BREAKING NEWS! Actualul management al IPJ Timis, "cel mai corupt si mai pervers, impus cu forta de clasa politica", acuza comisarul Dan Vasile     Boxerul Flavius Biea a castigat la puncte meciul sustinut, sambata seara, la Londra, in compania nicaraguanului Berman Sanchez     Doi barbati si o femeie au fost retinuti de politistii Sectiei 3 Timisoara, dupa ce au incercat sa fure marfuri dintr-un magazin Profi si i-a prins vanzatoarea    Judecatoria Timisoara a respins actiunea civila a ofiterului de politie Cristian Spataru, de la Biroul Politiei de Frontiera din cadrul Aeroportului Timisoara, impotriva jurnalistilor de la Sursa de Vest    Catargul in valoare de 40.000 de euro, care urma sa fie montat in Piata Libertatii din Timisoara, nu se mai face, a anuntat Nicolae Robu, din cauza inghesuielii     Vicenzo Moderno, vicepresedintele Camerei de Comert Italiene pentru Romania, a anuntat o investitie de peste 30 milioane de euro in Timisoara, unde vor lucra 750 de oameni

PREMIERA! Atacurile hackerilor pot fi reclamate, de astazi, la Serviciul de securitate cibernetica. In Romania s-a lansat numarul unic de urgenta 1911

In Romania s-a lansat, astazi, Serviciul de urgenta de securitate cibernetica, cu numarul unic 1911, apelabil din toate retelele de telefonie, de catre orice persoana fizica si organizatie.

„Lansam prin Centrul National de Raspuns la Incidente de Securitate Cibernetica un numar unic, 1911, apelat din toate retelele, la care vor putea fi raportate toate incidentele de securitate cibernetica de catre persoanele fizice, juridice si de catre institutiile publice, oferindu-se prin call-center, o asistenta primara si consiliere pentru siagnosticare si remediere. Va incurajez sa testati acest serviciu”, a fost anuntul ministrului Comunicatiilor si Societatii Informationale, Alexandru Petrescu.

In Romania, educatia digitala in domeniul securitatii informatiilor continua sa fie deficitara, circa 88% dintre alertele procesate de CERT-RO se refera la sisteme informatice vulnerabile, compromise sau infectate cu diverse variante de malware, situatie influentata si de nivelul scazut al abilitatilor digitale individuale. Astfel, reactia rapida la asemenea incidente, precum si diseminarea informatiei catre public este vitala pentru limitarea pagubelor si protejarea utilizatorilor.

In Europa, peste 50% dintre cetateni se considera neinformati cu privire la amenintarile cibernetice, iar 70% dintre intreprinderi au protectii minime privind aceste riscuri.

Se estimeaza ca atacurile cibernetice prejudiciaza anual economia globala cu peste 400 de miliarde de euro, iar impactul economic al criminalitatii cibernetice a crescut de cinci ori, din 2013, fiind considerat o provocare pentru insasi securitatea interna a Uniunii Europene. (V.E.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *