BREAKING NEWS! Medicul timisorean Radu Blagoe, acuzat ca si-a batut violent propriul fiu, a fost plasat sub control judiciar timp de 60 de zile    Primarul Nicolae Robu face un nou apel la timisoreni sa doneze bani pentru Monumentul Revolutiei din 1989, dupa ce intr-o saptamana s-au adunat doar 3.885 de lei    Seful Serviciului de Ambulanta Judetean Caras-Severin, acuzat ca si-a terorizat si santajat fosta iubita, pentru a relua relatia cu el, retinut de procurorii DIICOT    Avocatul Florin Kovacs a anuntat ca va sesiza Inspectia Judiciara in cazul celor doi judecatori de la Curtea de Apel Timisoara, care se lupta cu directoarea Colegiului National "Carmen Sylva"    Ministrul de Interne Marcel Vela a dat marea veste: Dosarul interventiei violente a jandarmilor, din 10 august 2018, din Piata Victoriei, ar putea fi desecretizat chiar astazi    Lucrarile la autostrada A10 Sebes - Turda, Lotul I, intrerupte de instanta de judecata, dupa ce o familie din Oarda de Sus a reclamat faptul ca soseaua de mare viteza trece la 4 metri de casa lor

BLOCAJ! Avocatii din Bucuresti nu-si pot alege noul decan, din cauza ca nu exista o cladire care sa gazduiasca un cvorum de 4.900 de persoane. “Singura solutie, Casa Poporului!”

Avocatii din Bucuresti au ajuns in imposibilitatea de a-si alege noile foruri de conducere, din cauza numarului mare de noi membri admisi in ultimii ani si, in consecinta, a imposibilitatii de a se asigura o sala in care sa incapa 4.900 de persoane, pentru a se realiza cvorumul statutar.

“Nu exista o cladire in Bucuresti care sa permita asigurarea cvorumului. Singura e Casa Poporului. Pentru ca cvorumul e de 4.900 de avocati, iar in Sala Palatului nu incap decat 4.500 de oameni. E greu sa convoci atatia oameni si sa si vina. Trebuie umblat la legea de organizare a profesiei, Legea 51/1995”, a anuntat prodecanul Mihnea Stoica, dupa ce, astazi, sedinta de alegeri nu s-a putut desfasura tocmai din lipsa de procedura.

In aceste conditii, pana la sedinta viitoare, care va avea loc in data de 19 mai, conducerea interimara va fi asigurata tot de decanul Ion Dragne, desi mandatul acestuia, ca si a celorlalti colegi din staful baroului, vor expira.

Adunarea Generala a Organelor de Conducere a Baroului Bucuresti, care a fost convocata pentru astazi, in Sala Mare a Palatului din Bucuresti, a avut urmatoarea ordine de zi: alegerea Decanului Baroului Bucuresti, alegerea Consiliului Baroului Bucuresti, format din 15 membri, precum si 3 membri supleanti, alegerea Comisiei de Disciplina, formata din 5 membri, precum si 2 membri supleanti, alegerea Comisiei de Cenzori, formata din 3 membri, precum si 2 membri supleanti.

La conducerea pentru functia de decan al Baroului Bucuresti au fost validate sapte candidaturi: Aurel Ciobanu, Ion Dragne – actualul Decan, Cristian-Alin Gadea, Maria Marcu, Sorin-Dinu Maduta, Claudia-Ramona Pop si Mihnea-Octavia Stoica.

Prodecanul Mihnea Stoica a dat asigurari ca, in cazul in care va fi ales decan, va propune modificarea legii de functionare a profesiei. (G.I.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *