus construirea unui dig din saci de nisip pe o portiune de aproximativ 50 m in apropierea parcului central. In continuare se monitorizează situatia din teren, pompierii de la ISU Timis fiind pregatiti sa intervina pentru a asigura siguranta cetatenilor. (Mara Ion)

Sursa foto: ISU Timis si Radio Timisoara

Leave a Reply