BLOCAJ! Avocatii din Bucuresti nu-si pot alege noul decan, din cauza ca nu exista o cladire care sa gazduiasca un cvorum de 4.900 de persoane. “Singura solutie, Casa Poporului!”

Avocatii din Bucuresti au ajuns in imposibilitatea de a-si alege noile foruri de conducere, din cauza numarului mare de noi membri admisi in ultimii ani si, in consecinta, a imposibilitatii de a se asigura o sala in care sa incapa 4.900 de persoane, pentru a se realiza cvorumul statutar.


“Nu exista o cladire in Bucuresti care sa permita asigurarea cvorumului. Singura e Casa Poporului. Pentru ca cvorumul e de 4.900 de avocati, iar in Sala Palatului nu incap decat 4.500 de oameni. E greu sa convoci atatia oameni si sa si vina. Trebuie umblat la legea de organizare a profesiei, Legea 51/1995”, a anuntat prodecanul Mihnea Stoica, dupa ce, astazi, sedinta de alegeri nu s-a putut desfasura tocmai din lipsa de procedura.

In aceste conditii, pana la sedinta viitoare, care va avea loc in data de 19 mai, conducerea interimara va fi asigurata tot de decanul Ion Dragne, desi mandatul acestuia, ca si a celorlalti colegi din staful baroului, vor expira.

Adunarea Generala a Organelor de Conducere a Baroului Bucuresti, care a fost convocata pentru astazi, in Sala Mare a Palatului din Bucuresti, a avut urmatoarea ordine de zi: alegerea Decanului Baroului Bucuresti, alegerea Consiliului Baroului Bucuresti, format din 15 membri, precum si 3 membri supleanti, alegerea Comisiei de Disciplina, formata din 5 membri, precum si 2 membri supleanti, alegerea Comisiei de Cenzori, formata din 3 membri, precum si 2 membri supleanti.

La conducerea pentru functia de decan al Baroului Bucuresti au fost validate sapte candidaturi: Aurel Ciobanu, Ion Dragne – actualul Decan, Cristian-Alin Gadea, Maria Marcu, Sorin-Dinu Maduta, Claudia-Ramona Pop si Mihnea-Octavia Stoica.

Prodecanul Mihnea Stoica a dat asigurari ca, in cazul in care va fi ales decan, va propune modificarea legii de functionare a profesiei. (G.I.)

Leave a Reply